Livsstil

Camilla Framnes: Sådan holder jeg mig slank

3. september 2018 Af Joan Andersen. Foto: Kirsten Adler Fotografi.
– Mor, du kan lege igen. De ord blev Camilla Framnes’ redning, da hun med egne ord var ved at æde sig selv ihjel. I dag har hun tabt sig 77 kilo og har uddannet sig til kostvejleder, og nu har hun udgivet en ny bog med sine bedste slankeråd og lækreste sunde opskrifter.

Camilla Framnes begyndte sin vægttabsrejse i 2009, hvor hun var med i første sæson af De unge mødres drøm. På det tidspunkt vejede hun 148 kilo, og energien rakte knap nok til de huslige pligter. Børnene var hun stort set ikke i stand til at lege med. De skulle bæres op i øjenhøjde med hende, for hun kunne ikke kravle rundt på gulvet.

– Jeg var ved at æde mig selv ihjel, siger Camilla.

Utallige slankekure havde ikke gjort Camilla tyndere, og det nye projekt sagde hun trygt ja til i forventning om, at hun ville få en opskrift på, hvordan hun skulle leve sit liv. Det fik hun også, men slet ikke som hun havde troet. Hun blev nemlig præsenteret for de helt almindelige kostråd, som hun jo allerede kendte. Samtidig skulle hun portionsanrette sin mad, så halvdelen var grøntsager – uanset hvor meget og hvornår hun spiste.

Læs også: Cecilie Hother på 5:2 Kuren: Jeg har aldrig dårlig samvittighed

Energi til børnene

Og så skulle hun skrive alt ned, hun indtog i løbet af en dag. På den måde så hun hurtigt sort på hvidt, hvor det var nødvendigt at sætte ind. Hun droppede de to liter sukker-cola om dagen, som i sig selv indeholder 860 kalorier, og begyndte også at dyrke motion. Både hverdagsmotion som rengøring og at tage trappen hver gang og organiseret motion i form af zumba og hjemmetræning. Tre gange om ugen skulle hun dyrke motion.

De enkle regler fik kiloene til at rasle af Camilla, og ret hurtigt fik hun igen energi og overskud til børnene.

– Mor, du kan lege igen, udbrød sønnen Oliver.

Den sætning har Camilla stadig i hovedet, når motivationen svigter.

Se også: Camilla Framnes: Her er mine 13 bedste slankeråd

Tæller kalorier

Som så mange andre oplevede Camilla, at vægttabet gik i stå. Det blev nødvendigt for hende at tælle kalorier for at smide de sidste kilo. Til gengæld begyndte hun at tabe sig igen med det samme.

Ved at tælle kalorier fik hun øjnene op for den kalorierige kæmpe portion havregryn med banan, hun gerne indtog hver morgen. I dag spiser hun helst æg, for de mætter længe.

Hvis hun skal ud eller gerne vil spise fredagsslik, så sparer hun lidt på kalorierne i løbet af ugen. På den måde er der plads til lidt af det hele. Men Camilla ved, at hun altid skal holde øje med sin vægt.

– Resten af mit liv skal jeg nok lave et reality-tjek hver tredje måned, hvor jeg tæller kalorier i en uge eller to. Jeg tager meget hurtigt på, fortæller hun.

I dag er Camilla ude på den anden side.

– Jeg er i mål. Jeg er virkelig glad og lykkelig, siger hun.

Camilla ved, at et varigt vægttab ikke handler om den næste slankekur, men i stedet om at finde lige præcis det, der virker for dig. Det, der passer ind i din hverdag. Kun på den måde kan et vægttab vare hele livet.

Læs også: Efter mandens selvmord halverede Mette sin vægt: Tabte mig for mine børns skyld

Hjælper andre

Under sin vægttabsrejse har Camilla ikke blot lært sig selv meget bedre at kende, hun har også lært meget om mad, motivation og om, hvordan et sundt liv er muligt i en travl hverdag. Det gav hende modet til at uddanne sig til kostvejleder hos Fitness Institute i Aarhus – en uddannelse, hun netop har afsluttet med et flot 12-tal.

– Det er virkelig spændende at hjælpe og guide andre med at komme godt fra start og ud på deres livs rejse, siger Camilla, som gerne vil videreuddanne sig og blive klogere på børn og overvægt, familier med overvægt samt overspisning.

– Overspisning er virkelig noget, jeg kan sætte mig ind i. Jeg har lært så meget om mig selv undervejs. Jeg har lært, at jeg skal have kontrollen over maden, maden skal ikke have kontrollen over mig.

Sponsoreret indhold