Dyr

Forbrændt kat tager sig af andre skadede dyr

22. maj 2015 Louise Soegaard
Katten Russel har et usædvanligt omsorgsgen. Måske har hans egne lidelser givet ham medfølelse for alle andre dyr er i nød. I hvert fald kan Russel både trøste og pleje. Han er en rigtig samaritaner-kat.

Siden katten Russel overlevede en husbrand og blev reddet på dyreklinikken "Animal Emergency Hospital and Ugent Care i North Carolina har han vist stor interesse i klinikkens øvrige patienter. Modsat mange andre katte, der foretrækker deres eget selskab, har Russel en særlig omsorg overfor andre dyr. Han kan fornemme, når de er i smerte og så trøster han dem med sit selskab, ligesom han slikker deres sår.

Russel selv måtte igennem en del. Flammerne spiste hans ører og hans hale og han kommer sig muligvis aldrig helt over skaderne fra sine mange 3.grads forbrændinger.

Det er et år siden, Russel kom ind på dyreklinikken, og personalet er så begejstrede for deres nye sygeplejerske-kat, at de har gjort ham til klinikkens maskot. Ifølge dem, går Russel fra patient til patient og lægger sig ikke ned for at hvile, som andre katte, før de ligefrem opfordrer ham til det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

-Han vil møde alle vores patienter, og så vil han bare gerne være nær dem. Jeg tror, han kan fornemme, når andre dyr er i smerte og han har en særlig evne til at knytte bånd med vores patienter, fortæller en af klinikkens ansatte.

Selv om Russel måske aldrig selv bliver udskrevet fra klinikken, mener de ansatte, at han nok skal få et godt liv. De vil overøse ham med den samme kærlighed og omsorg, som den lille røde kat selv giver alle andre.

Sponsoreret indhold