Dyr

Annel bor med en hvid hanløve

26. februar 2013 af Joan Andersen, Foto: Polfoto
Den hvide hanløve Timba bor i huset sammen med sin ejer, 30-årige Annel i Sydafrika.

De fleste mennesker ville løbe skrigende væk, hvis de fandt en stor hanløve i sengen. Men ikke 30-årige Annel Snyman. For hende er det helt naturligt at nusse med den otte måneder unge hvide løve Timba. Faktisk er det en del af den daglige rutine, ligesom gåture med hunden.

Hver dag kan man se den bemærkelsesværdige kvinde på tur med Timba og hunden Diesel, en Bullmastiff, i området omkring hendes hus i Bela Bela nord for Johannesburg i Sydafrika, hvor hun har et pensionat.

LÆS OGSÅ: Seks hundehvalpe blev reddet af familie

- Forholdet kan være lidt anstrengt til tider. Når jeg har gæster, er der tit en masse jalousi om, hvem der får lov til at sidde ved siden af hvem i sofaen. Det ender som regel med mig på den ene sofa med Timba på skødet, og den anden person på den anden sofa eller udenfor med et bekymret udtryk, siger hun.

Naboerne glor

Timba er blevet en mester i at sætte sig imellem Annel og potentielle kærester, men familie og venner har for længst forelsket sig i Timba. - De skulle lige vænne sig til at blive tacklet af en stor kat, når de er på besøg. Nu er de også vant til, at han undersøger deres lommer, hvis de har noget sødt på sig, fortæller hun.

Selv om naboerne ser parret tit, sænker de stadig farten, når de kører forbi det usædvanlige par.

Det er som terapi

Annel adopterede Timba i marts sidste år. Men eventyret begyndte for seks år siden, da hun åbnede Loebies Guestfarm og adopterede almindelige husdyr. Siden fik hun tilladelse til også at adoptere vilde dyr.

Siden 2009 har hun haft fem løver, en hvid løve, en leopard, en gepardunge og seks serval killinger - en mellemstor afrikansk vildkat.

- At arbejde med dyrene er som terapi for mig. Det var en stor udfordring, men de første vilde dyr, jeg tog mig af, blev mine børn og mit liv, fortæller hun.

Det er en del af mig

På et tidspunkt blev det for svært at sige farvel til de dyr, hun havde opfostret, så hun fik tilladelse til at beholde rovdyrene. Annel indrømmer dog, at det ikke altid er let at bo sammen med de firbenede venner.

- De er blevet en del af mit liv og en del af mig. Nogle gange kan det da være svært at lave almindelige dagligdags ting, men det lykkes for mig at leve et almindeligt liv. Ja, almindeligt for mig i hvert fald, siger hun.

Timba vil som fuldvoksen komme til at veje 180 - 225 kg, men Annel har ikke tænkt sig at skille sig af med ham af den grund.

LÆS OGSÅ: Sådan håndterer du en stresset hund

Sponsoreret indhold