Dyr

Hvalp død af nikotinforgiftning

21. februar 2014 af Annemette Barbré, foto: Polfoto
Den britiske staffordshire bull terrier-hvalp Ivy døde få timer efter, at hun fik nikotinvæske til e-cigaretter i sig.

Efter at have indtaget den giftige væske begyndte den 14 uger gamle hvalp at kaste op og fråde rundt om munden.

Ejeren, Keith Sutton, kørte straks til dyrlæge, der gav Ivy store doser steroider, men den lille hvalp stod ikke til at redde. Ivy døde dagen efter af nikotinforgiftning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Kat fik ællinger

Til den britiske avis The Daily Mail siger Sutton, at han satte flasken med nikotinvæske på stuebordet og derefter gik ud i køkkenet. Et øjeblik senere havde Ivy fået fat i flasken og tygget sig gennem plastikken.

Hun fik kun en lille mængde i sig, men frådede allerede om munden, da han tog hende op til sig.

Ejeren forsøgte at få hvalpen til at drikke noget koldt vand, mens hans kæreste ringede til dyrlægen. Men da de nåede frem med Ivy, viste det sig, at dyrlægen ikke vidste, hvordan han kunne hjælpe den nikotinforgiftede hund.

LÆS OGSÅ: Frida reddede sin ejer fra flammerne

Ifølge Sutton fandt dyrlægen en gammel bog om forgiftning frem og sagde efter at have læst i den, at han håbede, insprøjtninger med steroider ville modvirke forgiftningen.

Efter 12 timer fik Sutton i telefonen den triste besked, at Ivy var død.

Det er lovligt at købe elektroniske cigaretter i Danmark. Det er imidlertid ulovligt for en dansk virksomhed at sælge rygevæske med nikotin her i Danmark. Mange butikker, både på nettet og de fysiske butikker, vælger at overtræde forbuddet, da der indtil videre ikke har været alvorlige konsekvenser af at sælge e-cigaretter med nikotin.

Køber du nikotinvæske hos en butik i Danmark, har du som forbruger ikke gjort noget ulovligt. Du kan også fuldt lovligt at købe e-juice med nikotin fra et land i EU, hvor nikotinvæske er lovligt og så få det tilsendt.

Det er ikke lovligt at købe rygevæske med nikotin uden for EU. Det betyder, at hvis du køber billig e-væske med nikotin fra Kina eller USA, kan du risikere at told åbner din pakke og destruerer indholdet.

Sponsoreret indhold