Livsstil

Derfor skal gravide huske omega-3

16. marts 2014 af Mette Skøtt. Foto: AOP
Alle mennesker skal spise fisk eller supplere med omega-3 for deres helbreds skyld, men for gravide er det endnu vigtigere at husker det, for ikke at udsætte sig selv og barnet for fare.

Der er mange gode råd som du, hvis du er gravid, skal tage mere eller mindre til dig og det kan være svært at sortere i dem, for du vil helst gøre det så godt som muligt for dit kommende barn. Men i hvert fald ét af dem skal du lytte til. Det er, at du skal spise omga-3, og får du det ikke via fisk eller andre kilder, så er det vigtigt at tage det i pille-form, råder læge Jerk W. Langer:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

-Hvis kvinden ikke har spist meget fisk så stiger risikoen for fødselsdepression.

Er du bange for at blive mor i en moden alder? Læs ekspertens mening om fordele og ulemper

Risikoen stiger, fordi dit foster har brug for den vigtige omega-3, og får du/I ikke nok, så vil dit foster suge den lille mængde omega-3, der er, til sig og efterlade dig "tømt". Det giver en ubalance og øger risikoen for fødselsdepression, peger forskning på, ifølge Jerk W. Langer:

-Barselsdepression forekommer ind imellem, fordi den gravide mangler omega-3 i hjernen, fordi fosteret har "første-ret."

Får du en varieret kost? Hvis ikke så læs lægens råd til de bedste kosttilskud her

Dit barn lider også skade

Det er ikke kun for din egen skyld, du skal huske at spise omega-3, men også for dit barns. Ifølge læge Jerk W. Langer kan man linke adfærdsvanskeligheder og indlæringsproblemer til børn, der har manglet omega-3 i de tidlige år.

-Moderen videregiver en mangeltilstand til fostreret, og derfor er det utrolig vigtigt at gravide og ammende kvinder spiser omga-3.

Skranter du hele tiden? Læs disse 8 gode tips til at styre udenom sygdom

Nogle gravide kan godt være bange for at spise fisk og det er et paradoks, fordi en af de rigtig gode kilder til omega-3 skal findes i netop fisk. Det skal altså ikke afholde dig fra at få nok omega-3, for du kan i stedet få din daglige dosis igennem kosttilskud.

Sponsoreret indhold