Livsstil

Danmarks bedste lærer

16. november 2009 af Redaktion
Ude og Hjemme kårer Danmarks bedste lærer
x

Har du en lærer henne i skolen, som bare er den bedste i hele verden? En lærer, som betyder, at du har lyst til at gå i skole, fordi undervisningen er spændende og farverig. Eller en lærer, som hjalp dig, da du var ked af det, og det hele så gråt og trist ud. Eller måske en lærer, som er kommet mobningen i klassen til livs ved at bruge en helt særlig metode?

Der kan være mange årsager til, at en lærer er den bedste. Det vigtigste er, at der bliver sat pris på deres arbejde, og det kan du nu være med til at gøre ved at indstille din lærer i Ude og Hjemmes store konkurrence om at blive Danmarks bedste lærer og måske blive den heldige vinder af 10.000 kroner til klassekassen!

Kirsten Hess:

Det her er Kirsten Hess. Hun er min bedste lærer, fordi dengang jeg startede i skolen, var jeg rigtig meget genert. Jeg græd meget og ville ikke være der, men så trøstede Kirsten mig og hjalp mig med at blive glad for at gå i skole.

Engang blev jeg drillet af en af de store drenge, og de ville ikke holde op. Så gik jeg ind og fortalte det til Kirsten og hun tog mig i hånden og gik med mig ud i skolegården så de kunne sige undskyld. Det er rigtig dejligt at have Kirsten som skolelærer, hvis hun ikke var der ville jg ikke gå der mere. Jeg synes hun er Danmarks bedste skolelærer.

Jeg hedder Alex Poulsen, jeg er 7 år, og jeg bor i Ringsted. Jeg går i 1 klasse på Midsjællands Privatskole

Birgitte Holm:

Hej Ude og Hjemme
Jeg så jeres titel på jeres ugeblad Danmarks bedste lærer og der tænkte jeg allerede, det er Birgitte Holm, som er min klasselærer. Jeg har hende til Matematik, Geografi og Biologi. Jeg har mange grunde til at hun bliver kåret til Danmarks bedste lærer.

1. Birgitte er ikke en helt almindelig lærer. Hun er ikke sådan en kedelig lærer, hvor vi bare skal sidde og læse i en bog, og lære ud fra den. Fx: Vi skal lære om vinkler, så kan hun finde på at hente noget pap, også skal vi klippe en trekant ud, og måle vinklerne på den måde. Hun har også gjort mange andre ting på den måde, men det viser siger i hvert fald hele klassen, lærer bedre på måde. Birgitte giver heller aldrig op. Og hvis der er noget vi ikke forstår, bliver hun ved indtil vi har lært det, sådan vi alle bliver til noget en dag omkring matematikken.

2. Birgitte hjælper os ikke kun med skolen og fagligt, hun hjælper også med alle vores problemer, som vi måske har hjemmefra. Hun hjælper hver og en, hvis man har brug for det. Hun kan hjælpe os med skilsmisse, og hun hjalp rigtig meget en fra parallel klassen, som havde mistet sin mor. Hun har hjulpet mig og snakket meget med mig omkring min familie, fordi jeg ikke havde det særlig godt herhjemme. Hun har også hjulpet en anden veninde fra min klasse, omkring hendes forældre og problemer derhjemme. Så vi ved, at vi altid kan regne med hende.

3. Det er heller ikke altid vi bare sidder inde i klassen med Birgitte, vi er også på forskellige ture med hende, som hun arrangere for os. Hun har arrangeret en tur til London, som vi skal i påskeferien, for at vi for en bedre klasse, og vi meget mere kommer til at snakke sammen, sådan vi får et godt forhold til hinanden i klassen alle sammen.

4. Det er ikke altid vi kommer på sådan noget store ture, som her til London, men vi kommer også ofte i biografen alle sammen, og vi tager i Fårup sommerland hvert år, og hun gør altid så meget ud af det som hun nu kan, for at vi har det godt med hinanden.

5. Det er også hende som altid planlægger ture, og kommer med mange idéer, til hvad vi skulle lave i klassen, og hvad vi mon kunne finde på. Hun er altid klar til at prøve noget nyt, og klar til at give en ekstra hånd, hvis der er brug for det.

- Derfor fortjener min klasselærer at blive Danmarks bedste, for det er hun virkelig. Jeg kunne ikke tænke mig nogen anden, og det kunne min klasse godt nok heller ikke, og der er jeg hundrede procent sikker i min sag.

V.H
Pernille Lillienskjold Christensen
15 år fra Aabybro

Dorthe Harrit:

Hej Redaktion på Ude og Hjemme,
Danmarks bedste lærer er Dorte Lyndby Harrit, fordi der er tre personer i min klasse, der har haft svært ved at læse, og det skulle der gøres noget ved. Hun fik købt noget gennemsigtigt papir i forskellige farver, fordi der er nogle, der har svært ved at læse sort på hvidt.

Hun har også købt nogle computere, som der har fået downloadet et program, som hjalp dem. På dette program er der sådan en lille aflang firkant i højre hjørne, som der hjælper med at finde det rigtige ord, og hvis man ikke kan finde ud af, hvad for en der er det rigtige ord, kan man trykke på en knap, hvor en kvindestemme siger, hvad man har skrevet.

Dorte er også en god lærer fordi hun er meget sød og lader os komme hjem til hende og få grillmad, popcorn osv. For ikke særlig langt tid siden tog hun min klasse og mig med på en tur til Samsø. Det var rigtig hyggeligt. Dorte er også god til at fortælle os om, hvordan vi skal løse opgaverne, hun fortæller om dem, så vi alle kan forstå dem. Hver gang efter vi har haft et emne, hvor vi skulle lære nogle andre at kende havde vi altid en samtale om, hvordan vi havde haft det, og hvad der skulle gøres bedre til næste gang.

Nogle gange har vi en samtale, hvor vi alle sammen sidder i en rundkreds som vi kalder "fortællekredsen", man skal fortælle om, hvordan man har det med de andre på skolen, og derfor har vi ikke haft nogen som helst mobninger i klassen efter at vi fik Dorte. Jeg håber I kan fornemme, hvor god en lærer Dorte er, og jeg ser frem til at høre fra jer.

Mange knus
Maja Kristiansen Kjærholm, 11 år
Skibet Skole i Vejle

Frank Lacey:

Hej Ude og Hjemme,
Frank er danmarks bedste lærer, fordi han lærer os så hurtigt, hvordan man gør tingene. Han gør timen sjov, han er perfekt! Han vil have, at man skal spørge ham 1000 gange indtil man lærer det, han er fantastisk. Han viser virkelig alt ,han kan, og han er vild skæg. Han er fuld af energi og laver grin af ting, hopper op på borderne, og han bliver næsten aldrig sur, jeg går i 6. klasse, og vi har haft Frank i slutningen af 5. som klasselærer siden har man virkelig kunne mærke at man kan meget mere i de fag, vi har ham.

Vi har Frank i tysk og engelsk, og vi kan jo næsten tale engelsk flydende. Det er vild sejt! Han er så utrolig !... Han bliver tilmeldt dette, fordi han virkelig fortjener at vide, hvor god en lærer han er, der findes næsten ikke ord for det, han har også haft en 9. som gik ud sidste år. De gik ud stolte, og han er med i aviser hver uge med danmarks bedste klasser, når man har ham som lærer, han gør virkelig alt for at vi går ud i 9. med guld på os, at vi kan det vi vil! og det kan vi næsten allerede, han er grunden til, at vi slæber os i skole, han er utrolig.

Simone Klitgaard, 12 år
Vallensbæk Strand

Britt Holm:

Kære Ude og Hjemme.
Jeg vil gerne tilmelde, min klasselærer (Britt Holm Poulsen) til konkurrencen, om at blive Danmarks Bedste Lærer.

Jeg synes min lærer har fortjent at blive kåret som Danmarks Bedste Lærer 2009, fordi hun er rigtig god, til at forklarer ting, når man ikke forstår det, og så er hendes undervisning også meget aktivt og lærerigt.

Hun er ikke bare god til undervisning, men også til at håndterer problemer i klassen. Fx har pigerne i klassen nogen gange problemer med samværet og der er hun god til at tage sig tid til os, når vi har brug for det. Så her er lidt om vores lærer, og nu håber jeg i kan se hvor en fantastisk lærer hun er.

Håber snart vi ses
VH Kirsten Nørgaard Nielsen.

Susanna Grevy:

Hej Ude og Hjemme
Susanna Grevy er Danmarks bedste lærer, fordi hun støtter os i vores klasse. Der er 4-5 børn med specielle problemer, og jeg er et af de børn. Det er som hårde problemer derhjemme og andet. Hun er altid glad, og hvis hun kan se en af os er lidt trist, går hun en lille tur med den, som er lidt ked af det og snakker om det. Og imens finder hun lige hurtig en anden lærer, der lige kan tage over.

Hun har fået mig til at ha det bedre med mig selv, min familie, med mine klassekammerater, og i skolen. Jeg er blevet bedre i skolen på grund af hende. og har fået mere selvtillid. Hun smiler altid og er rigtig glad, og hun tager sig af vores problemer. og mine kammerater og jeg glæder os til, vi skal i skole hver dag, fordi der venter en sjov dag. Hvis vi ikke kan finde ud af lektierne, er hun der straks. Vi kan altid bare ringe til hende, hvis der er noget, vi har brug for at snakke om. Vi bliver altid mødt med forståelse. Vi er en 7 klasse. i Køge, vores skole hedder Søndre skole. vi er 7.a.

Pernille Nørholm, 13 år fra Køge.

Jan Thorsø:

Danmarks bedste lærer 2009 - stop med at lede, vi har vinderen!
Vores lærer Jan Thorsøe er simpelthen fantastisk. Trods alle afleveringerne og eksamensforberedelserne er det stadig dejligt at komme i skole. Han gør undervisningen spændende, sjov og helt unik. Han går op i sit job med hjerte og sjæl, lytter til os, og hjælper os med private problemer, uden at det kommer til høre for andre.

Konflikter løser vi sammen. Han samler os alle i en gruppe, og snakker med os indtil problemerne er løst, lige meget hvor lang tid det tager. Også selvom han siger, at han ikke forstår pigernes fnidder. Han er den mest trofaste mand, vi kender, og han spørger dagligt ind til os hver især.

