Livsstil

Dansede og sang til det sidste: Farvel til farverig tv-mormor

19. september Fie Algreen
Foto: Aller Media DK
Judith Rothenborg har kastet sit sidste tryllestøv. Den folkekære ”mormor” er død, og hun efterlader sig et farverigt aftryk på verden.
Judith var skuespiller og instruktør.
Judith Rothenborg blev 74 år.

Judith Rothenborg trådte ind i vores hjerter, da hun medvirkede i DR-serien ”Mormor på mandejagt”, hvor hun med sin store karisma og sit nærvær fortalte ærligt om sine udfordringer med at møde en ny mand.

Men før vi fulgte hende i hendes søgen efter kærlighed, havde Judith en lang karriere bag sig som skuespiller.

Judith Rothenborg kendt fra "Mormor på mandejagt"
Judith blev for alvor kendt, da hun deltog i kærlighedsprogrammet ”Mormor på mandejagt”, hvor hun måtte kysse mange frøer i sin jagt på at finde kærligheden. Hun mødte mange mænd, dog ikke sin prins, til gengæld lærte hun at danse tango af sin date Kaj.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

En performer født

En martsdag i 1949 kom Judith til verden. Barndommen var hård, og hun oplevede svigt, men det satte ikke en stopper for hendes drømme. Hun klædte sig ud i farverige klæder, for hun satte hatten, som hun ville.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Judith ville være skuespiller, derfor søgte hun første gang ind på skuespillerskolen, da hun var 19 år, men hun kom ikke ind.

Det var et hårdt slag for hende, men hun rejste sig og prøvede igen. Det gav pote. Hun blev udlært på Odense Teaters Skuespillerskole i 1974, og trods den vanskelige start, gjorde hun karriere på både de skrå brædder og i film.

Judith Rothenborg sammen med datteren, Barbara Topsøe Rotheborg.
Judith ses her sammen med sin datter Barbara Topsøe Rothenborg. Barbara er fulgt i Judiths fodspor, som skuespiller og instruktør.
Foto: Privat

Et farverigt liv

Judith Charlotte Rothenborg er født d. 19. marts 1949 på Lolland, og hun døde d. 7. september 2023 efter kort tids sygdom. Hun døde af en sjælden kræftform.

Judith har medvirket i et hav af roller på teater, film og tv. Hun har spillet med i serier som ”Max Pinlig”, ”Ørnen” og ”Forbrydelsen 3”. Senest spillede hun med i sin datters film ”Madklubben”.

Hun arbejdede gennem livet som skuespiller og instruktør. Judith efterlader sig datteren, Barbara Topsøe Rothenborg, og to børnebørn.

Var Modig

Judith fik gode bedømmelser af anmeldere, som flere gange roste hendes talent i de teaterstykker, hun medvirkede i. Og her var Judith ikke bange for at afprøve forskellige roller.

Hendes bagkatalog rummer blandt andet to succesfulde forestillinger på Bådteatret i 1984, "De Tre Musketerer" og "Den gode soldat Svejk".

Det var ikke kun de voksne, Judith kunne underholde. Hun blev også kendt for sine mange børneforestillinger. På det daværende Høje-Taastrup Børneteater spillede hun med i forestillingen ”Prinsessen på ærten”.

Judith instruerede også teater for børn på Filuren og Bådteatret. Hun viste sig at have talent for at underholde alle aldre, men også for et forskelligt publikum. Hun havde modet til at gå forrest, og hun var ikke bange for at gøre noget anderledes.

Hendes nysgerrighed fik hende vidt omkring, og i Frankrig tog hun flere klovnekurser, som blev til to poetiske klovneforestillinger.

I mange år havde hun sin vante gang på det omrejsende teater, Louise Schow Teater, og her blev det til hele 1.300 opførelser.

Det var også her, hendes succesrige soloforestilling ”Alder ingen hindring” blev til i anledningen af hendes 40-års jubilæum i branchen. Disse forestillinger indledte en ny epoke for hende, som banede vejen til vores tv-skærme i den bedste sendetid.

Judith Rothenborg på den røde løber
Judith på den røde løber til datterens film ”Kærlighed for voksne”.
Foto: Aller Media DK

Tak "mormor"

Judiths drømmende og håbefulde tilgang til livet smittede af på alle. Hun var som en korkprop, der altid fandt op til overfladen, uanset hvad livet bød hende.

Hun frygtede intet, og hun turde vise sårbarheden frem uanset alder. Hun viste, at det ikke var farligt at blive ældre, og magien i livet aldrig forsvandt. Det tryllestøv som Judith dryssede ud, har nu lagt sig i et fint lag på os alle.

Sponsoreret indhold