Dyr

Dyrenes verden: Yoga bjørn

28. juli 2019 Af Helle Hartz. Foto: Enrique Alaez Perez/Shutterstock
Den skræmmende bjørn har ikke kun farlige sider. Bjørnen har også bløde sider, hvor den deler en interesse med os mennesker - nemlig yoga.
Stor brun bjørn sidder i naturen og mediterer

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De fleste mennesker tænker naturligt nok på en bjørn som en stor, stærk og farlig fætter, og det er da heller ikke helt ved siden af.

Sådan en grizzly som denne kan med sine enorme poter brække nakken på en bøffel i ét slag. Men selv den mest skræmmende bjørn kan også have sine bløde sider, som denne brune bamse, der sidder i noget, der ligner lotusstilling og mediterer og ser ganske fredelig ud.

Den har nu heller ikke umiddelbart noget at være bange for og ingen naturlige fjender på grund af dens styrke og overlegenhed.

Læs også: Dyrenes verden: Abeskøn yoga

Mennesket er faktisk dens eneste fjende, fordi den er vores konkurrent i forhold til føde, og fordi vi mener, den udgør en trussel over for os og derfor jager den. Af den grund er den også tæt på udryddelse i det meste af Vest- og Mellemeuropa, hvor en stor del af bestanden er gået drastisk ned i løbet af de sidste par år. Det er da næsten ikke til at bære, når man ser på denne fredfyldte bamsefar.

Sponsoreret indhold