Vi er alle blevet bedre, siden han overtog vores klasse. Især elever med faglige problemer, har fig ufatteligt meget. Jan går meget op i demokrati, og lader os have en stor indflydelse i vores daglige skolegang. Derudoven realiseret vores drøm om en skitur i uge 4 til Østrig. Hvor mange andre lærere ville have modet til at tage en hel 9. klasse med på skitur? Normalt kommer 9. Klasse ikke på lejrskole, men Jan har givet os muligheden.

Vi havde en elev i klassen, som havde store skrive- og læse vanskeligheder. Jan gjorde alt, hvad han kunne for at hjælpe hende videre. Gav hende lydbøger, computer, en scanner og en masse støtte, så hun kunne følge med i undervisningen, og ikke kom bagud. Efter 7. Klasse var der ikke mulighed for ekstra undervisning til Caroline længere, så Jan tog over og hjalp hende selv. Senere fandt Jan en efterskole for folk med lige netop Carolines problemer, og hjalp hende med at få kontakt til skolen. Caroline går nu på Emmerske efterskole i Sønderjylland, takket være Jan.

Gennem de 4 år vi har haft Jan, har vi fået mange nye elever ind i klassen. Og når det er sket, har Jan altid været parat til at hjælpe dem, og har lige fra start set dem som en del af vores "familie".
Jan Thorsøe - vores alles reservefar.

Med venlig hilsen
9.A på Fourfeldtskolen i Esbjerg V

Hans Christian Hansen:

Jeg hedder Nicolai Malec Wendt, er 15 år og går i 9. Klasse i Specialafdelingen på Sydbyskolen i Næstved. Jeg vil gerne indstille min kontaktlærer Hans Christian Hansen til Danmarks bedste lærer, for det synes jeg om mine forældre at han er.

Jeg er født med nogle svære indlæringsvanskeligheder og også nogle psykiske vanskeligheder ( har svært ved det sociale og har kontaktvanskeligheder).

Jeg har gået i skole fra børnehaveklassen og til og med 3. Klasse på 2 forskellige skoler i Høje Taastrup Kommune uden at lærerne formåede at give sig tid til mig og til at lære mig noget. Jeg var så heldig at mine forældre flyttede til Næstved, da jeg skulle starte i 4 klasse og lykken ville, at jeg fik Hans Christian Hansen til lærer.

Han kunne straks se at jeg havde muligheder for at lære noget og siden er det bare med hans støtte gået fremad. Fra ikke at kunne mere end 2-3 bogstaver, da jeg fik ham til lærer, kan jeg nu læse rimeligt godt, regne og har opbygget en masse viden om mange ting. Hans Christian ved lige hvordan han skal "læse" mig og min måde at lære på.

Det skal siges, at han også er et rigtig godt menneske og som min mor siger "Hans Christian kan lide børnene, det er ikke bare hans arbejde".

En anden ting ved Hans Christian er hans engagement omkring os børn og vores familier. Da der var forældrekonsultation d. 7.10, var jeg på ferie med mine forældre i Rom, og vi kunne derfor ikke komme. Så kom Hans Christian da bare hjem til os en aften, før vi rejste. Det synes min mor er utroligt flot af ham.

Jeg synes altså, at Hans Christian er Danmarks bedste lærer. Det skal lige siges at de andre lærere i klassen Erik, Bill, Jenny, Anne og Stine også er nogle fantastisk gode lærere og det gør klassen helt speciel.

Min mor hedder Alis, og hun har hjulpet mig med dette her.

Jeg har indsat et billede fra min fødselsdag, hvor hele klassen var på besøg. I kan se Hans Christian, og så sidder jeg for bordenden.

Venlig hilsen
Nicolai Malec Wendt fra Næstved.

Mie Donslund:

Hej Ude og Hjemme
Vi mener at Danmarks bedste lærer hedder Mie Donslund og er lærer til Timian i 6. Klasse på Grindsted Privatskole. Mie er nyuddannet og er 23 eller 24 år.

Mie startede i august, dette år, og er ( desværre kun) barselsvikar. Mie er klasselærer for 6. Klasse og har matematik, engelsk og musik med klassen.

Timian: "jeg har ikke været glad for matematik, før Mie kom. Hun er god til at forklare tingene og bliver ved til jeg forstår det"

"Hun er god til at stoppe skænderier når der er nogen i klassen der kommer op at skændes. Og hører på de meninger der er om grunden til det, og tager det derud fra."

Som forældre er vi meget forundrede over, hvad Mie har gjort ved vores datter. Fra at have haft mange store diskussioner om matematik-lektierne, oplever vi nu en pige der selv tager matematikken op af tasken og går i gang...;O)

Ligeledes hører vi aldrig ordene " jeg kan ikke finde ud af engelsk" og " åhh nej jeg gider ikke i skole i dag... Vi skal have engelsk"

Der er ingen tvivl om at Timian føler sig taget meget alvorlig, i forhold til de ting, hun syntes er svære. Vi har virkelig fået en pige, der er blomstret op.

Som forældre var vi noget spændte på, hvordan det nu blev at skulle have en så ung og nyuddannet lærer, men vi må tilstå at vores bekymringer er gjort til skamme. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi virkelig håber at Mie kan og vil blive på skolen, når vikariatet udløber.

Mange hilsner
Timian (12 år), Pernille og Thomas Frederiksen fra Grindsted

Tine Heden Andersson:

Hej Ude og Hjemme!
Jeg er en pige på 15 år, og jeg mener, at min lærer er Danmarks Bedste Lærer 2009.

Jeg går nu i 9. klasse (9.c), og min klasse har haft en fantastisk klasselærer gennem de ti år vi har gået på Kragsbjergskolen. Hun hedder Tine Heden Andersson og er 35 år. Hun har været utroligt meget engageret i klassen - ikke kun i det faglige, men også det sociale i klassen. Da vi havde problemer i de små klasser, skulle vi straks snakke om det på klassen, også selvom det kun drejede sig om en konflikt mellem to elever. Vi har haft en masse timer sammen, hvor vi snakkede om mobning, hvilket resulterede i, at der sjældent blev nødvendigt med den lektion, der bliver kaldt for "klassens time".

Gennem årene har der været en masse nye elever, der kom ind i klassen og enten blev der eller gik ud igen, og en masse gamle elever, der gik ud af klassen. I 0. klasse var vi over de 20 elever, i dag er vi kun 17 elever, men det betyder ikke, at de i nye og de gamle i klassen ikke kan finde ud af det sammen. Tine har nemlig også præget vores sammenhold i klassen, så der er altid en god steming i klassen. Også selvom vi bliver forstyrret af nogle af de små elever, som til tider kan være rimelig irriterende.

Vi føler os nogle gange som aberne i Zoo. Men det har ikke helt ødelagt den rare stemning.Tine er en sjov lærer, der også kan være alvorlig. I frikvarterene kan hun finde på at være med til at spille UNO eller bare snakke, og i timerne lærer hun os rigtig meget, og det har hun gjort i ti år. Jeg tror, uden helt at vide det, at vi alle i klassen har et specielt forhold til hende på den ene og den anden måde.

I skulle se vores klasseværelse! Der er næsten ikke ét sted på væggene, der er fri for billeder eller materialer, som er vigtige for vores eksamen eller værker vi i klassen har lavet. Tine tager hele tiden billeder af os, når vi er til et klassearrangement, en klassefest eller på ture og lejrskoler, som hun har mfl. arrangeret. Man skulle tro, at vi var narzisister eller bare virkelig selvoptaget, når man kommer ind i vores klasse, men det er bare hyggeligt at mindes om de ting, vi har lavet gennem årene.

Vi bruger virkelig meget internettet i vores klasse, især Elevintra er vi gode til at besøge. Tine skriver tit inde på opslagstavlen, hvordan dagen er gået eller andre informationer, som hængepartier eller lektier. Hun kommunikerer også med de fleste forældre inde på Forældreintra. Tine har også alles mobiltelefonnummer, så hun kan give praktiske informationer, hvis Intra ikke fungerer, som det skal. Vi har også hendes nummer, hvis vi ikke lige fik fat i, hvordan lektierne skulle laves.

Tine er i dag vores klasse-, dansk-, kristendomkundskabs-, tysk- og idrætslærer, og hun er aldrig blevet hjemme på grund af sygdom, men vi har haft vikarer i hendes timer, fordi hun har været på kursus. Der har også været en periode, hvor hun mødte meget tidligt om morgenen på skolen, på grund af materiale til os. Hun møder stadig ind kl. 07.00, hvis nu en af os skulle have hjælp til et projekt eller have udprintet noget.

Hun har virkelig gjort en masse for os, det er derfor, jeg melder hende til denne konkurrence, og det er også derfor, vi overmalede tavlen med tegninger og farver til hendes fødselsdag igen, som vi plejer. Men jeg synes, hun fortjener meget mere end en overmalet tavle.

Med venlig hilsen
Line Marie Andersen
(15 år)
9.c Kragsbjergskolen Odense

Louise Kracht:

Hej Ude & Hjemme
Vi hedder Clara og Josefine. Vi er begge 15 år, og vi går i 9 klasse på Langelinieskolen.

Vi skriver til jer, fordi vi gerne vil dele vores begejstring af vores lærer, som har betydet meget for os gennem vores skoletid i 7, 8 og 9 klasse.

Hun hedder Louise Kracht og er 30 år. Hun er meget sympatisk og hjælper os altid, hvis der er noget galt. Når vi haft problemer i klassen, konktakter hun os altid efter skole, for at høre om vi er okay, og om hun kan hjælpe med noget. Det får os til at føle at vi ikke er alene, hvilket er rigtig dejligt.

For et par måneder siden, mistede en dreng fra vores klasse desværre sin mor. Louise har hjulpet ham gennem den hårde tid, og han har givet udtryk for, at han er rigtig glad for den støtte hun har givet ham. Ud over at hun er rigtig god til at hjælpe os, hvis vi har problemer, er hun også god til at undervise os. Hun gør undervisningen sjovt, fordi hun bare er en fantastisk og underholdende person, men samtidig er hun klog og dygtig, og vi lærer meget af den måde hun underviser på.

