Livsstil

Derfor kommer nogle mennesker altid for sent

14. februar 2017 Anne Kristensen
Foto: Pantherstock
Kender du én, der altid kommer for sent? Eller gør du det måske selv? Så er der ifølge en norsk psykolog en helt særlig forklaring på det.

Hvis du har en person i din omgangskreds, som stort set altid kommer for sent til en aftale, så er du langt fra den eneste.

Det er nemlig et velkendt fænomen – og kendetegnende for en helt særlig type mennesker, forklarer den norske psykolog Sondre Risholm Liverød.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tager afstand fra dét at være voksen

- At komme til tiden er noget, som voksne og ansvarlige mennesker gør. Hvis man stadig kommer for sent, kan det være en måde at tage afstand fra kravet om at være voksen, siger han ifølge Ekstra Bladet til den norske avis Dagbladet.

Denne afstandtagen kan sagtens foregå i disse menneskers underbevidsthed, men ikke desto mindre er resultatet, at de kommer for sent, og det er ikke en undskyldning, mener Sondre Risholm Liverød.

Alle kan lære at komme til tiden

- Hvis du virkelig, virkelig gerne vil komme til tiden, så gør du det. Det handler om prioriteringer, siger psykologen, som påpeger, at alle kan lære det.

Han advarer i den forbindelse om, at det at komme for sent typisk opfattes som noget negativt, og at det kan risikere at påvirke ens forhold til andre.

Læs også: Problemer i parforhold er altid mandens skyld

Pift dit parforhold op med disse frække tips:

20 frække tips

Sponsoreret indhold