Dyr

Dyrenes verden: Kræsen koala

10. november 2019 Af Helle Hartz. Foto: Shutterstock
Vidste du, at koalabjørne er temmelig kræsne? Faktisk kan de kun lide eucalyptusblade, men det får de også helt for sig selv. Koalabjørne er nemlig de eneste dyr, der udelukkende spiser eucalyptusblade. Bliv klogere på den kræsne koala her.
Dyrenes verden: Kræsen koala

Som de fleste af os måske ved, er koalabjørne kendte for kun at spise eucalyptusblade, og dem er der heldigvis rigeligt af i Australien, hvor de bor. Og de spiser op til 1 kilo af dem om dagen. Men de er ret kræsne, og det kan være, at det er det, billedet her afspejler: en koalabjørn, der har fået et blad, den bestemt ikke kunne lide.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Koalaen: Dyret, der sjældent drikker

Men hvad mange af os ikke ved om deres mad er, at eucalyptusblade er både meget seje og temmelig giftige. Men bjørnene er udstyret med et specielt fordøjelsessystem, der nedbryder giften, så de ikke dør af deres yndlingsspise. De skal alligevel nå at indtage temmelig store mængder af blade på relativt kort tid, for de nogle trætte væsener, og kan sove i op til 18 timer om dagen. Spise og sove som primære gøremål? Åh, hvem der bare var en koalabjørn…

Sponsoreret indhold