Som sagt er det vores sidste skoleår med Louise som klasselærer. Hvis vi er så heldige, at Louise vinder prisen, vil vi bruge de penge på en afslutnings tur med hende, fordi vores skole desværre ikke har råd til at give os vores ønskede tur. Det ville betyde meget for os at komme på den tur med hende, fordi vi ved at vi kommer til at savne hende rigtig meget efter 9 klasse, og derfor vil vi gerne vil takke hende for alle de gode år vi har haft med hende, og sige farvel på en ordentlig måde.

Vores klasse og andre elever der har hende, er enige om, at vores klasselærer, Louise, burde vinde "Danmarks bedste lærer", fordi hun i vores øjne er Danmarks bedste lærer, og fortjener at blive rost for det!

Vi håber at høre fra jer!

Hilsen Clara & Josefine, 9 klasse på Langelinieskolen

Niels-Jørgen Sager:

Min lærer skal vinde, fordi:

Min tvillingesøster og jeg synes at vores lærer er den bedste lærer. Vi går i 5 B på Sofindalsskolen i Haslev, vores lærer hedder Niels-Jørgen Sager (56 år) og er lærer på 29. år.

Der er ikke fordi han kun har hjulpet os i noget særligt, men hele vores klasse har været kaos fra 1. klasse til januar i 4. klasse. Så kom Niels-Jørgen og skabte ro og orden over klassen
Fordi at han hjælper når man ikke kan forstå det vi laver, og han hjælper en til man har forstået det.

Han er altid glad, fuld af sjov men han kan lærer en hel masse fra sig.

Vi har været uheldige fra 1.klasse med lærer der gik ned med stress 2. klasse fik vi en ny lærer hvor vi ikke lærte så meget, vi sad mere og spillede computer. Og det gjorde han også. Så kom Niels-Jørgen i vores klasse, vi ved når der er tid til hygge, og hvornår der skal arbejdes. Når dagen slutter, slutter den med et håndtryk og et pænt farvel. Nu er det blevet godt at gå i skole igen pågrund af vores lærer. Her siger jeg farvel til min lærer efter en god dag

Vi håber at vores lærer vinder!

Venlig hilsen
Julie og Cecilie Hegelund (11 år)
5. B Sofindalsskolen i Haslev

Pernille Starcke:

Jeg hedder Anne og er 15 år gammel. Jeg går i 9. klasse på Hyldgårdsskolen i Ikast.

Den 4. juni 2009 blev jeg mor til en dejlig lille dreng - Malthe. I 8 måneder havde jeg holdt min graviditet skjult, men var godt klar over, at det ikke kunne blive ved med gå. Jeg har en dejlig familie, men hemmeligheden var så stor og havde varet så længe, at jeg havde brug for hjælp til at fortælle det.

Jeg vidste hvem, der kunne hjælpe mig - min klasselærer Pernille Starcke. Jeg ringede til hende en aften først i juni og spurgte om hun kunne mødes med mig på skolen tidligt næste morgen. Samme dag havde jeg selv søgt læge og fået bekræftet, at jeg var 8 måneder henne og var nødt til at dele den store hemmelighed med andre.

At hun mødtes med mig den morgen, hørte på mig, trøstede mig og hjalp mig med at fortælle min mor om graviditeten har betydet alt. Hun var - og er stadig - min store støtte og hun møder mig altid med stor omsorg og forståelse.

Min lille dreng Malthe og jeg bor hjemme hos min familie, som består af mine forældre og to søstre. De har støttet mig 100 % og både min søn og jeg er elsket højt.

Pernille fulgte mig tæt med søde opringninger og sms'ere i resten af min graviditet og hun spiller en stor rolle i mit liv i dag. Sammen med lederen og mine andre lærere på Hyldgårdsskolen har Pernille været med til at opfylde et meget stort ønske hos mig: Jeg kunne fortsætte mit skoleforløb. Jeg har været hjemmestuderende siden august og er netop startet på fuldtid i skolen igen.

Malthe er en vidunderlig og nem dreng. Han er startet i dagpleje og ta'r det hele i stiv arm. Det betyder også, at jeg har overskud til skolen - og jeg glæder mig hver dag til at møde mine klassekammerater, mine lærere og ikke mindst Pernille.

Pernille er en sød og meget tillidsfuld lærer. Hun har gjort mere for mig end kunne forventes. Hun følger mig med stor interesse og med en oprigtig omsorg. Hun har - sammen med min egen familie - betydet, at jeg i dag har et dejligt liv og har mod på alle de udfordringer, der skal møde Malthe og jeg.

Med venlig hilsen
Anne (15 år)
9. klasse på Hyldgårdsskolen i Ikast

Kirsten Bragason:

Hej,
Jeg hedder Jacob. Jeg er 12 år gammel og går i 6./7. klasse på Kirkebækskolen i Vallensbæk. Det lyder sikkert som indledningen på alle de andre mails i modtager i konkurrencen om at kåre Danmarks bedste lærer ... Men al sammenligning stopper her, For jeg er ikke som alle andre. Jeg er multi-handicappet. Sidder i kørestol, har ikke noget sprog (men en talemaskine) og jeg skal hjælpes med alt. (Det er også derfor at jeg har fået min mor til at hjælpe mig med at skrive denne mail).

Jeg vil nemlig rigtig gerne indstille min lærer Kirsten Bragason til Danmarks bedste lærer. For det er hun nemlig ...

Jeg startede på Kirkebækskolen i 0. klasse og har haft Kirsten som klasselærer i alle årene. Jeg går i klasse med 6 andre og der er rigtig mange voksne til at passe på os og til at lære os noget. Selvom vi er anderledes end mange andre børn, så skal vi jo også lærer noget og vi følger skam også folkeskoleloven. Og det kræver en del af lærerne

Vi har jo ikke så mange bøger, da vi jo ikke kan læse eller bare tage en bog op af skoletasken. Måden vi lærer på er ved brug af computer og konkreter og symboler. Vores lærer Kirsten er helt fantastisk til at finde lige præcis de ting eller den måde, der passer til hver af os i klassen. Nogle skal have computer, nogle skal have pege-kort. Nogle skal have noget med lyd. Nogle skal have en tale-maskine og nogle have skal have en anden talemaskine.

Der er et utal af muligheder og redskaber. Og Kirsten bliver ved indtil hun har fundet det helt rigtige. Når hun så langt om længe har fundet f.eks. en talemaskine til os alle. Ja så er vi jo blevet større i mellemtiden og har måske udviklet os og skal derfor have en anden talemaskine og så starter historien forfra, men Kirsten er ligeglad. Hun smiler bare.

Kirsten er altid glad og hun er bare så sød ved os. Hun elsker når vi laver fis og ballade ved morgensamling. Vi skiftedes til at starte med at få læst op af vores bog - (en bog hvor de voksne omkring os skriver hvad vi har lavet i dag mm - så ved skolen hvad der er sket derhjemme siden i går og når jeg kommer hjem fra skole kan min far og mor læse om min dag i skolen og fritteren).

Og vi skal hver især melde ind. Og det gør vi gerne. Alle vil gerne starte. Og nogen gange bliver vi ved med at trykke på "min tur" knappen på talemaskinen selvom Kirsten har bestemt at en anden skal starte. Så siger Kirsten - nu stopper I - og så griner vi. En dag blev jeg bare ved med at trykke på knappen og så fik jeg "skrevet hjem" og Kirsten sagde at næste gang kom jeg op på inspektørens kontor Det var bare grineren.

Vi laver masser af fis og ballade men der er også alvorlige ting. Vi har desværre mistet to af vores klassekammerater, De er begge døde. Det er rigtig trist. Kirsten har snakket rigtig meget med os om det at miste og vi har sammen mindet vores venner. Vi var rigtig kede af jeg kan mærke at jeg bliver lidt ked af det igen, når jeg skal skrive om det.

Kirsten er så super god til lige at finde ud aet er der skal til for at fange vores opmærksomhed. Og hun bliver bare ved og ved og ved ... Hun giver aldrig op. Kun det bedste er godt nok til os. Vi er jo en flok meget særlige børn med meget særlige og forskellige behov. I Kirstens øjne er vi alle sammen noget helt særligt - på den fede måde!!!

Hun ser de gode ting i os og får på magisk vis noget frem i os, som ingen måske troede at vi kunne. Vi får knus og kram og bliver hver dag mødt med åbne arme og smil og varme. Vi er ikke i tvivl om at Kirsten holder af os - alle sammen, Og vi holder mindst ligeså meget af hende. Og det er også derfor jeg synes hun skal kåres til Danmarks bedste lærer. Hun gør alt for os. Vi kan jo ikke selv fortælle hende at hun betyder meget for os, så derfor synes jeg dette er en oplagt mulighed for at fortælle hende at det hun gør for os - og ikke mindst måden hun gør det på - gør hende til Danmarks Bedste Lærer!!!

Selvom jeg er 12 år har jeg ingen mobil, da jeg ikke selv kan holde den eller snakke i den, så når I skal i kontakt med mig - det håber jeg bare så vildt meget - så skal det ske via min mor. Hun hedder Jane.

Med venlig hilsen
Jacob Juel Nielsen (12 år), Herlev

Jette Rona:

Mit navn er Camilla Hjelm, en pige på 16.

På vegne af hele 10. kl. på Højby skole, melder jeg Jette Rona til "Danmarks bedste lærer".

Jeg har personligt altid været uheldig med de lærere jeg har haft skiftet skole flere gange.

Har aldrig rigtig kunne lide at være i skole, pga de lærere jeg har haft. Men siden jeg startede i 8. kl. på Højby skole og fik Jette i engelsk, er det hele blevet lidt nemmere og det hele har været lidt bedre. Har altid elsket Jettes timer, især fordi man ikke følte man var i skole og havde time, hun sørgede altid for at vi fik snakket og diskuteret mange spændene emner på engelsk. Så selvom der var tekster der skulle læses, stile der skulle skrives og opgaver der skulle løses, føltes det ikke som en sur pligt.

Da jeg besluttede mig for at gå i 10. kl. vidste jeg ikke hvem jeg skulle have som lærere og var rigtig spændt på at se hvem det var, men også en smule nervøs for om det var nogen jeg kunne lide eller ej. Da jeg fandt ud af at vi skulle have Jette og Hans-Henrik (de er begge vores klasselærere) blev jeg simpelthen så glad, at jeg for første gang i mange år glædede mig til at starte i skole efter sommerferien.

Ud over at Jette har en fantastisk humor og en god måde at undervise på er hun også en kæmpe støtte for alle.

