Livsstil

Brev til Mimi: Svigermor render mig på dørene

12. august 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
PR og hendes familie er flyttet tættere på svigerforældrene. Det er hyggeligt, bortset fra at hendes svigermor nu kommer rendende i tide og utide. Hvordan skal hun sige fra på en pæn måde, når hun ellers godt kan lide sin svigermor? Læs Mimis råd her ...

Kære Mimi
Min kæreste og jeg har lige fået vores første barn og er samtidig flyttet meget tæt på mine svigerforældre. Jeg kan godt lide min svigermor, men efter flytningen er hun begyndt at komme rendende flere gange om dagen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ingen fred og ro

Nogle gange er det bare for at snakke, andre gange vil hun se, hvordan det går med den lille. Hun er selv hjemmegående, da hun er sygemeldt og vil være det i et stykke tid endnu.
Jeg kan godt forstå, hun er glad for sit nye barnebarn, men jeg får stort set ikke en times fred i løbet af dagen, fordi hun kommer så tit. Hvad skal jeg gøre?
Med venlig hilsen PR

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Svigermor flyttede med

Vild med barnebarnet

Kære PR
Det er virkelig en irriterende situation, du er havnet i. Jeg går ud fra, at du har talt med din kæreste om det, og at han (gætter jeg) ikke nænner at sige noget til sin mor. Sådan er det som regel. Jeg synes dog, du må gøre din svigermor klart, at du har brug for at hvile dig indimellem børnepasningen.
Hvis du ikke vil sige det direkte, kan du lukke op i nattøj for at få hende til at forstå, at hun forstyrrer. Eller du kan sige, du er på vej ud eller taler i telefon med en veninde.
Hvis hun får tilstrækkeligt mange afvisninger, vil hun forhåbentlig forstå et vink med en vognstang. Hvis ikke, må du tale med hende og gøre det klart, at det er upassende at komme rendende så ofte.
Der er desværre nogle svigermødre, der slet ikke respekterer deres svigerdøtre. Det har vi haft mange eksempler på her i brevkassen. Jeg er dog ikke sikker på, at det gælder din svigermor, for det lader til, at I ellers har haft et godt forhold. Jeg tror blot, hun er så vild med sit nye barnebarn, at hun ikke kan styre sin begejstring. Jeg ønsker dig alt godt.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold