Dyr

Her er de 10 mest populære hunderacer i Danmark

14. august 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: PantherMedia
Planlægger du at anskaffe en hund, er her en kort beskrivelse af de 10 mest populære racer i Danmark, så du kan se, hvilken hund der passer dig bedst

1. Schæferhund

Tysk race fra 1800-tallet. Selvsikker, modig, opmærksom og godmodig. En alsidig brugshund og familiehund, som elsker udfordringer. Stort behov for motion (løbe-/cykelture) og mental stimulans. Ellers bliver den rastløs og destruktiv. En trofast følgesvend, som uden tøven går gennem ild og vand for dig. Schæferhunden kræver en kærlig og konsekvent opdragelse. Pleje: Kun lidt pelssoignering. Levetid: 12-13 år.

2. Labrador retriever

Racens oprindelsesland er England. Venlig, intelligent, harmonisk og legesyg. Kontaktsøgende og godmodig. Holder generelt god kontakt til ejeren. Kræver megen motion. God jagthund og god svømmer. Specialist i at hente nedlagte fugle. For lidt træning og motion kan medføre vægtproblemer. Pleje: Kun lidt pelssoignering. Levetid: 10-12 år.

3. Golden retriever

Racens oprindelsesland(e) er Storbritannien. Venlig, harmonisk, intelligent, energisk, kraftfuld og let at træne. Sund og med et venligt udtryk. Regnes for at være en god familiehund for førstegangskøbere. Stort behov for motion. Pleje: Kun lidt pelssoignering. Levetid: 10-12 år.

LÆS OGSÅ: Undgå at hunden får stress af babyen

4. Ruhåret hønsehund

Racens oprindelsesland er Tyskland. Temperament og psyke gør den velegnet som både jagt- og familiehund. Den mestrer alle de opgaver, som kræves af en alsidig, god jagthund. Den apporterer villigt al slags vildt, og den er en god svømmer. God sporhund og bl.a. schweisshundeførernes foretrukne valg. Glad for menneskelig kontakt og udfordringer. God følgesvend på løbe-/cykelturen. Pleje: Kun lidt pelssoignering. Levetid: 10-12 år.

5. Bichon havanais

En lille selskabshund, som har sin oprindelse i landene omkring Middelhavet. 'Havaneseren' er usædvanlig intelligent. Nysgerrig og meget let at opdrage. Morsom, legesyg og kammeratlig. God familiehund og god svømmer. En børnevenlig hund, som er tæt knyttet til sin familie. Pleje: Pelsen skal ikke klippes, men kræver pleje. Levetid: 14-15 år.

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

6. Fransk bulldog

Racens oprindelsesland er Frankrig. En lille munter selskabshund. Omgængelig, hengiven, legesyg, 'sporty' og elsker at være midtpunkt. Til tider energisk og overstadig. En "indehund", som ikke egner sig til at leve udendørs. Et par daglige gåture i spadseretempo er rigeligt. Kræver lederskab af sin ejer. Pleje: Børstes et par gange om ugen. Folder, rynker og ører skal kontrolleres dagligt og rengøres. Neglene klippes efter behov - de skal holdes korte. Levetid: 12-14 år.

LÆS OGSÅ: Familiens bortførte hund befriet efter fire år

7. Coton de tulear

Racens oprindelsesland er Madagaskar. Intelligent, vaks og lærenem hund. Sund og stærk - størrelsen i betragtning. En god vagthund. Pleje: En grundig omgang med børsten én gang om ugen. Levetid: 14-16 år.

8. Cavalier king charles spaniel

Racens oprindelsesland(e) er Storbritannien, hvor den blev brugt som jagthund. Senere blev den en fin selskabshund i kongelige kredse. Frygtløs, glad, imødekommende, graciøs, venlig og hengiven. Tilpasningsdygtig og alsidig. Kan trænes til lydighed og agility - men også være en "sofahund". Appellerer til pensionister såvel som børnefamilier. Pleje: Børstes hver 14. dag. Levetid: 9-14 år.

LÆS OGSÅ: 7 tips til at finde en god hundepension

9. Cocker spaniel

Racens oprindelsesland(e) er Storbritannien. Glad og energisk. Kælen og hengiven familiehund med stort kontaktbehov. Slapper af i familiens skød, men er også en aktiv hund. Behov for daglig motion og mental beskæftigelse. Udholdende jagthund. Egner sig desuden til agility. Pleje: Jævnlig klip og trim. Levetid: 12-15 år.

10. Cairn terrier

Racens oprindelsesland er Skotland. En lille, men stærk hund. Kompakt bygget med stærke knogler. Intelligent og hurtigt opfattende. En kærlig kammerat med stor tilpasningsevne. Billig i drift i forhold til madbudget og dyrlægebesøg. Pleje: Skal trimmes 3-4 gange årligt (må ikke klippes). Levetid: 12-15 år.

Kilde: Allers Hundespesial, Norge, og Dansk Kennel Klub.

Mest populære hunde i Danmark:

1. Schæferhund - Antal: 1970
2. Labrador retriever - Antal: 1954
3. Golden retriever - Antal: 1073
4. Ruhåret hønsehund - Antal: 588
5. Bichon havanais - Antal: 566
6. Fransk bulldog - Antal: 480
7. Coton de tulear - Antal: 461
8. Cavalier king charles spaniel - Antal: 434
9. Cocker spaniel - Antal: - 375
10. Cairn terrier - Antal: - 358

Kilde: Nyeste tal fra Dansk Kennel Klub

De sødeste dyrevenner

Hunde og katte kan sagtens være venner. Se bare de skønne billeder af kattekillingen Kitty og hundehvalpen Buttons, der mødtes på et dyreinternat. Nu er de uadskillelige.

Sponsoreret indhold