Flere fra klassen som også havde Jette før 10. kl. har været utrolig glade for hendes støtte og hjælp.

Især pigerne har været rigtig glad for hendes hjælp gennem tiden, med de typiske teenage problemer som kæreste sorger og skænderier med veninder og forældre.

Jeg har f.eks altid haft svært ved matematik, så var utrolig stolt af mig selv da jeg endelig forstod noget som jeg længe havde kæmpet med. Da jeg fortalte det til Jette løftede hun mine arme op i luften, jublede og sagde med et stort smil at jeg kan hvad jeg vil. Efter det har jeg arbejdet endnu hårdere med matematikken.

Jeg kan sige, med hånden på hjertet, at Jette Rona er Danmarks bedste lærer og helt klart også den mest engagerede af slagsen. Hun er ikke bare lærer når hun skal og får penge for det. Hun er lærer hele døgnet rundt 365 dage om året.

De fleste fra klassen er venner med hende på Facebook og skriver også jævnligt med hende der.

Jeg håber at i har fundet interesse i det jeg har skrevet. Jeg kunne blive ved i flere timer endnu, men det skal jo også være overskueligt. Hvis I ønsker at vide mere er i meget velkomne til at ringe eller skrive til mig.

På forhånd tak

Camilla Hjelm, Højby Sj.

Inge Louring Hansen:

Inge Louring Hansen

Vi, 6. b på Stoholm Skole vil rigtig gerne indstille vores yndlingslærer Inge Louring Hansen som årets bedste lærer 2010, da hun er en lærer som få.

Hun er der altid for os, hvis der er en der har det svært i en periode, en fantastisk støtte og en MEGET engageret lære, som interesserer sig for, hvad vi laver i vores fritid. Hvis vi f.eks. skal spille en håndboldkamp i nærheden af hendes bopæl, kører hun hellere end gerne ud og ser os, så vidt det er muligt og fodbold ligeså.

Hun er fantastisk til at lytte. Hendes undervisning er bare det bedste, vi vil rigtig gerne have hende til alle vores fag, da hun har en spændende og igen engageret måde at undervise på, så vi forbliver interesserede i undervisningen og i matematik skriver hun de sødeste små kommentarer, når hun retter opgaver.

Vi synes bare hun er den aller, aller bedste og virkelig fortjener at bliver kåret som Årets Lærer 2010.

Med kærlig hilsen

6.b Stoholm Skole
Nicoline Jeppesen
Stoholm

Andre Lind:

Vi vil gerne indstille vores matematik- og idrætslærer, Andre Lind. Fordi han er DANMARKS BEDSTE LÆRER.
Vi hedder Malene (12), AnneLouise (11), Josefine (11) og Julie (11) og går i 5.a på Langhøjskolen i Vivild i Allingåbro.

Andre er Danmarks bedste lærer fordi :
- han er spændende
- han er vittig
- han får tingene til at lyde lettere og mere spændende
- han er behagelig og vi har lyst til at komme glade i skole og lave lektier med glæde
- han er altid glad og kommer med et frisk pust til klassen, når vi er ved at gå kolde
- han kan få alle elever til at kunne lide ham. Han er vellidt af alle på hele skolen - store og små
- han er god til børn
- vi laver væddemål med ham om hvilket fodboldhold der vinder og gevinsten er nul lektier en dag hvis vi vinder og dobbelt lektier hvis han vinder
- han har lært os at spille poker og vi har afholdt pokerturneringer i matematiktimerne.

Som mor til Julie, kan jeg kun understøtte pigernes indstilling af Andre. Han kom til skolen i 2. klasse efter et turbulent år i 1. klasse med ikke mindre end 3 forskellige matematiklærer. Han tog både børn og forældre med storm med det samme.

Han har på ganske kort tid formået at få mange børn til at tro på sig selv og deres kunnen. At se sit barn forvandle sig fra en usikker og famlende elev til en selvsikker, selvstændig og dygtig elev er fantastisk. Hun kommer glad hjem fra skole og går ivrigt igang med matematikken. Der bliver kæmpet og knoklet. Andre skal være tilfreds og stolt.

At han tager utraditionelle undervisningsmetoder i brug kan kun glæde i en tid med læringsstile og fokus på alternativ indlæring.

Andre udviser et overskud der er beundringsværdigt og som forældre, er det skønt, at ens barn kan blive undervist af en person der favner så bredt og formår at nå ind til hver enkelt barn.
Mette Villesen

Hilsen
Julie Villesen Andersen på vegne af 5.a.

Helle Baktoft:

9.c på Absalons Skole i Roskilde vil gerne kåre Helle Baktoft, som Danmarks bedste lærer. Vi havde hende for første gang i 6. klasse, som AKT lærer (Adfærd, kontakt og trivsel) og hun fik os på en måde til at være mere sammen og mere sociale. Vi havde det super godt med hende, og hun interesserede sig meget for at hjælpe os og lytte til os.

Vi fik hende som klasselærer i 8. og 9. klasse, og det kunne vi ikke være mere tilfredse med. Hun giver os netop en grund til at komme i skole! Hun underviser godt, er hverken for streng eller for ligeglad, hun kan sagtens komme med personlige og sjove indfald i lektionerne.

Helle er skøn, dejlig og fantastisk. Hun er utroligt støttende når man har brug for hjælp. Der er f.eks. nogle stykker i klassen som er rigtig glad for at Helle kunne se de havde problemer med dansk og har hjulpet dem og støttet de elever, og de er sikre på, de ikke ville havde været ligeså gode til dansk, som de er nu, hvis ikke det var for Helle. Helle engagerer sig meget i sine elevers liv, hun snakker med os, fordi hun virkelig har lyst og interesserer sig for det, ikke fordi hun er "nødt" til.

Hun viljælpe dem hun kan, og hun kan finde på at skrive en e-mail med hvordan det går, hvis hun ved personen er inde i en svær tid. Og hvis man samtidig i har fået lektier, tilbyder hun også at hjælpe med at hjælpe og guide én igennem den opgave, hun forstår også hvis man har en periode hvor man bare ikke lige kan overskue skolen specielt meget. Hun er oprigtig, siger sin mening, ærlig og åben. Hun kan snakke med os om alt fra sex, onani, lækre mænd, problemer, følelser, sjove ting og oplevelser, ferier osv.

Når folk siger, at man skal snakke med sin lærer når man har problemer, så er det virkelig sådan én som Helle man mener. Helle har også hjulpet dem, som har haft det svært med de andre i klassen og snakket med dem om det. Hvis hun kan se, man har det dårligt, så spørger hun indtil det og vil gerne snakke med én om det. Vi har også enkelte elever i klassen med svære sygdomme, og der har Helle også været en god støtte og person at snakke med om de dårlige oplevelser, der har været i forbindelse med sygdommen.

Vi mener, at Helle er verdens bedste lærer, men vi kan også nøjes med at sige Danmarks bedste lærer.
Jeg har haft nogle virkelig, virkelig dårlige år i folkeskolen, og det er ligesom om, jeg har udviklet mig enormt i 8. og 9. klasse som også har og er de bedste skoleår, jeg har haft. Sjovt nok er det de to år, jeg har haft Helle Baktoft som klasselærer. Da vi havde hende som AKT lærer i bl.a. 6. klasse, havde jeg det dårligt med klassen, med mig selv og havde ingen venner.

Vi skulle f.eks. finde 2 positive ord om hver af vores klassekammerater. Jeg kunne ikke finde på nogle og begyndte at græde og følte mig virkelig ydmyget. Jeg var løbet ud på toilettet og Helle kom og bankede på og spurgte hvordan jeg havde det. Jeg ville ikke snakke om det, men sagde i stedet at jeg havde det fint. Hun foreslog mig at snakke om det. Jeg takkede nej, men uden nogle indvendinger blev det sådan at jeg ikke behøvede finde nogle ord og blev ikke tvunget til det.

Jeg håber meget vi kan vinde 1. pladsen, så vi på den måde kan give Helle en form for "afskedsgave" her i 9. klasse. Det er ikke fordi det er sidste gang vi ses, for Helle og jeg har også snakket om at vi må fortsætte med at mødes, f.eks. ved en årlig sammenkomst hjemme hos hende.

På vegne af 9.c
Celina Egelund Jensen.

Katja Kjær Rask:

Hej ude og hjemme.

I skal vælge min klasselærer til Danmarks bedste lærer, fordi hun gør alt, hvad hun kan for at gøre skolen til et dejligt og sjovt sted at være. Hun er altid i godt humør og det smitter selvfølgelig af på alle os elever. Hun er altid frisk og klar til at undervise, og hendes timer er rigtig sjove.

Min klasselærer hedder Katja Kjær Rask, hun er 33 år og klasselærer i 10.C på Tornhøjskolen. Katja underviser i matematik og idræt i vores klasse, og hun forstår virkelig at gøre undervisningen spændende, sjov og forståelig for alle.

Da vi begyndte i klassen lige efter sommerferien kendte mange af os hinanden i forvejen, og det var derfor svært for de "nye" at komme ind i gruppen. Specielt en af drengene havde svært ved at falde til. Han blev mobbet på sin tidligere skole og han var ikke særlig glad for skolen, men efter han har haft en snak med Katja og de andre drenge, går det meget bedre. Det lader til, at n er glad for skolen nu. Jeg tror, at det er godt for ham, at han har fundet en voksen, han altid kan tale med. Katja vil nemlig altid lytte, for klassen skal være et rart sted at være for alle, den holdning holder hun fast i.

Ud over hun selvfølgelig lærer klassen en masse fagligt, lærer hun os så sandelig også en hel del om os selv. Hun er rigtig god til at få os til at føle selvsikkerhed og turde noget mere. Hun støtter op om os lige meget hvad. Hun har også hjulpet flere fra klassen med at skrive jobansøgninger.

I uge 2 var hele årgangen på skiferie og Katja gjorde turen helt speciel. Hun stod på ski med alle og hjalp mange af dem, der var usikre bl.a. vores idrætslærer Michael, som slet ikke kunne stå på ski. Og om aftenen sad hun gerne og hyggesnakkede med os tøser om alt mellem himmel og jord.

Jeg håber virkelig, at I vælger Katja til Danmarks bedste lærer, for den pris og det skulderklap fortjener hun virkelig!

