Livsstil

Cindy pottetræner sin to uger gamle datter

10. marts 2017 Anne Kristensen
Foto: Facebook
Cindy Lever kommer aldrig til at give sin nyfødte datter ble på. Hun går nemlig ind for en særlig pottetræningsmetode, der handler om at aflæse, hvornår baby skal ’på toilettet’ helt fra fødslen af.

- Babyer er ikke anderledes end voksne, og helt naturligt har de ikke lyst til at gøre i bukserne. At bruge ble er noget, de bliver vant til, når deres signaler om at skulle på toilettet ikke bliver hørt eller forstået. Dette instinkt mister de, når de er seks måneder gamle, hvis det er blevet ignoreret.

Sådan skriver australske Cindy Lever i et blogindlæg på kidsspot.com.au, hvor hun forklarer, hvorfor hun har valgt at bruge den særlige pottetræningsmetode ’Elimination Communication’ til sin blot to uger gamle datter.

Pottetræning på kun 3 dage: Sådan smider dit barn bleen

Metoden indebærer, at man i stedet for at give sin baby ble på prøver at aflæse, hvornår barnet skal af med afføring – og så er det ellers bare om at komme hurtigt hen til et toilet eller en håndvask og holde barnet henover. 

'Sjovt og vanedannende'

- Mange tror, at det er for svært, eller også tror de ikke på, at en baby kan kommunikere sit behov for at skulle på toilettet. Men ligesom de kan fortælle os, at de er trætte, så er det også muligt at aflæse deres toiletbehov, hvis vi stille og roligt ’tuner ind’ på dem, skriver Cindy.

10 trin til at blive blefri

Hun fortæller, at hun aldrig har givet sin datter ble på og heller ikke har planer om det. Hun nyder derimod den tilknytning, som hun påstår, at den særlige pottetræningsmetode også skaber mellem hende og datteren.

- Jeg holder min baby over vasken. På den måde kan vi begge se ind i spejlet. Hun kan godt lide at kigge på sig selv og mig i spejlet, og jeg kan se, hvad hun gør med sit ansigt og sin krop, så jeg kan ’tune ind’ på hendes signaler. (…) Det er sjovt og vanedannede, og jeg elsker, at det giver mulighed for en endnu dybere forbindelse til min baby, skriver Cindy.

Vidste du...: Hvorfor har nogle bodyer DENNE hals?:

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold