Dyr

Hund fundet 4500 kilometer væk fra hjemmet

18. september 2014 af Nina Sommer Foto: POLFOTO
Gidgets ejer havde næsten opgivet håbet om, at se sin lille hund igen, da hun fik opkaldet om, at hun var fundet i live – næsten et halvt år efter, at han forsvandt.

Det var en chokeret ejer i telefonen, da en dyreværnsmedarbejder ringede hende op for at fortælle, at de havde hendes Jack Russell Terrier i deres varetægt.

- Hun var meget overrasket og vildt glad, siger Shelia Farrin, der identificerede Gidget.


LÆS OGSÅ: Hund kom hjem efter seks år

SEKTIONEN ER SPONSORERET AF...

Artiklen præsenteres i samarbejde med Best Friend - det bedste til dit kæledyr.
Besøg os på Facebook HER

Den syv år gamle hund løb den 22. april fra hjemmet i Huntingdon, Pennsylvania i USA. Den lille hund har tilsyneladende krydset både veje og broer, inden den blev fundet i udkanten af en motorvej af et hunderedningsteam. 4500 kilometer fra sin ejers hjem.

Via en microchip blev Gidget hurtigt identificeret, men desværre var det ikke via chippen muligt, at se hvilken rute den lille hund var gået.

Da det gik op for både ejer og dyreværnsmedarbejderen, hvor langt lille Gidget var gået, så var alle meget chokerede.

Tabte få kilo

Teknisk set er det ikke umuligt for en hund at gå så langt. Men hun har kun tabt knap 2,3 kilo, mens hun var væk, så hos internatet i Oregon har man en anden teori.

- Var det en langturschauffør? Var det nogen, der tog vestpå for at starte et nyt liv? Har hun gjort fem stop undervejs, gisner Jen Keene fra internatet.

Uanset hvad, så er Gidgets rejse ikke helt slut. Nu skal hun nemlig hjem. Ejeren har ikke råd til en flybillet tur/retur, så på internatet forsøger at få Gidget hjem på andre måder.

Internatets leder Deborah Wood håber, at en person i området, der alligevel skal til Philadelphia, kan tage hunden med.


SE DEN RØRENDE VIDEO: Hund ventede et år på død ejer


Sponsoreret indhold