Med venlig hilsen
Pernille Abel Jensen

Kasper Kim Nielsen:

Jeg har Danmarks bedste lærer:

Jeg hedder Andreas Rex og er flyttet fra Roskilde til Nørre Vedby for 3 år og 9 måneder siden. Jeg går i skole på Nr. Vedby Centralskole i 9 klasse.
I 6. klasse var vi alt for mange elever til én klasse, og der var rigtig meget ballade i timerne og mange elever kunne ikke følge med i undervisningen.
I 7. klasse blev vi delt ud på 2 klasser, og det var hårdt, for vi havde et godt sammenhold, men der var ikke andet at gøre. Og heldigvis fik begge klasser nye lærere, og det var vi alle glade for!

Jeg vil gerne indstille min klasselærer, Kasper Kim Nielsen til at blive Danmarks bedste lærer!
Han er helt fantastisk, og underviser os i historie, dansk, geografi, samfundsfag. Han er den type, der både har klassens respekt, og gerne vil være social med eleverne.

Vi har haft Kasper i næsten tre år, og han begynder altid skoleåret med at sige, at vi skal knokle med bøgerne indtil jul, så vi kan blive færdige og også får tid til alt det sjove.
Kasper arrangerer projektundervisning og udflugter, og selvom vi har mange lektier, er undervisningen sjov og vi lærer en masse.

Kasper er typen der er med på fis og ballade, og han arrangerer computeraftner på skolen, hvor vi kan spille, chatte og hygge. Han tager også meget gerne initiativet til en biograf tur i fritiden, som vi gjort en del gange. Det gør, at vi som klasse for et super sammenhold. Man kan altid komme til Kasper, hvis man har et problem - både privat og fagligt.

Hilsen
Andreas Rex Lauritsen />

Gretha Holm:

Hej Ude og Hjemme,

Vi har en klasselærer, Gretha Holm, som bare er verdens bedste lærer.
Hun underviser os i dansk, kristendom, håndarbejde og biblioteks-timer. Vi har haft Gretha lige siden 1. klasse og nu går vi i 4. klasse, så vi kender hende rigtig godt, og hun kender os.

Hun er vores fortrolige og vores forældre har tit talt om, at der noker ret mange ting i hjemmene, som Gretha ikke får at vide. Sådan er det også i skolen, vi fortæller Gretha om stort og småt.
Har vi en konflikt i klå skal vi tale om det med det samme, og Gretha bruger gerne hele timen, så alle har det godt igen.

Gretha står altid parat til at hjælpe, også hvis nogen har problemer hjemme - vi kan altid regne med hende.
Gretha kan være streng, men hun er altid retfærdig. Vi får mange lektier for, men det er også spændende, selvom det kan være hårdt engang imellem.

Vi har været på hyttetur med Gretha og det var bare så sjovt og hyggeligt. Vi glæder os til, at vi skal til Bornholm i 6. klasse sammen med Gretha. Hun forstår bare at gøre alt så spændende. Vi føler næsten, at vi har været i Egypten sammen med hende, så levende har hun fortalt om den tur.

Vi synes vores Gretha kan indstilles til "Verdens bedste lærer" for det er hun for os. Så "Danmarks bedste" det er hun i hvert fald.

Mange hilsener fra
4 klasse, Arnum Børne Center

Svend:

Kære Ude og Hjemme.

Vi synes vores lærer, Svend, er Danmarks bedste lærer, og det har vi mange gode grunde til.

Svend gør undervisningen meget mere interessant og anderledes end almindelig, kedelig tavleundervisning.
Han forstår os fuldt ud, han er ikke én af de ældre, kedelige lærere, der bare vil have man skal lytte og arbejde. Han har et ungt sind og selvom han snart er 50 år, forstår han vores synspunkter og pjatter med os nogle gange.
Og hvis undervisningen bliver for kedelig, og vi er ved at køre sur i det hele, så har Svend altid en sjov historie, han kan fortælle. Så får hovedet en pause, og vi er klar til at tænke igen bagefter.

Svend lærer os så meget i undervisningen, og han er så sød, at vi får lyst til at lave vores lektier og virkelig vise ham, hvad vi har lært.
Han gør undervisningen sjov, og vi har lyst til at deltage aktivt i undervisningen. Svend tror på os og opmuntrer os, og vi kan altid komme til ham, hvis der er noget, vi skal have hjælp med. Og er der noget, vi har svært ved, bliver Svend hellere end gerne efter skole, og hjælper os indtil vi har forstået det. Svend har også altid sagt at vi altid kan komme til ham hvis der er noget galt, også selvom det er noget derhjemme, han er parat til at hjælpe 24/7.

Engang havde vi f.eks. nogle pige-problemer i klassen, og Svend arrangerede straks et møde, så der ikke var nogen, der havde det dårligt og blev generet af andre. Han ønsker os alle det bedste!

Svend er bare en fantastisk, glad person, og er altid meget hjælpsom.
Vi holder alle meget af Svend i klasse 18 på HG i Herning. Han fortjener at vide, hvor meget vi sætter pris på at have ham som lærer! (:

Mvh hilsen Josefine, Stefanie, Anja og Cecilie

Karen:

Hej redaktion.
Mit navn er Lærke Carlsen, og jeg er elleve år gammel og går i femte klasse, på Vetterslev Høm skole i Ringsted.

Jeg vil gerne indstille min lærer, Karen Aaagaard Dam, fordi at hun er en rigtig sød og hjælpsom lærer!
Jeg har haft nogle problemer med mine veninder for et stykke tid siden, men jeg er ovre dem, fordi Karen lyttede på os. Hun er meget forstående og hjælpsom.
Hvis jeg har nogen problemer med noget eller nogen, kan jeg bare komme til hende, og så går vi en tur i frikvarteret. Jeg fortæller hende så, hvad der er sket, og hvis jeg er blevet uvenner med en veninde eller er kommet til at gøre en person ked af det, så taler vi med personen om det.
Jeg er RIGTIG RIGTIG, glad for at vores klasse har fået Karen som lærer, og jeg er sikker på at mange andre i klassen er enige.
Jeg går selv i femte klasse, og vi er blevet slået sammen med sjette klasse. Nogle af drengene fra sjette klasse driller mig med min højde - jeg er ret lav, men det er stoppet nu. Hver gang nogen drillede mig, sagde jeg det til Karen, og så talte hun med dem, der drillede mig. Derfor synes jeg, at Karen har fortjent at blive indstillet som Danmarks bedste lærer.

Kærlig hilsen Lærke Carlsen, Ringsted.

Lone:

Danmarks bedste lærer:

Jeg mødte Lone første gang for halvandet år siden, da jeg startede i min nye klasse.
Jeg troede, at jeg ville få kendskab til en sur og gammel dame på 60 år, men jeg kunne tro om.

For med tiden opdagede jeg, at den sure gamle dame var den eneste, der kunne holde sammen på klassen og det er ikke en nem opgave.
Jeg går i 6x. og vi er otte elever (6x. er en specialklasse med børn der enten har ADHD eller ADD og Asperger).

Min lærer Lone Loch er den eneste, der virkelig kan tale med os.
Hun ser på vores forskellige behov og får indrettet timerne, så vi alle sammen har det godt.
En sjælden gang imellem er hun lidt streng, men hvis man ike lærer noget, kan man jo ikke blive til noget. Det har jeg lært af Lone.

Lone bliver ikke sur, hvis man kommer lidt for sent, fordi ens bus ikke kommer til tiden, eller hvis man har en dårlig dag. I stedet får man en ordentlig krammer, en hel bunke hensyn og en god dag resten af dagen.

Da vi er en specialklasse, har vi ikke svømning, sløjt eller hjemkundskab (husgerning), men da Lone hørte, at vi savnede disse fag, fik vi dem efterhånden.
Vi fik svømning og sløjt med 5. klasserne og vi fik selv hjemkundskab. Alt det gjorde hun for vores skyld.

Lige for tiden har vi renovering på min skole. Det betyder, at vi bor i en lille bitte pavillon (jeg kalder det en container), og hver elev har max 2 kvadratmeter. Vi er delt op i 2 rum med 4 elever i hver, men da vi er meget hyper, har vi brug for meget mere plads end andre elever.

En fra klassen har fået to nye venner, som kommer i vores pauser, men der er jo alt for lidt plads, så Lone fik ordnet, at de kan mødes et andet sted.

Kort sagt: Lone er den bedste og mest forstående lærer man kan få i vores lille Danmark.
Når hun går på pension, vil det ikke længere være det samme at gå i skole.

Mvh. Stephanie, 12 år, Vanløse

DORTHE:

Jeg hedder Sara Jørgensen og fterskolen ved Nyborg, og vi har absolut Danmarks bedste lærer - Dorthe Boe Christensen.

Dorthe er der altid for sine elever, også uden for arbejdstiden - man kan altid fange hende på mobilen. Hun er vores dansklærer og huslærer i teater- og musikhuset. Dorthe har altid sin dør åben, og hun har selv inviteret os hjem til hende i grupper, hvor hun giver mad og så er der hygge til sent om aftenen.

Gamle elever fra efterskolen holder stadig kontakt med hende, og de besøger hende, når de kommer til Nyborg.
Dorthe kan tydeligt se på en, hvis man har en dårlig dag, og hun har hjulpet mig igennem en svær tid i mit liv. Hun er en slags ekstra mor for os alle i huset. Selv vores forældre derhjemme er glade for hende - hun beroliger dem, hvis vi elever virkelig er triste, og hun hjælper os, så vi bliver glade igen.

Ved at nomimere vores "efterskolemor", Dorthe vil vi vise hende, hvor meget hun egentlig har udarbejdet på det halve år, vi har gået på efterskolen, og hvor glade og taknemmelige vi er for at have en lærer som hende.

Sara Jørgensen, 16 år, Nyborg

JENS:

Mojn mojn!

Lige en præsentation af mig: Jeg hedder Maibritt og går i 1.a på DGN (Deutsches Gymnasium für Nordschleswig) i Aabenraa; og så er jeg 16 år.

Jeg indsender min fysiklærer Jens Mittag. Han er virkelig Danmarks bedste lærer i mine øjne. Jeg har ikke brudt mig om fysik, før jeg fik ham.
Jens forklarer nemlig rigtig godt, og selvfølgelig indtil man forstår det. Han er en lærer, der går op i, at hans timer er interessante; og så går han op i sit fag, og det kan man mærke! Vi griner mindst en gang i alle hans timer, og har det altid "sjovt".
Selvfølgelig er han også en seriøs lærer, og når han viser et forsøg, så kan man se, hvordan hans øjne nærmest stråler. Det gør jo ikke faget/timerne mindre spændende. Tværtimod.

