Dyr

Hund kom hjem efter seks år

25. marts 2014 af Louise Søgaard, foto: AOP
Tiårige Parker var kun fire år, da familiens Beagle forsvandt. Han blev ved med at spørge sine forældre, hvornår Maisy – hans bedste ven - ville komme tilbage. Nu er de to genforenede, men Maisy kan ikke lege mere. Hun er blevet gammel og skal hvile.

I dag har Maisy svært ved at gå. Som 12-årig har hun fået ordre om at forholde sig i ro af dyrelægen. Men selv om hun ikke er den samme livlige glade hund, hun var, da hun forsvandt for seks år siden, er noget stadig det samme.

Læs også: Dreng og hvalp sover sammen hver dag. Se de alt for nuttede billeder.

-Hun læner sig stadig ind til os, når vi tager hende op. Det gjorde hun også, før hun forsvandt, fortæller April Helland med Maisys hoved hvilende på sin skulder.

Forsvandt i skoven

Maisy var familiens første hund. Men hun forsvandt sporløst en dag, familiens tre drenge tog hende med i skoven nær deres hjem. Den yngste søn Parker var blot 4 år gammel.

-Vi ledte overalt og satte efterlysningsplakater op. Jeg bad til gud om, at han skulle lade Maisy komme tilbage. Jeg savnede hende så meget, fortæller nu tiårige Parker, som tydeligt husker den dag Maisy forsvandt.

Hans forældre tog også tabet hårdt. Familien anskaffede sig en ny Beagle, som de døbte Cooper, men han kunne aldrig erstatte Maisy.

Læs også: Familiens bortførte hund befriet efter fire år

-Det var som at miste et familiemedlem. Parker bad til gud hver aften i mere end et år: Kære gud, vil du ikke nok lade Maisy komme tilbage. Vi glemte hende aldrig, men vi troede heller ikke, at vi ville se hende igen, fortæller familiefar Chad Helland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Længe ventet opkald

Som tiden gik, blev Maisy blot et kært minde. Alligevel sørgede familien for at opdatere deres adresse og telefonnumere, i tilfælde af, at hun skulle blive fundet. Efter seks lange år, kom endelig den opringning, som familien havde håbet på - men opgivet. En dame fra dyreinternatet Young-William Animal Center i Knoxville, Tennessee påstod, at hun stod med Maisy, som var i live og ventede på at blive adopteret.

-Det er nok det mest chokerende opkald, jeg nogensinde har fået, fortæller Chad.

Familien kan takke den microchip på størrelse med et riskorn for, at internatet vidste, hvem de skulle ringe til. Maisy blev fundet på gaden, men det er tydeligt, at nogen har taget sig af hende i alle de år.

Læs også: Hund redder hittebarns liv.

-Først var vi sikre på, at Internatet måske havde begået en fejl. Men da jeg så hende, væltede minderne frem, og jeg var ikke i tvivl. Det var Maisy. Det var et meget overvældende øjeblik for mig. Nu kan jeg holde om hende og sige tak for alle de år, hun var god mod os, siger April.

Familien nåede at have Maisy i seks år, før hun forsvandt. Nu er hun tilbage 12 år gammel, og de er glade for, at de kan få lov at forkæle hende i hendes sidste tid.
 

Sponsoreret indhold