Dyr

Hunden Jasper var lidt for nysgerrig

12. juni 2013 af Annemette Barbré / Foto: Polfoto
Den lille border collie på otte måneder måtte sande, at man godt kan være lidt for nysgerrig - også som hund.
Sådan sad hunden Jasper fast i flere timer
Sådan sad hunden Jasper fast i flere timer

Nysgerrighed slog smedens kat ihjel, siger man. Men det er nu heller ikke så smart at være alt for nysgerrig, når man er en lille hund. Det måtte den kun otte måneder gamle border collie, Jasper, forleden sande, da han af ren og skær nysgerrighed stak sit hoved igennem et hul i muren ind til et muret skur i familiens baghave.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det viste sig nemlig hurtigt, at hullet faktisk var for lille til Jaspers hoved. I hvert fald da det skulle trækkes ud igen. Jasper måtte indse, at han sad uhjælpeligt fast.

LÆS OGSÅ: Den lille hudn Mille skulle opereres for over 13.000 kr. Men var hun det værd?

Ejeren brød ud i latter

- Jasper havde været alene i haven en halv times tid, da jeg kaldte på ham for at få ham ind. Det undrede mig, at han ikke straks kom farende, som han plejer, forklarer Jaspers ejer, Sharon Hourihan.

Hun gik ned i haven for at finde sin hund, og da hun så ham sidde fast i hullet til en gammel udluftningskanal i skuret, var hendes første indskydelse at bryde ud i latter.

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Smurt ind i shampoo

- Jeg kunne jo først kun se hans bagdel. Da jeg gik ind i skuret, så han bare så pudsig ud, som han sad der og kiggede på mig. Han peb ikke, men han havde godt nok et ret bedende udtryk i øjnene, siger Sharon og smiler.

Lige den eftermiddag måtte hun dog erkende, at der ikke var så meget at smile ad. Hendes lille hund sad nemlig fast. Som i urokkeligt fast.

LÆS OGSÅ: Hunden Toddy overlevede 45 minutter i iskoldt vand i Roskilde Fjord

- Jeg prøvede at smøre Jasper ind i shampoo for at se, om det kunne få hans hoved til at smutte ud, men det lykkkedes ikke. Og da han begyndte at gå i panik, ringede jeg til den lokale afdeling af dyreværnet. Jeg kunne ikke rigtig finde ud af, hvem der ellers skulle tage sig af sådan en sag.

Gode råd var dyre

Hos dyreværnet lovede de at sende en dyrlæge til hjemmet i Hucknall nær Nottingham i England. Samtidig fik Sharon besked på at tilkalde redningsmandskab fra brandstationen.

- Jasper havde siddet fast i en time, da de kom. Og gode råd var åbenbart stadig dyre. I hvert fald forsøgte de også i cirka en time at få ham ud. Dyrlægen havde heldigvis bedøvet ham, så han småsov sig igennem strabadserne, siger Sharon.

Efter en time opgav redningsfolkene at få hunden fri og besluttede i stedet at bryde et større hul i muren. Derefter gik det hurtigt, og snart kunne Sharon holde en stadig sovende Jasper i sine arme.

Hullet er hundens yndlingssted

- Min otteårige søn havde været meget bekymret. Det havde jeg jo også selv været. Så det var dejligt at få vores lille guldklump fri, siger Sharon.

Det var en lidt groggy Jasper, der i timerne efter dramaet søgte tilflugt og sikkerhed i sin trygge hundekurv. Men allerede dagen efter var han lige så fuld af spilopper som ellers.

- Man skulle tro, han havde lært noget af sådan en tur. Men nu er hans foretrukne sted faktisk hullet i muren. Der sidder han tit og kigger ind i garagen. Måske funderer han over, hvad der egentlig gik galt. Heldigvis er hullet jo nu stort nok til, at han kan få hovedet både frem og tilbage, siger en lettet Sharon med et smil.

De sødeste dyrevenner

Hunde og katte kan sagtens være venner. Se bare de skønne billeder af kattekillingen Kitty og hundehvalpen Buttons, der mødtes på et dyreinternat. Nu er de uadskillelige.

Sponsoreret indhold