Da vi for et halvt år siden var på ryste-sammen-tur, kom Jens også lige forbi en aften. Der var blevet lavet en "workshop" med salsa og merengue, som han skulle lære os. Og danse - det kunne han! Det er da bare den fedeste lærer ever! En dansende, fysiklærer, som også har skrevet en bog om fysik!

Han fortjener at vinde titlen: Danmarks bedste lærer - og man skal være med i hans timer, for at forstå det! Og når man spørger andre elever, så hører man kun godt om ham - det har jeg i hvert fald kun.

Kærlig hilsen
Maibritt, Bolderslev

JYTTE:

Vi har haft Jytte siden 4 klasse. Lige fra starten har vi været rigtig glade for at have Jytte.

Jytte er en lærer, som vi kan stole på og være fortrolige med.
Vi føler altid, at hun tager os alvorligt og at vi kan komme til hende, hvis vi har problemer.

I vores klasse er vi mange piger og det kan ind i mellem godt føre til konflikter. Jytte er god til at løse dem sammen med os, da det er vigtigt for hende, at vi alle har det godt i klassen. Og det gør ikke noget, hvis det kommer til at gå ud over en undervisningstime. Efter vi snart har haft hende i et år, har vi ikke så mange konflikter mere.
Jytte er god til at gøre undervisningen spændende og bruger tit sig selv som eksempel, hvis der er noget, hun vil forklare os.
Jytte kan godt være skrap, men kun når det er nødvendigt, så det er helt i orden. Hun hæver aldrig stemmen, for at vi skal høre efter. Det er nok at sige det stille og roligt.
Derfor er Jytte Danmarks bedste lærer. Uden hende havde det ikke været så rart at komme i skole hver dag.

Med venlig hilsen 4. B på Østre skole i Middelfart

BRITT JØRGENSEN:

Hej jeg hedder Isabella Koch og jeg er 12 år gammel og går i femte klasse.
Jeg har meldt min lærer Britt Jørgensen til, fordi hun er mega sød og hvis vi en dag har arbejdet godt får vi en fri time dagen efter. Hun er sød, ung, frisk og smadder sjov.
Britt er meget imod mobning, og ingen bliver mobbet i vores klasse. Britt blev mobbet som barn og hvis hun spørger om nogen ikke har det godt bliver der bare råbt NEJ!!!
Alle på vores skole kan lide Britt og hvis hun ikke var min lærer den dag i dag tror jeg, det ville være forfærdeligt at gå i skole. Vi elsker hende så meget alle sammen, og da hun havde været i Thailand i 3 uger holdt vi også en velkomst fest for hende.
Britt er altid glad, og hun er bare hele verdens bedste lærer og så giver hun ikke så mange lektier for:) OG hvis nu vi en dag går hen og vinder noget så vil vi bruge pengene på vores lejrtur.

IB NIELSEN, FLEMMING BEVENSEE OG ANNE METTE JEPSEN:

Hej Ude og Hjemme.
Vi har 3 lærere, som vi gerne vil have nomineret til årets lærer.

Vi går på Ribe ungdomsskole, som er en skole, med elever der har haft det svært på mange forskellige måder, nogen er blevet mobbet og været langt bag ud i undervisningen, men da vi kom op på denne skole ændrede alt sig. Vi har fået vores selvtillid tilbage, og kan nu følge med i undervisningen.
Der er kun plads til 12 elever og lige nu vi er kun 10. Det føles som en lille familie, der holder godt sammen.
Lærerne er der altid for os når vi er kede af det og har brug for at snakke.

MARIA BRUUN:

Kære Ude og Hjemme
Vi er en 8. klasse som har fået den bedste lærer i hele Danmark. Hun hedder Maria Bruun og er 31 år.
Lige siden vi startede i skole, havde vi været et mareridt som klasse. Vi havde ikke respekt for nogle lærere overhovedet, men så kom Maria.
Hun er bare så fantastisk og hun har lært os alt det vi ikke har nået de andre år i vores skolegang.
Hun reddede faktisk vores klasse og hun tog chancen med os. Hun er der for os både fagligt og personligt. Vi kan altid komme til hende hvis vi har problemer og der er ikke noget hun siger nej til. Hun har så mange ting og fortælle og er altid glad.

Men... Maria er gået hen og blevet gravid. Og det betyder at vi mister hende d. 25. Maj 2010 og ikke skal have hende mere i vores skolegang. Vi er ekstremt kede af det og vi er bange for hvad der nu kommer til at ske med os, og om vi bliver det samme mareridt som vi var før vi fik hende. Vi er selvfølgelig glade på hendes vegne, men vi ville selvfølgelig gerne beholde hende hos os. Hun har sagt at vi altid kan komme hjem til hende eller ringe, hvis vi får problemer i fremtiden. Før i tiden har vi haft nogle virkelig dårlige lærere, men Maria ændrede det hele. Hun forstår os og kan godt lide at joke med og sammen med os. Vi har hende ikke særlig lang tid endnu, så vi vil meget gerne vise hende, hvor meget hun har gjort for os. Hun er som mor nummer 2 for os.
Vi håber at vi hører fra hende når hun går på barsel og at den næste klasse der skal have hende, sætter lige så meget pris på hende, som vi har gjort.
Vi kommer til at savne dig Maria.
Vi håber at i vil kåre hende til Danmarks bedste lærer. For hun er den bedste.

Mange hilsner 8.D fra Pilegårdsskolen i Tårnby

PIA BINDERUP:

Kære Redaktion på Ude og Hjemme,
Jeg vil nominere min lærer Pia Binderup som Danmarks Bedste Lærer. Pia er en rigtig sød lærer, hun hjalp mig den gang jeg blev mobbet. Jeg er en kraftig pige og har døjet MEGET med mobning, men da jeg fik Pia som klasselærer begyndte jeg at få meget mere selvtillid og meget mere styrke til at gå videre med min skolegang på V. Hornum Skole. Pia hjælper både mig og mange i min klasse med alle de problemer vi har. Det er nok det bedste, der kunne ske da vi fik Pia som klasselærer. Da jeg gik i fjerde havde jeg ingen venner, og jeg var hende der sad henne i hjørnet for mig selv.

I dag er jeg meget mere med i klassen. Pia hjalp mig både med min krop og jeg er blevet bedre i dansk. Så jeg vil sige at Pia virkelig er Danmarks Bedste Lærer.

ALICE PEDERSEN:

Hej Ude og Hjemme,
Jeg går i 8.b på Rødkærsbro skole.
(Jeg tilmelder min lærer på vegne af klassen)

Jeg har valgt at tilmelde Alice Pedersen, som er min engelsk lærer, som Danmarks bedste lærer, fordi hun er en sjov lærer, som sagtens kan være sjov, samtidig med at hun er seriøs.
Hun lytter altid til en, hun forklarer altid tingene, så vi alle kan forstå det. Og hun er ekstremt ungdommelig.
Hun er især en god lærer, fordi hun kan tage en joke og hun er næsten altid i godt humør.
Mange fra klassen mener, at de lærer meget mere, når hun underviser. Nogle af os mener også, at vi næsten kan sige alt til hende.
Man kan sige ting til hende og om hende, som andre lærere ville blive sure over, hvis man sagde det til dem.
Hun er meget sjældent sur, men når hun så er sur, er der som regel også en god grund til det.
Ved mange af de andre som tilmelder deres lærer, er der som regel altid en helt anden grund. Feks. at de har mistet en ven, klassekammerat, familiemedlem eller noget andet. Vi tilmelder egentlig bare Alice, fordi hun er meget sjov, ungdommelig og en god engelsklærer.
Alice er faktisk kun vikar for os, fordi vores rigtige engelsklærer er på barsel.
Vi skal kun have Alice indtil efter sommerferien. Det bliver selvfølgelig dejligt at få vores rigtige engelsklærer tilbage, men samtidig vil vi komme til at savne Alice utrolig meget.
Nu har vi så fundet ud af at hun er gravid, og derfor vil vi også gerne glæde hende, ved at tilmelde hende til Danmarks bedste lærer. For det fortjener hun.

Alice Pedersen er en alle tiders lærer!

DENNIS FOLDAGER:

Hej Ude og Hjemme.
Vi er mor og datter på 14 og 43 år, der gerne vil kåre Dennis Foldager, som Danmarks bedste lærer.
Jeg er en pige der går i 8.c på Tjørnelyskolen, jeg har gået der i ca 2½ år. Jeg blev taget rigtig godt imod både af elever og især lærere. Jeg kan mærke på mig selv at jeg er blevet meget bedre med lektier efter jeg har fået en lærer som Dennis, som interesserer sig for det. Han bruger meget tid på os unge mennesker i klassen. Er der problemer er Dennis der med det samme, og spørger ind til os, så vi får det godt igen. Han gør meget for os. Selvom han godt kan have en dårlig dag lader han det ikke gå ud over os. Han lytter til os, hvis vi godt vil snakke. Og han forklarer lige indtil alle virkelig forstår det. Han gør timerne sjove, imens vi lærer noget og vi kan virkelig snakke med ham om alt. Han gør simpelthen alt for at vi skal gå hjem fra skolen med et smil på læben.

Den stolte mor skriver; jeg fik en ny datter, efter hun begyndte på Tjørnelyskolen, hun kommer nu glad hjem og fortæller om hvor god en lærer hun har. Nu gider hun lave sine lektier, fordi hun har fået en god forklaring, som hun forstår. Dennis vil gøre alt for den klasse,
pt. prøver han at få sin klasse til Norge og stå på ski i 9 klasse, for at give eleverne en god afslutning på skoleforløbet. Klassen skal selv spare sammen til den fordi sådan en tur, skal finansieres af opsparing i klassekassen. Jeg vil slutte af med at sige, at jeg synes det er friskt
af Dennis at han også opholder sig på facebook, så børnene altid kan komme i kontakt med ham, ved evt. spørgsmål.

Mvh. eleven Isabella og den tilfredse mor Hanne

SANNE HOUMØLLER JACOBSEN:

Danmarks bedste lærer er Sanne Houmøller Jacobsen, som er klasselærer for 6.a på Mønsted skole.
vi har hende til dansk, engelsk, historie, og kristendom.

