Dyr

En hund kan være vejen til et længere liv

2. december 2017 af redaktionen, Foto Panthermedia
En hund bliver kaldt for menneskets bedste ven af en grund. Forskere har fundet ud af, at enlige hundeejere har lavere risiko for at få hjerte-kar-sygdomme og at dø tidligt end dem, der ikke har en firbenet ven derhjemme.
Derfor skal du have hun

Hvis du er single, kan det være en god idé at anskaffe dig en hund. Ny forskning viser, at enlige med hund har markant lavere risiko for at dø tidligt end dem, der ikke har en firbenet ven derhjemme Det skriver mediet Daily Mail. Forskere fra universitet i Uppsala i Sverige har fulgt 3,4 millioner ældre mennesker over en 11-årig periode.

-Resultaterne viste, at hundeejere, der var single, havde 33% mindre risiko for at dø og 11% mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme i forhold til singler, der ikke havde en hund, forklarer Mwenya Mubanga, der er én af forskerne bag studiet.

Læs også: Hunde og deres ejere ligner hinanden

En tur med hund

At en hund er god for sundheden hænger ifølge studiet sammen med to ting. Først og fremmest, at den firbenede ven er godt selskab, der er med til at reducere ensomhed. Dernæst, at den skal luftes flere gange om dagen og dermed bliver lig med fysisk aktivitet.

Læs også: Din hunds sovestilling afslører dens personlighed

- Vi ved, at hundeejere generelt er mere fysisk aktive, hvilket kan være en forklaring på de observerede resultater, forklarer professor Tove Fall, der er seniorforfatteren bag studiet.

Vi ved, at hundeejere generelt har højere fysisk aktivitet, hvilket kan være en forklaring på de observerede resultater

Sponsoreret indhold