Livsstil

Christina smed 30 kilo: Nu kan jeg lege med mine børn

8. juni 2022 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Martin Høien/Aller Foto & Video og privat.
Før betød vægten alt for Christina, der har været på et utal af kure. Indtil hun for tre år siden lagde sin kost om til Sense. Nu er hun mere optaget af at være sund og have det godt end af tallet på vægten.

Da Christina var barn, blev klassen hvert år målt og vejet af sundhedsplejersken. Listen over klassens højde og drøjde blev hængt op til offentligt skue i klasseværelset, og Christina husker stadig skammen, når hun endnu en gang kunne konstatere, at hun toppede listen.

– Jeg blev ikke mobbet med min overvægt, men alle kiggede på listen. Det var så forfærdeligt, og jeg var ked af det. Det var sådan, min overspisning begyndte, for det dulmede følelserne at sidde trygt og godt på mit værelse og spise noget lækkert, fortæller Christina Christiansen.

Hun er 44 år og bor i Søborg med sin mand og to børn på 10 og 13 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På julemærkehjem

I 8. klassen kom hun på Julemærkehjem. Her mødte hun andre unge med samme problemer og havde et godt ophold. Der var dog en enkelt ting, som Christina ikke brød sig om – fredagsvejningen.

Hver fredag blev eleverne vejet og fik en lille seddel med deres vægt, og de fandt på alle mulige kneb for at tabe sig.

– Det forfulgte mig i mange år. Jeg havde ekstrem meget fokus på min vægt, og allerede før jeg forlod folkeskolen, havde jeg været på alle mulige kure, husker Christina.

Hun tabte 10 kilo på Julemærkehjemmet, men da hun kom hjem, steg vægten igen.

– Mit selvbillede har altid været dårligt, og jeg dunkede mig selv oven i hovedet og syntes, at det var min skyld, at jeg var overvægtig. I mange år lod jeg bare stå til og havde det elendigt, mens jeg trøstespiste i smug. Ingen kunne forstå, at jeg var overvægtig, for de så mig kun spise gulerødder, fortæller hun.

At blive mor ædrede alt

Christina blev mor, og det var netop oplevelsen af, at hun ikke kunne foretage sig de ting med sine børn, som hun havde lyst til, der fik hende til at ændre livsstil.

1. januar 2019 begyndte hun at leve efter Sense. På det tidspunkt var hun holdt op med at veje sig, men vægten lå over 130 kilo.

– Sense er nemt, for der er ingen forbud. Jeg spiser almindelig mad med resten af familien og skal hverken tælle kalorier eller veje min mad. Jeg kan spise ude og bare vælge retter, der passer til Sense, og behøver ikke at skille mig ud ved at have anderledes madvaner, siger hun.

En let livsstil

I Sense inddeler man dagens måltider i tre spisekasser og bruger sin hånd til at afmåle maden, så man får den rette sammensætning af fedt, proteiner og kulhydrat i hvert måltid.

– I begyndelsen troede jeg, at jeg gjorde det forkert, fordi det var så simpelt. Sense er ikke restriktiv, og hvis jeg har lyst til at spise fredagsslik med mine børn, gør jeg det. Det er supervigtigt, at de ikke oplever, at deres mor altid siger nej, fordi hun skal tabe sig, siger Christina.

Vægten begyndte snart at gå ned, og Sense blev en naturlig del af hendes liv.

– Jeg tænker ikke så meget mere over, at jeg spiser efter Sense, og kan ikke forstå, at der var engang, hvor jeg ikke spiste grøntsager til hvert måltid. Før var det en sur pligt at lave mad, men nu elsker jeg det. Det er blevet min hobby. Jeg kan godt lide planlægningen og handler kun én gang om ugen, så jeg undgår butikkerne, når jeg er træt og sulten, og chokoladen lokker, fortæller hun.

Galleri: Christina smed 30 kilo: Nu kan jeg lege med mine børn

Mental rejse

I dag har hun tabt sig 30 kilo, men hun vejer sig sjældent.

– Jeg har stadig traumer over at blive vejet. Det er ikke tallet på vægten, der afgør, om jeg er lykkelig, men hvordan jeg har det indeni, og at jeg kan gøre de ting, jeg har lyst til, understreger hun.

Christina cykler, svømmer og går lange ture, og ofte har hun en podcast om selvudvikling og mental sundhed i ørene.

– Det har hjulpet mig meget, for den sværeste del af rejsen er det mentale, og den er ikke ovre endnu. Jeg tænker meget over, hvordan jeg gerne vil have det, og hvordan jeg gerne vil være. Jeg vil ikke stå på vægten hver fredag og lade den afgøre, om jeg må drikke et glas vil eller spise slik med min familie. Det skal være mig selv, der afgør det, understreger Christina.

Hun vil heller ikke længere lade andres blikke afgøre, om hun skal tage rutsjebanen i Tivoli eller gå i bikini på standen. Ligesom hun har øvet sig i at spise en chokoladebar foran sin mand uden at føle skam.

– Jeg føler mig ikke længere hæmmet af min vægt. Min vægttabsrejse er ikke slut, men lige nu er jeg mere optaget af at have det godt og have en stabil vægt end at tabe mig mere. Min vægt har været stabil i et år, og det har jeg aldrig prøvet før. Før var jeg altid på kur eller havde det dårligt med mig selv. I dag nyder jeg livet, smiler Christina.

Vil du prøve Sense?

Med ugens Ude og Hjemme kan du komme godt i gang med Sense. Du får en god introduktion, madplan, indkøbsliste og opskrifter til fem dage. 

 

 

 

Sponsoreret indhold