Sanne er en meget åben og glad person. Hun er god at snakke med og hjælper ALTID med problemer.
Vi har haft nogle problemer med tyveri i vores klasse, og Sanne været uundværlig - hvis Sanne ikke havde været der var det aldrig gået så godt.
Sanne er meget frisk, timerne består ikke kun af bøger og højtlæsning. Sanne gør timerne meget sjove, spændende og anderledes. Sanne har meget humor, og er god til at fortælle sjove historier.

Sanne hjælper ikke kun fagligt, men også psykisk. Hvis nogen ikke har det godt, hvis nogen bliver moppet er hun der med det samme.
Sanne har sin egen måde at lære på. vi ender tit ude i et sidespor, men det er kun sjovt og hyggeligt. men når vi så laver noget, SÅ LAVER VI OGSÅ NOGET.
Sanne er god til at arrangere ture f.eks. i svømmehallen, på skøjtebanen, i biografen eller på lejrtur.

Sanne giver aldrig op, hvis man skal lære det, så SKAL man også. Hun er meget god til at forklare og komme med gode regler.
Sanne er meget kærlig og rigtig hyggelig at være sammen med.
Sanne kan man snakke om ALT med. Sanne er god til at fortælle hvis man laver fejl.

Sanne er danmarks bedste lærer!!!!

Fra Østre Skole i Middelfart:

Min lærer er helt sikkert Danmarks bedste lærer.
Han kan sige noget negativt, og få det til at lyde positivt, han er altid glad i timerne.
Han siger alle mulige sjove ting, som virkelig får os alle til at grine. Han er en god lærer fagligt, og tager hensyn til alle elever.
Man glæder sig altid til timerne, med vores lærer, han kan se hvis man er ked af det, og tager en ud og snakker med en om det, så man bliver glad igen.
Han er bare den bedste lærer i verden!
Hvis der f.eks. er en der ikke forstår hvad vores lærer siger oppe ved tavlen, så bliver han ved med at forklare det indtil alle har forstået det. Nogen gange når vi sidder i aulaen (fælles areal) og laver dansk, kommer vores lærer over, og sidder sammen med os, og snakker om alt muligt.
Man kan snakke med vores lærer om alt, han er bare virkelig den bedste!

PETER HOLM JENSEN:

Hej Ude og Hjemme

Vi har haft mange forskellige klasselærere, pga. sygdom og barsel, men Peter har vi haft, siden vi startede i 1. klasse som matematiklærer. I slutningen af 4. Klasse blev han så vores klasselærer. Efter det har vi, ikke haft andre klasselærere. Vi går nu i 6. klasse, og vi synes Peter Holm Jensen er verden bedste lærer, fordi:
- Han er sjov.
- Han står på hovedet og synger Rapanden Rasmus hver gang alle i klassen har lavet lektier.
- Han giver os sjove navne fx Drønnert, Tarzan og tante Oda, men selvfølgelig på en god måde.
- Han fortælle os dårlige vitser, som vi faktisk griner af.
- Han er rigtig god til at tackle problemer, og han er retfærdig.
- Han er meget aktiv.
- Han er altid i godt humør, og han tror på at vi kan gøre de ting vi ikke kan finde ud af.
- Han tager os også med på udflugter, og han laver bål og klassehygge hjemme hos ham selv.

At have en lærer som Peter gør at vi glæder os til at komme i skole.
Vi er alle i klassen enige om at Peter er den bedste lærer. og vi håber at han vinder, så han kan se hvor meget, vi holder af ham, han ved nemlig ikke at vi har indstillet ham, som Danmarks bedste lærer.

Jeg skriver på vegne af hele mine klasse, som går i 6. klasse på Sct. Mariæ Skolen i Aalborg.

GITTE LILHOLDT:

Fordi hun uanset hvem hun møder eller er sammen med er:
Unik,glad,smilende,loyal, hjælpsom,empatisk,imødekommende og utrolig positiv.
Hun gør simpelthen en forskel.

Hun har på kun 2 år skabt ro i klasse. Hun er god til at få alle børn med og holde gejsten oppe hos børnene. Som led i skolearbejdet inviterer hun børnene hjem til sig selv til film, og hun tager dem hjem privat til overnatning pga. aflyst lejrskole.
Hun kæmper for et godt sammenhold i klassen og er en super konfliktknuser.

Hun ser barnets behov og udviklingspotentiale. Hun får barnet til at yde sit bedste gennem hendes anerkendende tilgang og ros. Eleverne har fået mere selvtillid.

Hun er i god dialog med forældrene. Og vi forældre har et indtryk af, at Gitte er en god og vellidt kollega. Hun samarbejder gerne med sine kolleger for at skabe de bedste muligheder for børnene. Vi som forældre ser Gitte som en ildsjæl udover det sædvanlige.
Christina Raahauge, Tina Nielsen og Pia Mortensen

Gitte har som ny lærer i klassen og på skolen, på ganske få år opnået at vinde børnenes tillid på hendes egen hel unikke måde at undervise på. Hun har sat sig i respekt og skaber ro og orden. Hun har en varm latter og en en fantastisk evne til at aflæse hver enkelt elev, hun ser deres muligheder og evner frem for begrænsninger.
Hun tør gribe ind og løse en konflikt som kunne komme til udvikle sig til et problem.
Gitte har fokus på klassens trivsel, hun får dem til at arbejde for et rigtig godt sammenhold i klassen.

Med venlig hilsen elever og forældre på Genner skole

RANDI ANDERSEN

Hej Ude og Hjemme.

Randi Andersen er den bedste lærer, fordi hun er som en reservemor og en veninde for os alle.
Hun har hjulpet os alle sammen igennem og hun har gjort alt for 7.a.

I vores øjne er hun den bedste lærer, for vi kan sige alt til hende, og vi kan ringe når vi vil snakke. En af vores klassekammerater havde det meget svært med sin far, men så hjalp Randi hende igennem det. Selvom hun kun har været vores lærer i et år, føles det som hun altid har været der for os! Hun vil gøre alt for, at vi holder sammen. Randi har for eksempel taget os med ud og bowle.

Hun har hjulpet os på mange forskellige måder, og det er vi alle taknemmelige for :)

ANNA

Hej Ude og hjemme

Vi er 2 piger på 9 år som har "Danmarks bedste lærer" som hedder Anna.
Vi går i 2. klasse på Eggeslevmagleskole i Skælskør. Vi har haft Anna siden 1. klasse i blandt andet idræt og matematik, som også er vores ynglingsfag.

Anna interesserer sig meget for os, også hvad vi laver i vores fritid. Vi skulle engang spille skolefodbold, men Anna kunne desværre ikke komme og heppe på os. Men hun lovede at krydse fingre for os. Hun vil også meget gerne deltage i de arrangementer som forældrerådet arrangerer, også selvom det er i hendes fritid.

Inden vi går ud til frikvarter efter en time, sørger hun altid for, at alle i klassen har èn at lege med. Så er der ingen der går rundt på legepladsen alene.
Når vi så kommer ind igen, spørger hun altid, om vi har haft et godt eller dårligt frikvarter. Så har vi muligheden for, at fortælle vores kammerater, om vi har noget godt eller skidt at sige til hinanden. Måske er der èn der er kommet til at sige noget til èn anden, som man så er blevet ked af at høre. Eller omvendt kan det også være noget glædeligt der er blevet sagt.

Anna er også god til at holde de store elever væk fra os mindre i frikvartererne.
Når Anna har vores opgavebøger med hjem for at rette, tegner hun altid smileys eller blomster, ved de opgaver der er lavet rigtige. Det er hyggeligt.

Mvh.
Sophie og Elise

ANNE TOFT

Hej Ude og hjemme
Jeg har valgt Anne, fordi jeg synes at det er vigtigt hun bliver anerkendt for hvor fantastisk en lærer og person hun er. Anne betyder rigtig meget for mig, og jeg er hende evigt taknemmelig for alt hvad hun har gjort for mig. Hun er altid glad og smilende, og det smitter af på alle os andre. Der er rigtig mange grunde til at hun er Danmarks bedste lærer, og nogle af dem kommer her.
Lige efter at jeg var startet i 8.klasse fik jeg konstateret OCD, som er en psykisk sygdom, som man også kender som tvangstanker og tvangshandlinger. Mine forældre kontaktede en psykiater og jeg kom på medicin. Anne har været der for mig igennem det hele, også i sin fritid har hun hjulpet mig og mine forældre.
Anne har altid en masse nye idéer, og hun har en masse forskellige måder at lære os tingene på. Hun går rigtig meget op i at vi lærer noget, men også at vi har det sjovt mens vi lærer.
Hun roser os, og det giver et boost til selvtilliden. Hun får os til at føle os rigtig godt tilpas.
Hun har overskud og energi til at hjælpe sine elever, selvom hun har en familie at tage sig af. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hun vil hjælpe hver og en af os uden at tøve.
Anne er også rigtig god til at finde på ting vi kan lave sammen i klassen. Hun går meget op i at vi har et godt sammenhold i klassen og at vi har det godt med hinanden. Hun kommer også med en masse gode idéer til hvad vi kan lave.

Kærlig hilsen Camilla

NANNA KJELSTRUP

Kære Ude og Hjemme,
Jeg har valgt at indstille min tysklærer Nanna - hun er en enestående lærer.
Jeg går i 10. klasse på efterskolen Midtjysk Ungdomsskole. Tysk er et fag, de fleste hader, og man skulle tro at på efterskole, hvor mange tager lidt lettere på tilværelsen, ville de fleste fravælge tysk og få fri i stedet, men sådan er det ikke med Nanna som lærer.
Nanna er altid glad, og det smitter. Desuden er hun en vanvittig god lærer - den bedste jeg nogensinde har haft. Nanna forstår bare at gøre timerne spændende. Og ja, jeg glæder mig faktisk lidt til hendes timer, og sådan fornemmer jeg også, de andre har det.
Når man har tysk med Nanna føles det næsten som en leg, for hun gør timerne sjove - selv grammatikarbejdet bliver interessant.
Man kan virkelig mærke, at hun knokler for at kunne lave den bedste undervisning til os, og alle i klassen har udviklet sig meget siden vi fik hende som lærer.
Derforuden er hun bare en unik, livlig person, der aldrig er træls at se eller høre på, og så besidder hun også bare en enorm menneskelig forståelse og sympati.

