Dyr

Kæledyrenes eget flyselskab

14. maj 2009 af Louise Søgaard / Foto: Pet Airways
Verdens første flyselskab udelukkende for kæledyr er på vingerne, og indehaverne lover, at de firbenede venner blive serviceret i hoved og hale.

Det er slut med at tygge på sit medbragte kødben og fryse i en alt for lille transportkasse uden udsigt til andet end kufferter, når menneskets bedste ven fremover skal ud og flyve.

I juli 2009 kommer verdens første flyselskab udelukkende for kæledyr på vingerne, og indehaverne ægteparret Alysa og Dan Binder fra USA lover, at selvom flyene ikke er indrettet med en 1.klasse, vil de firbenede venner blive serviceret i hoved og hale af dertil dresserede stewardesser.

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Hund og kat skal ikke sidde sammen

Til at starte med flyver selskabets fly kun på ruter mellem New York, Los Angeles, Washington D.C, Chicago og Denver, og den billigste enkeltbillet kommer til at koste cirka 800 kr. Om den samme pris gælder uanset kæledyrets race oplyser Pet Airways ikke om.

Dog har Pet Airways taget højde for, at hund og kat ikke altid bryder sig om at sidde ved siden af hinanden. Derfor har flyene ingen sæder. I stedet er de indrettet med specielle sektioner for katte og hunde.

Dyr er ikke bagage

Hvert år rejser 76 millioner amerikanske hunde og katte, og sidste år kom 5000 kæledyr til skade under flytransport, dels på grund af de meget vekslende og ofte ret lave temperatur i bagagerummet og dels fordi transportburene bliver behandlet på lige fod med resten af flyets bagage uanset indhold, ifølge Pet Airways indehavere.

Indtil videre er det kun amerikanernes kæledyr der kan nyde godt af den nye form for transport, men mon ikke også amerikanske hunde får lyst til at strejfe lidt længere ud i verden. Selskabet udelukker derfor ikke at det med tiden vil åbne flere ruter. Det afhænger udelukkende af hvor stor en succes de flyvende kæledyr bliver.

Du kan læse mere om dyrenes flyselskab på www.petairways.com

Sponsoreret indhold