Dyr

Danske familier adopterer gadehunde: Se min nye legekammerat

12. juli 2017 af Kirsten Beyer, Foto: Morten Mejnecke
Forventningens glæde lyste ud af 6-årige Frederik Lorenzens øjne, mens han utålmodigt ventede i ankomsthallen i lufthavnen i Kastrup i mere end en time. Og så skete det endelig: To kvinder kom gennem tolden med syv gadehunde fra Portugal, hvoraf én skulle med Frederik hjem til Odense.
Frederik og hans mor Inge med gadehunden Elliot

Fly nr. TP0754 fra Lissabon skulle søndag den 18. juni lande kl. 11.35 i lufthavnen i Kastrup, og allerede før kl. 11 begyndte nogle familier at stille sig op i ankomsthallen foran Starbucks.

Herfra kunne de holde øje med, hvem der kom ud efter at have passeret tolden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flyet landede først kl. 11.44, og da var de fremmødte faldet i snak. Ingen af dem kendte hinanden på forhånd, men hundesnoren, som flere af dem stod med i hånden, signalerede, at de var kommet af samme grund:

De skulle hente et nyt familiemedlem, som de havde adopteret via Danish Friends of Animals (dfa). Alle havde kun set billeder af den hund, de skulle have med hjem, og vidste, at de ville få en hund med en trist fortid, og nu var de hver især klar til at give den en tryg og kærlig fremtid.

Læs om en gadehunds forvandling

En af tre små gadehunde

Ida Lind-Toft og Patricia Andersen fra dfa var rejst til Portugal for at hente de syv hunde hjem fra internatet Bianca Dog Shelter. Da de endelig kom ud i ankomsthallen med tre bagagevogne læsset med hundene i transportkasser, bad de den spændt ventende gruppe adoptanter om at følge med en etage ned, hvor der var mere ro.

Her blev transportkasserne sat på gulvet, og en efter en blev de lidt skræmte hunde lukket ud og overdraget til deres fremtidige ejer.

Frederiks øjne var hele tiden rettet mod den største af transportkasserne. For i den var hans nye legekammerat Elliott. En af tre små ”bomuldstotter” på 4½ måned. Elliot, Elias og Ella er søskende og var meget små, da de blev fundet, hvorfor de blev anbragt i en plejefamilie. I Danmark skal de hjem til hver sin familie.

Det tog lidt tid at få hundene ud og overdraget til rette ejer, og der var bemærkelsesværdigt stille under seancen. Ingen af hundene gøede, men fandt sig i alt og snusede sig til rette hos deres nye mennesker.

− Det må være sådan, man har det, hvis man venter på et barn, man har adopteret, lød det sagte fra en af kvinderne, som endnu ikke havde fået sin hund. Mens de, der havde fået en hund, talte forsigtigt til den og nussede den.

– Nåh, hvor er du sød, lød det igen og igen. Også fra Frederik, da han endelig fik lov til at holde Elliot.

Læs også: Bubber rykker ud med dyreværnet

Vennerne er vilde

En uge efter hjemkomsten til Odense med Elliot fortæller Frederiks mor Inge, at Elliot er en lille, forsagt hund. Heldigvis har han fundet ud af, at det er sjovt at lege med bolde og sokker – og med Frederik, som er helt vild med ham.

− Frederik er meget ansvarsfuld i forhold til Elliot og går gerne tur med ham – også når jeg skal støvsuge, for Elliot kan bestemt ikke lide støvsugeren, siger Inge.

Frederiks klassekammerater fra 0. klasse er også vilde med den lille hund, så det har været nødvendigt at lade dem komme på besøg efter aftale, mens Elliot fortsat vænner sig til sit nye liv.

− Han er blevet vasket og børstet, for han var godt nok noget uglet at se på og røre ved. Nu er han fin og lidt lysere i pelsen og stadig en dejlig lille ”bomuldstot”, understreger Inge.

Danish Friends of Animals − dfa

En nonprofitorganisation, der er baseret på frivillig og gratis arbejdskraft, og som siden 2001 har hjulpet dyr i nød. Alle indtægter går ubeskåret til dyrene.

Flere gange om året henter dfa hunde til Danmark fra Skiathos Dog Shelter i Grækenland og fra Bianca Shelter i Portugal. Hunde, som i lufthavnen modtages af de familier, der mod betaling og efter godkendelse har adopteret dem.

Her i juli ankommer endnu et hold hunde fra Portugal, og fra Grækenland er planlagt to ture i august. Vil du vide mere, så tjek dfas.dk eller skriv til [email protected].

Sponsoreret indhold