Dyr

Emmelie de Forest er blevet abemor

5. april 2016 af Søren Johannesen. Foto: Morten Mejnecke
Det har været en forrygende tid for Emmelie de Forest, siden hun i 2013 vandt det internationale Melodi Grand Prix. Hun har fået en 22 år ældre kæreste, som har bragt to drenge ind i hendes liv. Hun har også adopteret to aber og er nu på vej til Borneo som ambassadør for Red Orangutangen.

Emmelie de Forest blev verdensberømt nærmest fra den ene dag til den anden, da hun i 2013 vandt både det danske og internationale melodi grand prix med sangen ”Only Teardrops.”

Tiden, der fulgte, var så hektisk, at den 23-årige sanger to år senere havde behov for at trække sig bort fra rampelyset og bruge tiden på sig selv, sin 22 år ældre kæreste Jakob Schack Glæsner og familien. Det fortæller hun om i et stort interview i ugens udgave af Ude og Hjemme, som kommer på gaden onsdag den 6. april 2016.

LÆS OGSÅ: Vaskebjørne lever et hundeliv

Vildt interessant

I interviewet fortæller Emmilie de Forest også, hvordan hun er blevet ambassadør for foreningen Red Orangutangen – en post den dyreglade sangerinde er meget stolt af.

Foto: Red Orangutangen

– Som teenager så jeg nogle tv-programmer om Lone Dröscher-Nielsen, der havde startet et center for Orangutanger midt ude i regnskoven på Borneo. Jeg syntes dengang, der var vildt interessant, så da jeg for nyligt opdagede, at man kan støtte arbejde for orangutanger ved at adoptere en selv, tegnede jeg mig for to orangutangadoptioner, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Darius er verdens største kanin

Søde og intelligente dyr

Det opdagede de i Red Orangutangen, og da de gerne ville have hjælp til at skabe opmærksomhed omkring orangutangernes situation, henvendte de sig og spurgte, om Emmelie havde lyst til at blive ambassadør.

– Det var lige det, jeg havde drømt om. Orangutanger er så søde og intelligente, og hvis jeg kan være med til at forbedre deres situation, vil jeg gerne det, siger hun, som på mandag, den 11. april, rejser til Borneo i Sydøstasien for at besøge de regnskove, orangutangerne lever i, og se, hvordan arbejdet på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng, som er drevet af Red Orangutangen, fungerer.

Med sig har hun et tv-hold fra DK-4, som senere vil vise en dokumentar om rejsen.

Du kan også adoptere en orangutang HER.

Du kan læse meget mere om Emmelie, hendes forhold til kæresten og hans to børn, om den nye plade hun har på vej, og om orangutangerne i Ude og Hjemme nr.  14, som udkommer onsdag den 6. april 2016.

Sponsoreret indhold