Livsstil

Dennis Knudsen: Jeg havde opgivet at blive far

2. september 2019 Af Karin Heurlin. Foto: Søren Lamberth
I mere end 20 år har Dennis Knudsen kæmpet for at blive far med forskellige kvinder. Hver gang er han blev skuffet. Derfor besluttede han at give op, da han blev 50. Men drømmen forsvandt aldrig. Og for to år siden valgte den berømte stylist at gå en helt ny vej.

Forleden blev Dennis Knudsen ringet op fra Sverige og tilbudt at være med på en kæmpe filmproduktion som makeup-artist. Det var en drømmeopgave. Dennis skulle sminke verdensstjerner, og bagefter ville hans arbejde ikke bare gøre en forskel på biograflærredet, men også på hans eget cv. Men han takkede pænt nej.

Nye tider

På det seneste har Dennis Knudsen nemlig givet nogle svar, han ikke at plejer. Som da han traditionen tro var i Skagen denne sommer, hvor han normalt er den, der med en drink i hånden lukker og slukker på den lokale natklub.

– Vi ses vel i byen i aften? spurgte de sædvanlige feriegæster, når de stødte på ham.

Hver gang pegede Dennis ned mod sin søn i barnevognen med de forgyldte englevinger på kalechen:

– Jeg tror ikke, han er gammel nok til at komme ind, smilede han som svar.

Læs også: Dennis Knudsen debuterer som filminstruktør

Påtaget sig ansvar

Da Dennis Knudsen 17. juni blev far til Lucas på en amerikansk fødestue efter et planlagt og udramatisk kejsersnit, ændrede det ikke bare hans hektiske livsstil. Det ændrede også ham selv.

– Jeg har levet et liv, hvor der kun var mig, mig, mig. Men nu er jeg far til Lucas, som har brug for al min tid og kærlighed. Det føles fantastisk at dreje fokus væk fra min egen navle, og jeg kan mærke, at det har givet mig en råstyrke. Jeg har altid været ekstremt følsom og haft let til tårer, men nu er det, som om jeg har mandet mig op og påtaget mig et ansvar. Jeg er ikke så skrøbelig mere, siger Dennis, som heller ikke piber over nætternes forløb, selv om han sjældent sover mere end et par timer i træk.

Der er mange afbrydelser, når man er far til et barn på seks uger, der kræver sin sutteflaske et par gange om natten. Og man selv er blevet 56 år og derfor skal op og tisse mindst lige så ofte.

Læs også: 14 år efter de unge mødre: Han gør mig så stolt

Havde opgivet ønsket

For Dennis har det taget mere end 20 år at blive far. Faktisk havde han opgivet.

– Jeg stopper med at prøve, når jeg rammer de 50, besluttede han.

Men det er svært at opgive et ønske, som er så brændende, at det ikke forsvinder, uanset hvor mange røde løbere man går op ad. Og uanset hvor mange kendte og kongelige man sminker og klipper. Og uanset hvor mange produkter med eget navn man sælger.

Gravid med en anden

Ikke engang alle de smertefulde nederlag og skuffelser kunne holde Dennis tilbage. Dem har der ellers været mange af i de to årtier, han har forsøgt at få et barn med forskellige kvinder. Han har været hele vejen rundt. Afsøgt alle muligheder. Blandt andet med et lesbisk par, en enlig veninde og en fremmed kvinde, som han brugte mere end et år på at lære at kende. Hver gang er det gået galt af forskellige grunde.

En enkelt gang så drømmen ellers ud til at være hjemme, da kvinden, han gik i fertilitetsbehandling med, blev gravid. Men med lidt simpel hovedregning kunne Dennis undervejs desværre godt regne ud, at det barn umuligt kunne være hans. Terminsdatoen passede på ingen måde. Det var selvfølgelig et tarveligt svigt. Men det var en endnu større sorg.

– Hver gang blev jeg så skuffet og ked af det. Hvorfor sker det for mig? Hvorfor må jeg ikke blive far, fortæller Dennis.

Læs også: Nybagt far og mor: John er 73 år - Polly 30

Efterlyste en rugemor

Som 51-årig var han blevet så desperat, at han på Facebook efterlyste kvinder, der havde lyst til at få et barn med ham. Han fik 63 henvendelser. 13 af dem gik han ud og drak kaffe med. Tre af dem var lovende kandidater. Men noget i Dennis hviskede, at de måske ikke var de helt rigtige at dele et barn med. Og selv om Dennis altid har levet et højlydt liv, er han alligevel god til at lytte til den lille stemme.

Måske var det den, der fik ham til at søge en helt ny retning for to år siden. Det var nemlig på det tidspunkt, han rejste til USA. Her indgik han en aftale med en amerikansk veninde, der gerne ville føde hans barn, og her udvalgte han en ægdonor.

