Dyr

Dyrenes verden: En rigtig grinebider

27. januar 2019 af: Helle Hartz
Foto: Mega
Når et menneske slår en høj latter op, kan man kalde det et hestegrin, men det her må siges at være et vaskeægte et af slagsen.
En hest griner

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En rigtig grinebider

Når et menneske slår en høj latter op, kan man kalde det et hestegrin, men det her må siges at være et vaskeægte et af slagsen.

Til det årlige hestevæddeløb ”Breeder’s Cup” i Louisville, Kentucky, fangede en lynsnar fotograf dette pragtfulde billede af en af hestene, der tilsyneladende ser ud til at more sig kosteligt (eller måske står der en uden for billedet og kilder den?).

Dyrenes verden: Opsedasse

Heste er meget visuelle dyr, der ser bedre end huskatte og hunde, og de har et stærkt udviklet kropssprog. De er derfor gode til at imitere menneskers mimik, og forskere har fundet ud af, at heste kan lave 17 forskellige grimasser, hvor de bruger både næsebor, mund, øjne og læber, der alle ligner rigtige menneskelige udtryk.

Og det er ikke bare sådan, at de skærer grimasser i ét væk – nej, hestene bruger deres mimik på fuldstændig samme måde som mennesker, og kan derfor se både overraskede, sørgmodige og vrede ud og – som her – storgrinende.

Sponsoreret indhold