Dyr

Hund adopterer tigerunger

7. januar 2014 af Mikkel Milsgaard, foto: Scanpix
En hund har adopteret to sibiriske tigerunger i en zoologisk have i Kina. Se video med hund og tigerkillinger i bunden af artiklen.

Tiger og hund kan sagtens være gode venner. Det er ovenstående billede beviset på. Det fantastiske øjeblik blev for nylig foreviget i den zoologiske have 'Wild Animal World' i byen Huangzhou i Zhejiang-provinsen i det østlige Kina, hvor en hund har taget to sibiriske tigerunger til sig, efter deres egen mor ikke ville kendes ved dem.

LÆS OGSÅ: Børn har gepard som kæledyr

Rigeligt med mælk

Ifølge den zoologiske have får tigrene al den mælk, de kan drikke. Hunden er nemlig også mor til et kuld hvalpe, og der rigeligt med mælk til at gøre alle mætte. De to små tigerunger, der blev født den 10. november sidste år, befinder sig tilsyneladende godt i deres papmoderes selskab, og hundemælk er tilsyneladende ligeså godt som tigermælk. De vokser i hvert fald begge, som de skal.

LÆS OGSÅ: Verdens måske sødeste kat

Reddet i Rusland

Det er ikke et ukendt fænomen, at hunde kan opfostre tigerunger. F.eks. tog en hund af racen Shar Pei senest to sibiriske tigerunger til sig i en zoo i Rusland. Dyrepasserne måtte reagere hurtigt, hvis de skulle redde Clyopa og Plyusha, som tigerkillingerne blev døbt. Og missionen lykkedes heldigvis, for den sibiriske tiger er truet. Der er kun nogle få hundrede af dem tilbage i verden.

LÆS OGSÅ: Klonede sin hund

Må ikke blive for tætte

Ungerne skal dog blot være hos deres hunde-papmor nogle få måneder. Dette skyldes ifølge dyrepasserne, at de ikke må blive for tætte med hunden, hvis de skal bevare deres naturlige, vilde instinkt. I øvrigt er det ikke blot tigerkillinger, der kan blive opfostret af hunde. Løveunger er også tidligere med succes blevet opfostret af en papmor, som er på 'vov' i stedet for løvebrøl.

LÆS OGSÅ: Gris og hund er de bedste venner



Se videoen fra Rusland her:





Sponsoreret indhold