Livsstil

Cecilie arbejder i Afrika: Her er vores paradis

20. december 2016 Morten Nøhr Mortensen
Kaspar Wenstrup
Den daglige trummerum kan hurtigt blive for meget for familien Winther. Sammen med deres tre børn slår Cecilie og hendes mand Søren sig nu for tredje gang ned i et fattigt land, hvor Cecilie skal hjælpe folk i nød.
Familien Winther holder jul i varmen i deres hjem i Etiopien, hvor Cecilie arbejder for Folkekirkens Nødhjælp.
Familien Winther holder jul i varmen i deres hjem i Etiopien, hvor Cecilie arbejder for Folkekirkens Nødhjælp.

Hvem kunne ikke have lyst til at stige af hamsterhjulet og for en tid kaste sig ud i en helt ny tilværelse i et fremmed land?

49-årige Cecilie Winther nøjes ikke med at drømme om det. For tredje gang er hun rejst fra Vanløse til et af verdens fattige lande som udsendt af Folkekirkens Nødhjælp. Og som altid har hun hele familien med sig.

Sådan kan DU hjælpe ensomme i Danmark

Alle elsker det

- Alle er fuldstændig med på det her. Ungerne vil rigtig gerne med ud, så det her er et projekt, vi som familie får stor glæde af, fortæller Cecilie.

Hun har samlet familien i hjemmet Afrika. Nærmere bestemt en ældre murstensbygning i Addis Ababa, hovedstaden i det ludfattige Etiopien.

Fotografen tager billeder af dem i deres forårsgrønne have. Det er en familieidyl langt fra de grå og kolde vinterdage herhjemme, men familien har også haft særlige muligheder gennem Cecilies job i nødhjælpsorganisationen. De har levet tre år på Sri Lanka. Herefter har de været hjemme i Danmark i tre år. Derefter tre år i det afrikanske land Malawi. Og efter tre år i Danmark ankom hele flokken til Etiopien i september. 

X Factor-finalist flytter til Afrika

Søn kommer fra Etiopien

Særligt en person i familien har været spændt på at komme afsted denne gang. Det er 9-årige Sigurd, som er adopteret fra netop Etiopien. 

- Da vi sidste gang var udstationeret i Malawi, hentede vi Sigurd i Etiopien. Så det her er hans fødeland, og det har også haft betydning for vores beslutning om at komme her. Vi synes, at Sigurd skulle have mulighed for at se, hvor han kommer fra, fortæller Cecilie.

Læs hele historien i Ude og Hjemme, der udkommer den 21. december 2016.

 

Sponsoreret indhold