Dyr

Det var kattens: Verdens ældste mis

16. marts 2016 af Nina Sommer. Foto: Polfoto
Katten Corduroy er 26 år. Omregnet til katteår er han 124 år.

Det er ikke til at se, hvis man ikke lige ved det. Men katten Corduroy har en fornem plads i Guinness Rekordbog for at være den kat, der har levet længst.

Fik katten som 6-årig

Den stolte ejer, 34-årige Ashley Okura fra Oregon, USA, købte Corduroy, da hun var bare 6 år gammel, og den blev hurtigt hendes bedste ven.

LÆS OGSÅ: 15-årige Mathias om sin store sorg: Min far var sej

– Jeg kan huske, at jeg var så spændt, at jeg næsten ikke kunne være i mig selv i de tyve minutter, det tog at køre hen, hvor vi skulle hente ham, fortæller Ashley, der de kommende år hyggede sig hver dag med sin nye ven, hvor de legede og sov sammen.

Med en alder på 26 år, svarende til 124 katteår, burde Corduroy for længst have lukket sine øjne for sidste gang.

Den gennemsnitlige levetid for en kat er 15 år, men selv om han er blevet noget langsommere med alderen, er han stadig frisk på at lege.

Får lov til at være en rigtig kat

Ifølge Ashley er grunden til den lange levetid, at hun altid har ladet ham være kat. Han har skullet forsvare sig selv uden for husets fire vægge, og han har jaget efter mus hver dag. Nu håber hun bare, at han vil blive ved med det.

LÆS OGSÅ: Jeg helbreder mig selv ved tankens kraft

– Jeg føler mig heldig, at jeg har ham i mit liv, og jeg håber, at han fortsat vil have det godt og leve længe endnu, siger Ashley Okura.

Sponsoreret indhold