Dyr

Dyrenes verden: Gyngetur for to pelsbolde

7. juli 2019 af Helle Hartz. Foto: John Pitcher/Mega
De to nuttede pelsbolde ser fredelige ud, når de tager sig en gyngetur på en gren, men vaskebjørne har en aggressiv adfærd og kan derfor være til fare for husdyr og børn.
To vaskebjørne tager en gyngetur på en gren i skoven

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv om vaskebjørne er nocturnelle dyr – altså dyr, der er mest aktive om natten – lykkedes det fotograf John Pitcher at fotografere disse to nuttede pelsbolde i fuldt dagslys, mens de fik sig en lille gyngetur på en gren.

Som de hænger der, ser de helt tilforladelige ud, men vaskebjørne har et dårligt ry blandt os mennesker, da de er kendt for at ødelægge haver og afgrøder og kan være til fare for husdyr og børn, på grund af deres noget aggressive adfærd.

Læs også: Dyrenes verden: Pjattet panda

Vaskebjørnen har naturlig udbredelse i Amerika fra Canada i nord til Panama i Syd, men i løbet af de sidste 60 år er der dannet bestande af dem rundt om i Europa, heriblandt også i Danmark, hvor der er blevet observeret nogle stykker.

Men de er stadig sjældne på disse kanter, og anses som invasive og en trussel mod den danske natur. De bor det meste af tiden i huler i træerne, og det er nok også derfor, de er så adrætte under trækronerne og derfor helt uproblematisk kan hænge og gynge sig en lille tur, som de to gavtyve gør her.

Sponsoreret indhold