Der skulle altså to kvinder til for at hjælpe Dennis med at blive far, og hvor han tidligere var blevet svigtet af andre, kunne han mærke, at disse to var de helt rigtige.

Læs også: Trods 37-års aldersforskel: Vi elsker hinanden

Lange ben

Ægdonoren var en basketballspiller fra Californien, naturligvis med lange ben.

– Så får mit barn lidt mere højde, end det har fra mig, smiler Dennis.

Kvinden, som skulle være gravid, var politikvinde, enlig mor til to børn og meget bevidst om sin egen rolle under projektet. Hun skulle ikke være mor. Hun skulle bære en andens barn.

– Hun er et ekstremt stærkt menneske, siger Dennis, der havde lyst til at juble og dele det med hele Danmark, da han sidste år modtog beskeden om, at hun var gravid.

Men Dennis var nødt til at tie stille.

Læs også: Nu bor min datter i himlen

Far som 56-årig

– Det var forfærdeligt at gå og holde det hemmeligt. Men jeg gjorde det alligevel, for de juridiske ting skulle lige være på plads, og samtidig orkede jeg ikke at høre på folks kommentarer, hvis de var forargede over, at jeg skulle være enlig far som 56-årig. Den slags skulle ikke påvirke mig.

For to måneder siden kunne en hel del danskere se Dennis gå gennem Københavns lufthavn. Men ingen anede, at han satte sig på et fly til USA for at se sit eget barn komme til verden ved kejsersnit fire dage efter.Hele missionen gik fuldstændig som planlagt.

– Her er din søn, sagde fødselslægen højtideligt og rakte den skrigende Lucas op mod Dennis.

Mere enkelt kunne det ikke siges. Men spørgsmålene væltede alligevel ud af den nybagte fars mund inde på operationsstuen. ”Har han alle sine fingre?” ”Er han helt normal?” Og: ”Er der et barn mere?” udbrød Dennis til sidst, da han så noget mere blive taget ud af maven. Alt var præcis, som det skulle være. Og der var kun ét barn. Det sidste var bare moderkagen.

– Det hele var så stort og uvirkeligt, og samtidig tænkte jeg: Nu er det nu. Nu er der ingen vej tilbage.

Læs også: Nyforelsket og dødssyg: Kærligheden var den bedste medicin

Svær afsked

20 års kamp var forbi, og ni dage efter fødslen kunne Dennis rejse hjem med sin søn. Først skulle de selvfølgelig tage afsked med kvinden, som havde født ham og ammet ham de første dage. Det var ikke let.

– Det var hårdt for hende. Men det gjorde mig faktisk glad at se, for det viste mig jo, at hun havde de helt rigtige følelser. Og nu har hun det heldigvis fint, siger Dennis, som tit Facetimer med hende, når han sidder hjemme i sin lejlighed i København med Lucas på skødet.

– Lucas reagerer hver gang, han hører hendes stemme. Det er jo den, han har hørt hele tiden, mens han lå i hendes mave.

Læs også: Natascha Ellen fra De unge mødre: Fortalte Lia om tvangsfjernelse

Ubeskrivelig kærlighed

Dennis’ stemme er bestemt også allerede velkendt for Lucas.

– Hva’ så skattemand, som Dennis siger, når han går rundt og småsludrer med sit barn på armen og en stofble over skulderen.

Det ser så naturligt og afslappet ud. Som om den kendte stylist aldrig har lavet andet.

– Jeg føler sådan en helt ubeskrivelig kærlighed til ham, og jeg er overrasket over, hvor naturligt det hele er, siger Dennis, der i dag har indrettet hele sit liv efter Lucas.

Han har blandt andet solgt sin store salon med 25 ansatte i København. I stedet vil han åbne en mindre lige ved siden af sit hjem og Lucas’ kommende vuggestue. Samtidig har han planer om at tilbyde forskellige arrangementer for kvinder i sit eget hjem, og de store filmopgaver vil han sikkert også sige ja til, når Lucas er lidt større.

Læs også: Birgitte er Cam-girl: Jeg sælger min krop på nettet

Ny kurs

Selv om han er blevet far, er han jo stadig ambitiøs stylist og frisør. Men nu må kunderne godt komme lidt tættere på, og armbevægelserne behøver ikke være så store.

– Jeg har altid elsket mit arbejde, og det gør jeg stadig. Men at blive far har givet mit liv en ny kurs. Helt ærligt så tror jeg, at hvis jeg ikke havde fået Lucas, så havde jeg arbejdet, festet og drukket mig ihjel. Uden et barn ville jeg ikke ønske at blive gammel og bo på et plejehjem, siger Dennis, som i dag satser på at blive meget, meget gammel.

Og han plejer jo at nå sine mål, selv om det godt kan koste nogle lussinger undervejs.

Læs også: Silas Holst får lur med baby

Sponsoreret indhold