Dyr

Bubber rykker ud med Dyreværnet

9. august 2013 af Dyreværnet / Foto: TV2
tv.
Dyreværnet, som Ude og Hjemme samarbejder med, har haft besøg af Bubber i forbindelse med hans program Danmark ifølge Bubber. Læs om Bubbers møde med Dyreværnet her.
Bubber med Dyreværnsansvarlige Nina Amdi Carlsen
Bubber med Dyreværnsansvarlige Nina Amdi Carlsen

Dyreværnsorganisationerne landet over slår alarm. For antallet af sager om misrøgt af kæledyr er eksploderet de seneste år. Også hos Dyreværnet oplever man tendensen på nærmeste hold. Men hvad er det, folk gør ved deres kæledyr, og hvorfor stiger tallet af mishandlinger?

LÆS OGSÅ: Lille hund reddet fra sultedøden >>

Bubber får syn for sagen, når han tager med nogle dyreværnsfolk på razzia. Her afsløres det, hvordan nogle kæledyr lever under ufatteligt dårlige forhold. Men bag historierne om dyremisrøgt er der ofte en anden historie - en historie om mennesker, der har mistet grebet om tilværelsen.

Den populære TV2-vært Bubber følger trop med Dyreværnets udryknings- og dyreværnsansvarlige, Nina Amdi Carlsen, i "Danmark ifølge Bubber" tirsdag den 13. august kl. 21.25. SE EN FORSMAG HER >>

Med politiets hjælp

Nina har stor erfaring med at håndtere de mange anmeldelser, der dagligt tikker ind til Dyreværnet. Anmeldelser, der omhandler alt fra decideret dyremishandling til misrøgt eller henvendelser fra bekymrede borgere og naboer, der vil sikre sig, at et dyr bliver passet ordentligt.

- Desværre har Dyreværnet ingen beføjelser til at tiltvinge sig adgang, når vi besøger en adresse, der er blevet anmeldt til os. Det kan været ekstremt frustrerende at ankomme til et sted, som er blevet anmeldt for misrøgt og ikke kunne tilse dyrene, fortæller Nina.

- Hvis ikke ejeren frivilligt vil lukke os ind, skal vi have politiet til at bistå os. Og de har jo mange andre opgaver end at sidde og vente på, vi ringer.
 

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Træt af nabostridigheder

Men mange af de anmeldelser, som Dyreværnet modtager, viser sig heldigvis at være ubegrundende.

- Ofte oplever vi, at der ikke er hold i anmeldelserne. Og det er jo dejligt, når det viser sig, at vi kommer ud til et sted, hvor dyrene har det godt. Men samtidig kan jeg godt blive en smule knotten over, at Dyreværnet ender i en nabo-konflikt, i en problemstilling med eks-kærester eller andet, hvor man har anmeldt hinanden blot for at få hævn over noget helt andet. Når det sker ærgrer det mig, for Dyreværnet kunne have brugt tiden på at behandle en anden sag, hvor der virkelig var tale om dyr, som havde det skidt, siger Nina.

LÆS OGSÅ: Nina kommer med gode råd til at finde en god hundepension, hvis I skal på ferie >>

Dyreværnet har, som den eneste dyreværnsforening i Danmark en no kill-politik. Denne betyder, at Dyreværnet gør alt, hvad man kan for at redde et dyr.

Se med når Bubber tager med Dyreværnet på arbejde tirsdag den 13. august kl. 21.25 på TV2.

SE EN FORSMAG HER >>

 

Dyreværnet redder 36 killinger

I foråret måtte Dyreværnet rykke ud og redde intet mindre end 36 killinger og tre voksne katte, der alle boede hos den samme dame. Se galleriet med de søde killinger nedenfor.

LÆS historien om killingerne her >>

Sponsoreret indhold