Livsstil

Din hund tager ekstra store hundeøjne på, når du kigger

8. december 2017 af Videnskab.dk Foto: All Over Press/Panthermedia
Forskerne kan dog ikke afgøre, om hundene selv er klar over, hvad deres hundeøjne betyder for mennesker.
Hund med hundeøjne

Store, brune hundeøjne og en lille lyserød tunge, der stikker ud af munden. Det kan være svært at sige nej til din hund, når den ser så nuttet ud.

Og det ved den måske godt selv.

Ifølge et nyt studie ændrer hunde nemlig deres ansigtsudtryk, når deres ejer giver den opmærksomhed, skriver theguardian.com ifølge Videnskab.dk.

Læs også: Din hund forstår bogstaveligt talt, hvad du siger

Respons til mennesker

I studiet løftede hundene for eksempel langt oftere deres øjenbryn, så øjnene så større ud, og de stak tungen mere ud af munden, når ejeren kiggede på dem, end når ejeren vendte sig væk.

– Studiet viser os, at hundenes ansigtsudtryk muligvis er en respons til mennesker – og ikke bare til andre hunde, fortæller Bridget Waller, der er professor i evolutionspsykologi ved University of Portsmouth og hovedforfatter på det nye studie, til theguardian.com ifølge Videnskab.dk.

Læs også: Det får din hund ud af at se fjernsyn

Baseret på følelser

Forskerne undersøgte også, om hundene udnyttede deres nuttede ansigtstræk mere, når der var mad til stede, men det var ifølge studiet ikke tilfældet.

Hvis du er hundeejer, er du måske ikke overrasket over studiets konklusion, men ansigtsudtryk anses almindeligvis for at være noget menneskeligt, som er baseret på følelser, forklarer Bridget Waller.

Forskerne understreger dog, at studiet ikke viser, hvad hundenes forskellige ansigtsudtryk kommunikerer til deres ejere, eller om hundene bruger dem bevidst.

Læs også på Videnskab.dk

Se smukke mennesker blive til grimme udyr

Se de fascinerende fotos fra krigen i 1864

Sponsoreret indhold