Dyr

Dyrefondets jubilæum

21. april af Carsten Broder Hansen, Dyrefondet
Siden 1973 har Dyrefondet været en trofast informationskilde til alle dyreejere. I år kan de fejre 50 års jubilæum, og de forventer at fortsætte deres gode gerninger mange år endnu.
Ghita Nørby (tv) er præsident og Vibeke Haslund (th) er direktør i Dyrefondet.
Ghita Nørby (tv) er præsident og Vibeke Haslund (th) er direktør i Dyrefondet.

“Hvad skal vi være opmærksomme på, hvis vi vil have et husdyr?”. “Hvad skal jeg fodre min nye killing med?” “Hvilke motionsbehov har min hund?” “Hvordan bliver mit kæledyr mere socialt?” - det er blot nogle af de mange spørgsmål, som man i dag kan finde svar på i Dyrefondets mange brochurer om hunde og katte, og som løbende diskuteres og illustreres i Dyrefondets faste udgivelse “Bladet for Dyrevenner”.

I 1973 var der imidlertid ikke megen information til rådighed for kommende dyreejere. Heller ikke for mennesker, der allerede havde hund, kat eller andre familiedyr. Man var henvist til råd fra naboer, familie eller hvad der tilfældigvis var tilgængeligt på det lokale bibliotek. Og rådene strittede i alle retninger.

For at imødekomme behovet for at oplyse om dyreejerens ansvar og forpligtelser, satte Aase Reinhard sig for at stifte Dyrefondet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Professionelt informationsmateriale

I et halvt århundrede har Dyrefondet nu produceret og uddelt moderne, kritiske, fagligt funderede og gratis informationsmateriale til alle landets dyreejere, og der bliver løbende foretaget opdateringer og forbedringer i formidlingen.

Dyrefondets direktør Vibeke Haslund siger: “Vi samarbejder med dyrlæger, veterinærsygeplejersker og adfærdsbehandlere samt med forskere og andre eksperter. Sideløbende udformer vi debatindlæg relateret til dyrevelfærd og dyrs vilkår, og Dyrefondet holder øje med samtlige lovforslag, der har forbindelse med dyrenes forhold. Vi taler altid dyrenes sag overfor beslutningstagerne i Folketing, regering, ministerier og andre offentlige instanser.”

Opfylder stadig de oprindelige formål

Dyrefondets arbejde er bredt anerkendt og respekteret, men er fortsat kun muligt takket været en lang række dyrevenners store engagement og støtte.

Når talen falder på “engagement”, er det med særlig stolthed, at Dyrefondet fremhæver Ghita Nørby.

Lige fra Dyrefondets første dage har skuespillerinden ydet en utrættelig og entusiastisk indsats for dyrene. Hun var først menigt medlem af bestyrelsen, siden formand og er i dag præsident for Dyrefondet – og hun fortsætter med at være den fremmeste ambassadør for dyrene, men sin professionalisme og brændende interesse for dyrevelfærden.

Efter de første 50 år på bagen, er det naturligt med lidt refleksion fra direktør Vibeke Haslund: “Dyrefondet arbejder stadig for at opfylde de formål, der, tilbage i 1973, blev nedfældet i den oprindelige fundats: Nemlig at udøve informationsvirksomhed, der kan medvirke til at skabe større forståelse for dyrenes vilkår, skabe gode forhold for dyr i menneskers varetægt, og sprede oplysning om glæden ved dyr og øge respekten og forståelsen for Danmarks vildtlevende dyr og deres naturlige livsform”.

Og fra hele holdet bag Dyrefondet lyder et stort tak for støtten de sidste 50 år.

Vidste du...

  • Dyrefondet har siden 1973 udsendt over 1 million eksemplarer af gratis brochurer og andet materiale om godt ejerskab, socialisering, aktivering, adfærd og meget mere til dyreejere, dyrlægeklinikker og opdrættere.
  • I anledning af jubilæet frafalder egenbetaling af porto ved bestilling af Dyrefondets materiale.
  • I løbet af 2023 vil der blive afholdt et arrangement for at fejre 50-årsjubilæet. Programmet bliver annonceret på Dyrefondets hjemmeside.

Sponsoreret indhold