Dyr

Dyrenes verden: Opmærksomhed mor!

16. juni 2019 Af Helle Hartz. Foto: Lisl Moolman/Ritzau Scanpix.
Det er ikke mange, der er specielt vilde med hyæner. Men se lige, hvor søde disse to er...

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Man kan bare se, hvor ”bisset” den lille hyæneunge er, mens den drillende gnaver sin mor i læben. Ligesom et barn, der sidder og slår sin mor med sutten for at få opmærksomhed. Det her gør dog nok lidt mere ondt. Men den tålmodige hyænemor lader knægten afreagere.

Fotograf Lisl Moolman har taget det sjove billede, mens hun bevægede sig rundt i en naturpark i Sydafrika. Selv om hyæner nok er lidt sky, er de også frygtelig nysgerrige, og det gjorde, at Lisl kunne komme helt tæt på en gruppe af de larmende hyæner og få nogle gode billeder.

Se også: Dyrenes verden: Forfulgt...

Det er ikke mange, der er specielt vilde med hyæner. De har også en uharmonisk kropsbygning med deres høje skulderparti og lave bagender og deres grove, strittende pels, så de er bare ikke lige så kønne og nuttede som f.eks. en leopard. Men de fortjener faktisk lidt anerkendelse, da de har en vigtig funktion i naturen. De kaldes ”savannens skraldemænd”, da de også æder ådsler – altså resterne af byttedyr. Og de er ikke kræsne, men æder næsten rub og stub, selv knoglerne, og efterlader kun maveindholdet, og er dermed medvirkende til at holde savannen ren og pæn.

Sponsoreret indhold