Selvom jeg ikke har Nanna som kontaktlærer, kan hun ikke lade være med at følge med i mit og andres efterskoleophold. Hun er en person, der ikke kan lade være med at tage sig af alle. Hun har et kæmpe overskud samt et kærligt sind ud over det sædvanlige.

En stor og kærlig hilsen Jesper - en af Nannas mange beundrere

ANETTE LYKKE OLSEN

2.b på Rougsøskolen i Ørsted, er så heldige at deres klasselærer er Danmarks bedste lærer, Anette Lykke Olsen. Anette er meget engageret, både rent fagligt, så eleverne får mest muligt ud af undervisningen, og på det sociale plan, hvor hun hurtigt vejrer stemningen i klasselokalet. Det har selvfølgelig betydet, at vi som forældre kan mærke og se, at der er et godt sammenhold mellem drengene og pigerne i klassen og der ingen mobning. Anette har en naturlig interesse i elevernes færden i skolen og ligeledes uden for skoletiden.
Hun er god til at stille krav, som lige skubber dem lidt længere for at honorere det. Hun kan differentiere undervisningen, så alle får mest muligt ud af det, og alle føler sig superdygtige og unikke.
Som forældre møder vi altid en oplagt og imødekommende lærer om morgenen, som tydeligt glæder sig til, at være sammen med vores børn. Anette har altid tid til børn og forældre som har brug for en snak og et godt råd. Forældrene er altid velkomne til, at overvære undervisningen, og vi lægger så mærke til den helt specielle stemning der er. Hun forstår at gøre undervisningen og lektierne spændende i stedet for at være trælse at skulle lave.
Et par udsagn fra eleverne om Anettte (vi har måttet vælge nogle stykker ud på redaktionen): "Hun er bare den sødeste lærer på skolen..", "Hun er bare rigtig god til at lære fra sig, så jeg kan forstå, hvad jeg skal gøre", "Jeg savner altid Anette når vi har ferie fra skolen"

Hilsen fra børn og forældre i 2.b

MAIBRITT NEPPER

Mit navn er Nadia Bargmann, og jeg er 17 år.
Jeg går i 10. klasse, og jeg har virkelig danmarks bedste lærer.
Mai-Britt Nepper, er min dansk lærer, og hun gør virkelig alt for os.
Hun forstår os.
Hun er kun 29 år gammel, men hun er virkelig den bedste lærer jeg nogensinde har haft.
Hun er sådan en der lægger mærke til alt. Når vi er kede af det, ser hun det, og så tager hun os udenfor og snakker med os. Jeg tror virkelig at hun holder af os.
Jeg har lært en hel del af hende, og hun bliver ved, indtil vi forstår det.
Vi er ikke altid lige rare ved hende. Nogle gange bliver hun virkelig gal på os, fordi vi er en flok børnehavebørn, men vi vil ikke af med hende, og hun vil ikke af med os. Vi respekterer hende virkelig. Hun fortjener at blive hyldet som verdens bedste lærer.

Mange hilsner fra Nadia, 10. H, viborg ungdomsskole.

KÄTH FRITSDAL

Jeg hedder Matilde, 8 år og går på Brahetrolleborg skole.
Min lære hedder Käth og er den bedste lærer i hele verden.
Vi er 18 i klassen, og vi har alle lært meget af hende. Hun er god til at huske vores fødselsdag. Nogen gange er hun lidt skør, men rigtig sjov. Hun kan for eksempel finde på at danse cha cha cha midt i timen.
Og så er hun bare altid så sød og glad, og aldrig sur på os - i hvert fald ikke mig.
Jeg håber, at I vælger Käth til Danmarks bedste lærer - for det fortjener hun.

Med venlig hilsen Matilde

HENNING LINDSTRØM SIMONSEN

Davs ude og hjemme.
Vi er en 8. klasse på Løsning skole, og vi mener at vi har Danmarks bedste lærer. Han hedder Henning Lindstrøm Simonsen.
Han er virkelig en spøjs fætter. Han er virkelig sjov han har sin helt egen humor som kun i forstår. For eksempel piller han sig selv i navlen, kaster kridt efter os (når vi ikke tier stille, kun sjov) og balancerer med kridt på nakken som en prof fodboldspiller.
Når han synes, at vi har klaret os godt får vi slik og sodavand. Han er ikke kun sjov, Henning kan også være dybt seriøs og alvorlig.
Hvis der er en af os der har det rigtig skidt tager han sig altid af det.
Han sørger for at vi har det godt med hinanden, og gør alt for at vi har et godt sammenhold.
Det har vi også i stor stil og det kan vi give Henning æren for.
Vi har kun haft Henning siden at vi begyndte i 7. klasse, men vi er alle enige om at han er den bedste vi nogensinde har haft.

Mange glade hilsner 8.b Løsning skole

Ps. Han tudede da han fik at vide at vi skrev til jer.

CLAUS SCHRØDER

Hej, mit navn er Simon Maymann.
Vores lærer Claus kan både være sjov, men han vil have vi laver noget. Hvis vi har problemer kan vi tale med ham, og han kan overhovedet ikke blive sur, for det kan hans humør ikke tillade. Han er en rigtig god lærer, og har hjulpet mig meget med matematik.

Hilsen Simon og 8.G

BO OG TOM
Mit navn er Susanne Thomsen.
Jeg er mor til Mogens Bjørn på 15 år som er født med epilepsi, og som altid er blevet moppet pga. sin manglende hukommelse. Lægerne siger, at han kun kan huske nogle ting, og han har svært ved at finde en sammenhæng.
Mogens Bjørn har gået på to andre skoler, som ikke kunne hjælpe ham nok. Nu går han på Lindegårdsskolen i Solbjerg på Mors. De har hjulpet ham så meget både fagligt og socialt.
Jeg kan ikke takke skole nok, men specielt Bo og Tom - de er de bedste lærere i hele verden.
De to har givet min søn muligheden for en god fremtid, og de er der altid for både forældre og elever. De bare giver og giver.

Venlig hilsen Susanne

MARTINE
Jeg vil helt klart sige at min gamle lærer er verdens bedste lærer, og jeg er ikke ene om at synes det!

Jeg var en værre ballademager og skiftede skole (min mor mente, at det ville hjælpe). Jeg kom på Rosengårdskolen i 8. klasse, men det hjalp ikke noget. Jeg var provokerende, forstyrrende, og jeg brugte min tid på at slås.
Da jeg så kom i 9. klasse, fik vi en ny lærer, som hedder Martine. Til den årlige samtale, sagde Martine at hvis jeg blive til noget, måtte jeg tage mig sammen, og jeg tog det alvorligt. Efter hver time med Martine, kunne jeg selv føle en forandring, og hun kom til hen til mig og gav mig ros. Jeg ville bare fortsætte!
Martine gav mig et stort skub frem i livet. Hun sagde også at hun tydeligt kunne mærke en forandring. I løbet af denne tid stoppede jeg med at lave ballade og slås. Til den sidste samtale, hvor vi skullet tale om, hvad vi skulle efter 9.klasse, havde jeg sat et mål for mig. Jeg skulle på gymnasium! Martine havde givet mig så meget mod på livet, at jeg ikke engang selv tror hun er klar over det. Alle mine lærere sagde god for, at jeg kunne begynde på gymnasiet. Hvilket undrede min mor meget. Jeg er nu fulgt i gang med 1.g, og jeg nyder det! Så lad endelig Martine blive Danmarks bedste lærer! Hun fortjener det helt klart!

Hilsen Sara

LÆRER-TEAM: ANNE JENSEN, JØRGEN MOESLUND OG DORTHE VISBORG JOHANSEN

Jeg skriver på min søn, Mikkel, på 8 års vegne da han desværre ikke selv kan skrive.

Sagen er den at han er født med et psykisk handicap kaldet GUA og han har desuden ADHD og Tourette syndrom. Disse diagnoser vil til hver en tid gøre ham mere egnet til en specialskole frem for en almindelig folkeskole. Alligevel var det min overbevisning, at den lokale skole (Gjern skole) skulle have en chance. De var med på ideen trods den store udfordring. Vi ville være tilfredse, hvis han bare kunne gå i børnehaveklassen og få venskaber, der kunne holdes ved lige, når han kom på specialskole

Det gik fint i børnehaveklassen, og lærer-teamet (Anne Jensen, Jørgen Moeslund og hans støtteperson Dorthe Visborg Johansen) mente, at de sagtens kunne rumme Mikkel og hans behov i de videre klasser. Og det har vist sig at være det bedste der er sket i Mikkels liv. Lærernes evne til at tolke Mikkel ligger langt over, hvad man kan forvente af en lærer. Der bliver taget meget hensyn til Mikkels specielle behov. Det ville aldrig have været muligt for Mikkel at gå i en almindelig folkeskole, hvis det ikke var fordi vi har været så heldige at få verdens bedste lærer team
Vores psykiater har udtalt: Mikkel kan ikke klare en normal folkeskole men han kan klare Gjern skole.

Med venlig hilsen Heidi Lauritsen

CHRISTIAN CRAMER
Hej Redaktionen på Ude og Hjemme

Jeg går i 8. klasse på Nr. Jernløse skole i Vestsjælland.
Efter en periode med en del forskellige lærere fik vi Christian som klasselærer i 5. klasse. Allerede fra første dag opdagede vi hans gode personlighed. Jeg husker at han gav os en udfordring - som han så tit har gjort. Udfordringen gik ud på, at hvis han ikke kunne vores navne to uger senere ville han give flødeboller. Det er bare én af de ting, jeg godt kan lide ved at have Christian som lærer. Han er meget inspirerende, og jeg har aldrig elsket skolen så højt som jeg har gjort gennem de sidste par år.
Christian er ikke en stram, gammeldags, perfekt lærer. Han indrømmer sine fejl, når han tegner elendigt, glemmer sine kaffekopper i klassen og ødelægger kopimaskinen. Min pointe er, at Christian ikke er en fuldstændig perfekt super-lærer. Han er afslappet, sjov, lærerig og absolut ikke fejlfri. Han er sådan en man ser på og tænker: Jeg vil ikke have noget imod at blive som ham.

Hilsen
Susanne Katrine Petersen

ANNA

Sponsoreret indhold