Dyr

Forsvundet kat fundet 1.600 kilometer væk

2. december 2013 af Søren Johannesen, modelfoto: AOP
For to år siden forsvandt katten Jacque sporløst fra sin ejer, Cree Chantrells husbåd i byen Biloxi, Mississippi, USA. Chantrell havde for længst opgivet håbet, om nogensinde at få katten igen, da telefonen pludselig ringede i sidste uge. Jacques var blevet fundet – i staten Colorado, mere end 1.600 kilometer væk.
Efter to år på langfart kom katten Jacque hjem igen.
Efter to år på langfart kom katten Jacque hjem igen.

Finansrådgiver Cree Chantrell fik sig noget af en overraskelse, da telefonen i hans hjem - en hyggelig, lille husbåd i byen Biloxi i staten Mississippi i USA - pludselig ringede i sidste uge. Det var hans mor, som havde en overraskende besked.

Hun var blevet ringet op af en ansat på en dyrlægeklinik i byen Denver i staten Colorado, mere end 1.600 kilometer væk, som spurgte, om hun kendte noget til en kat ved navn Jacque.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Martines kat kom hjem otte år efter dødsbrand

Jacque var blevet fundet strejfende omkring, og da man havde undersøgt ham, viste det sig, at han havde en lille chip med identifikationsoplysninger indopereret. Sådan havde man fundet frem til telefonnummeret.

- Det er ikke min kat. Det er min søns!, udbrød Chantrells mor, som derefter straks kontaktede sønnen på husbåden.

Troede han var druknet

- Jeg sagde bare: "Hvad mener du med, at de har fundet Jacque? Han forsvandt jo for to år siden." Jeg kunne slet ikke forstå, hvad min mor talte om. Men så forklarede hun, at Jacque var i Colorado. Jeg kunne næsten ikke tro det. Hvordan i alverden var katten kommet til Colorado, fortæller Cree Chantrell, som nu har fået sin elskede kat hjem igen.

Han husker stadig den dag, katten forsvandt.

LÆS OGSÅ: Gnaven bulldog adopterer killing

- Jeg kom hjem fra arbejde, og så var han bare væk. I lang tid ledte jeg efter ham, men efterhånden opgav jeg håber. Jeg troede, at ham måske var druknet, eller at han måske var blevet taget af en turist, fortæller Cree Chantrell.

Hvordan lille Jacque tilbagelagde den 1.600 kilometer lange strækning, og hvad han i øvrigt har foretaget sig i de to år, han var væk, forbliver et mysterium.

Sponsoreret indhold