Livsstil

Dette billede får amerikanerne til at gå amok

22. april 2015 Søren Johannesen
Facebook
De fleste mødre vil nikke genkendende til billedet – alligevel har et fotografi af en amerikansk mor i en typisk hverdagssituation i dén grad fået debatten til at gløde på nettet i USA. Du kan se billedet i sin fulde størrelse herunder.

Manden, der står bag den populære amerikanske Facebook-side Life of Dad, havde næppe troet, at det billede, han lagde ud på siden den 19. april ville vække så meget opsigt. Men det har det i dén grad gjort.
 

Flere tusinde amerikanere er fløjet til tasterne og har luftet deres mening om billedet, som du kan se i sin fulde størrelse her:

Facebook

Typisk situation

Mens nogle trækker på skuldrene og griner lidt af situationen, er andre rødglødende af forargelse og raseri.


Billedet forestiller en mor i en situation, de fleste mødre nok kender.


Hun sidder på toilettet med mobiltelefonen ved sin side, og pludselig kommer hendes lille datter ind på badeværelset.


Det ser ud til, at den lille pige først har raseret skabet under vasken – og derefter har hun besluttet sig for et få en tår mælk hos mor, som end ikke kan få fem minutters ro og fred for sig selv på toilettet.

LÆS OGSÅ: Tjener 300.000 kroner på fødsel

Et glimt i øjet

Er det billedet af den perfekte mor, der lever det perfekte liv med sit perfekte barn? Næppe. Men er det et billede, der viser virkeligheden for stort set alle mødre på et eller andet tidspunkt – og som samtidig udstråler en afslappet humoristisk tilgang til livet? Ja, mon dog ikke.


Det var nok også det, faderen bag hjemmesiden ønskede at vise. Man fornemmer i hvert fald tydeligt hans glimt i øjet i kommentaren under billedet: ”Every parent knows this joy” (på dansk: ”Alle forældre kan nikke genkendende til denne glæde”).

For klamt

Men som sagt er langt fra alle enige.


”Ja, selvfølgelig – få din baby til at åbne munden, mens dine bakterier fra tis og bæ rammer hende lige i ansigtet. Det er bare for klamt”, lyder en af vrede kommentarer.


”Du har virkelig brug for at få lidt mere klasse. For hvis du tror, det er ok at give dit barn bryst på badeværelset, så har du virkelig et problem. Kunne du ikke have ventet? Det tager kun et øjeblik at gå på toilettet”, skriver en anden.
 

De mest bidske kommentarer går alle på, at det skulle være både ulækkert og uhygiejnisk at lade den lille pige få bryst på toilettet.

LÆS OGSÅ: Professor: Umoralsk at føde børn med Downs

Debatten på hovedet

Men, skriver nogle af de amerikanske kommentatorer, der har blandet sig i debatten, hvis det virkelig er så klamt, så er det da ironisk, at så mange kvinder netop bliver bedt om at gå ud på toilettet, hvis de vil amme deres børn på f.eks. en restuarant eller en café.


Omvendt er det også pudsigt, nogle af de, der forsvarer billedet og synes, det er ok, er de samme, som ofte stejler mest over, at ammende kvinder i det offentlige rum kan blive bedt om at gå ud på toilettet, netop med den begrundelse, at toiletter er uhygiejniske steder at give børn bryst.


På den måde har et uskyldigt billede af en typisk hverdagssituation, som alle mødre vil kunne nikke genkendende til, i sandhed formået at vende debatten på hovedet!


 

Sponsoreret indhold