Dyr

Hunden Ulla har briller

23. juli 2021 Af Sara Wizén. Bearbejdet af Anne Kristensen. Foto: Privat.
Ulla faldt over forhindringerne på agilitybanen og risikerede at komme alvorligt til skade. Men så fik den nærsynede hund briller, og nu kan hun fortsætte med at dyrke den sport, som hun holder så meget af.
Hunden Ulla har briller

Border collien Ulla er fire år og har dyrket og konkurreret i agility, siden hun var hvalp. Hun har altid været dygtig til det, men for et halvt år siden begyndte hun pludselig at rive forhindringerne ned.

– Hun hoppede for tidligt og landede på ribbenene. Det var farligt, for hun har fuld fart på, siger Ullas ejer, Johanna Mattila fra Finland.

Læs også: Tapre lille Bonus: Svømmer sig rask efter ulykke

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kun én dyrlæge

Andre hundeejere rådede hende til at få undersøgt, om Ulla havde problemer med ryggen eller hofterne. Dyrlægen kunne dog ikke se noget på røntgenbillederne, som pegede i den retning.

Men så kom Johanna i tanke om, at det i stedet kunne være synet, der var noget galt med. Hun havde nemlig læst om et lignende tilfælde med en hund i Holland.

Dyrlægen sagde, at det sagtens kunne være forklaringen – men at der kun findes én dyrlæge i Finland med det nødvendige udstyr til at kunne aflæse synsfejl hos hunde.

Så turen gik til Kyrkslätt, som ligger knap 800 kilometer fra Tornio, hvor Johanna bor med Ulla. Johanna var aldrig i tvivl om, at det var anstrengelserne værd at tage så langt. Hun vil gøre alt for, at hun og Ulla kan fortsætte med at gå til agility sammen, som de begge elsker.

– Undersøgelsen varede to timer, og Ulla skulle forholde sig i ro imens. Hun sad helt stille, siger den stolte ejer.

Læs også: Hunden Holly lærer børn at læse

Hopper fint igen

Det viste sig, at Ulla er nærsynet, og Johanna anskaffede derfor et par hundebriller til hende. Ulla bærer dem ikke til dagligt, men altid på agilitybanen – og nu hopper hun igen over forhindringerne uden problemer.

– Jeg prøvede først at give hende briller på uden styrke, og det brød hun sig ikke om. Men da hun fik briller med den rette styrke, begyndte hun at indse, at det hjalp hende, og så godkendte hun dem, fortæller Johanna.

Den eneste forhindring, der nu står i vejen, er, at hunde ifølge reglerne ikke må anvende hjælpemidler, når de konkurrerer i agility.

– Ulla er rask på alle andre måder, så jeg synes, det er forkert, at hun ikke må konkurrere. Det er noget, hun virkelig holder af, siger Johanna, som derfor vil søge om dispensation hos det finske kennelforbund, så Ulla kan dyste med sine briller på.

– Brillerne gør jo, at hun kan konkurrere trygt uden at komme til skade, forklarer Johanna.

Ullas briller minder om svømmebriller til mennesker, og en af Johannas bekendte, der producerer dykkermasker, har justeret dem, så de passer præcist til hendes hund.

– Hvis jeg mærker, at hendes syn bliver forværret, er jeg klar til at tage endnu en tur til Kyrkslätt, understreger Johanna.

Læs også: Hun har en kalv som kæledyr

 

Sponsoreret indhold