Dyr

Dyrenes verden: I sikkerhed

2. juni 2019 Af Nina Sommer. Foto: Morten Mejnecke.
Se lige denne lille betuttede kalv, der gemmer sig bag sine forældre og titter modigt frem mellem deres tykke pels...

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv om moskusokser er nogle enorme dyr, kan de godt være nuttede. Se bare denne lille betuttede kalv, der gemmer sig bag sine forældre og titter modigt frem mellem deres tykke pels. Det kan man da kalde tryghed.

Kalven her og dens familie holder til på en moskusoksefarm i Palmer, i det centrale Alaska. Hvert år ved forårstide kommer de store dyr på græs, hvor de sådan set bare tuller rundt og spiser græs og hygger sig, mens nogle af dem senere bliver solgt videre til avl.

Se også: Dyrenes verden: Strid modvind

Moskusoksens pels består af lange dækhår og en tyk ulden underpels. Dækhårene fungerer nærmest som en form for regnfrakke og holder vandet ude, mens den tykke underpels virker som en sweater og beskytter mod selv den værste polarkulde helt ned til -40 grader. Måske er det også derfor, at dens pels er i meget høj kurs. Men den er svær at få fat i, da man ikke bare lige kan klippe sådan en kleppert på samme måde, som man kan med får. Derfor må man vente, til dyret selv smider pelsen, eller hvis nogle af dem bliver nedlagt af forskellige grunde. 

Sponsoreret indhold