Livsstil

Din stemme afslører, om du er forelsket

24. oktober 2016 af Lisbeth Madsen. Redigeret af Anne Romanelli.
Foto: Pantherstock
Din stemme er anderledes, alt efter om du taler med en, du er tiltrukket af eller ej, fastslår forskere.

En undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet 'Journal of Nonverbal Behaviour', peger på, at vores stemmeleje afslører, om vi føler os tiltrukkede af bestemte personer. Det skriver Daily Mail.

Når kvinder taler med en, de finder attraktiv, så sænker de stemmens leje og taler altså dybere end normalt, mens mænd omvendt hæver stemmelejet og taler lysere end normalt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Telefonsamtaler afslører forelskelse

Undersøgelsen blev udført af psykologer på Albright College i Pennsylvania, USA, og sammenlagt var der 104 deltagere.

Landmand søger kærlighed: Bryllup i sigte

Heraf lagde de 24 stemmer til, mens de resterende skulle vurdere disse personers grad af forelskelse ved at lytte til stemmerne.

De 24 talende deltagere var alle nyforelskede, og de blev bedt om at føre telefonsamtaler med henholdsvis deres kæreste og en god ven af samme køn som dem selv.

Gift ved første blik: Lene er gravid med ny kæreste

Begge samtaletyper blev optaget og præsenteret for de lyttende deltagere, som dog kun hørte de 24 testpersoners stemmer og altså ikke den anden person i røret. Testpersonerne skulle indlede samtalerne med neutrale sætninger som ’Hvordan går det?’ eller ’Hvad laver du?’.

Vi efterligner den, vi er tiltrukket af

Selvom de 80 lyttere ikke vidste, hvem de 24 talte med, og selvom de kun blev præsenteret for to sekunder lange bidder af samtalerne, var de alligevel præcist i stand til at identificere, om de 24 talte med sin kæreste eller sin ven.

Forskerne analyserede også selv stemmelejet hos de talende og fandt ud af, at de forelskede kvinder og mænd talte hhv. dybere og lavere med deres kæreste end med deres ven.

Nygift kvinde fik chok: Drømmemanden var hendes bedstefar

Forklaringen er, at vi forsøger at ramme tonelejet, hos den vi er tiltrukket af, hvilket betyder, at kvinder må sænke tonelejet, mens mænd må hæve deres. Det er vores måde at vise, at vi føler os forbundne, forklarer forskerne.

Se billederne fra 'De unge mødre'-Nadjas romantiske bryllup:

Se billederne fra Nadja Kaaghs romantiske bryllup

Sponsoreret indhold