Dyr

Angrebet af krokodille

17. januar 2013 af Mikkel Milsgaard, Foto: Polfoto
Tara Hawkeser blev angrebet af en tre meter lang saltvandskrokodille, da hun var ude og svømme i Dugong Bay

Tara Hawkeser er heldig at være i live efter sit møde med en menneskeædende krokodille. Den 23-årige medarbejder på et krydstogtsskib blev angrebet af en tre meter lang saltvandskrokodille, da hun tog sig en dukkert i "Dugong Bay" i det vestlige Australien. Som i en gyserfilm blev Tara pludselig trukket ned under vandet af den frygtindgydende skabning, som havde fat omkring hendes venstre lår.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Troede jeg skulle dø

- Den legede med mig - som var jeg en dukke. Jeg skreg om hjælp og troede, jeg skulle dø. Jeg kunne kun se det øverste af mit ben. Resten var i gabet på krokodillen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Havet tog mine piger

Taras ven, Al Sartori, befandt sig på bredden og troede, at Tara lavede sjov med ham - indtil han så blodet i vandet. Sammen med en anden ven, Mike Fletcher, sprang han resolut i vandet for at komme Tara til undsætning. Mike holdt Taras hoved over vandet, mens Al som en anden Crocodile Dundee kæmpede med krokodillen.

Heltemod

- Al stak sine tommelfingre i dens øjne. Det fik den til at slippe, så jeg kunne få mit ben vristet fri, fortæller Tara. Hun havde mistet en masse blod og måtte flyves til et nærliggende hospital, hvor kirurgerne i fire timer kæmpede for at redde hendes ben.

- Mit ben var revet helt i stykker. Jeg var sikker på, at jeg ville miste det, siger hun.

Det lykkedes dog lægerne at redde benet, og Tara har i dag kun sine ar som minde om mødet med døden. Al og Mike er siden blevet hædret for deres heltemod.

Krokodillen er stadig derude

Saltvandskrokodiller lever i havvand - ofte omkring flodmundinger, hvor der er en blanding af salt- og ferskvand.

Peter Carstairs fra Institut for Miljø og Naturbevaring fortæller, at området, hvor Tara tog en dukkert, er kendt for at have mange saltvandskrokodiller. Normalt angriber krokodillerne ikke - medmindre man generer dem eller kommer til at træde på dem.

Tara er nu kommet sig helt og passer igen sit arbejde på krydstogtsskibet. Men mon ikke, hun tænker sig om en ekstra gang, inden hun springer på hovedet i baljen.

Og krokodillen? Den er stadig et sted derude ...

LÆS OGSÅ: Victoria var druknet i 73 minutter

Sponsoreret indhold