Dyr

Katte søger kærlige hjem: Hvem vil have mig?

19. juli 2016 af Vibeke C. Larsen. Foto: Gregers Kirdorf
Sommeren er højsæson for herreløse katte. Hos Dansk Dyreværn Aarhus er der i øjeblikket 88 katte og killinger, der venter på et nyt hjem.

De store, våde øjne kigger nysgerrig op, og det lille væsen miaver. Den lille kattemave trænger til mad, men der er ingen kattemor til at give den 4 uger gamle killing mad.

LÆS OGSÅ: Herreløse katte: De stakkels sommerhuskatte

Killingen, der har fået navnet Bølline, fordi den er en lille bølle, er moderløs. Den blev fundet i en pose sammen med to andre killinger ved en affaldsø i et boligkompleks. En beboer hørte de små dyr miave og så tre killinger, men da hun kom tilbage for at redde dem, var en af killingerne forsvundet.

Bølline og dens bror overlevede og har fået en ny chance hos Dansk Dyreværn Aarhus.

– Vi tager de dyr ind, der er kommet i klemme eller efterladt, siger Anne Trane, der er leder af Dansk Dyreværn Aarhus.

Højsæson for katte

I øjeblikket venter 88 katte, tre hunde, ni kaniner samt et ukendt antal fugle, hamstre, guldfisk og skildpadder på at blive bortadopteret til nye mennesker. Især kattene fylder meget i øjeblikket.

Se skønne billeder af fjollede katte

En tur rundt på internatet, der ligger ved Tranbjerg uden for Aarhus, viser, at alle bokse er fyldt med katte, der venter på nyt hjem. Voksne, kælne katte, der tidligere har haft en familie, og små kattekillinger, der ikke har været ønsket.

I april boede der kun 13 katte på internatet, nu er der hele 88. Og sæsonen er først lige begyndt.

– Sådan er det hvert år på denne tid, men det er eskaleret i år. Det er, som om der hvert år kommer flere og flere katte, siger Anne, der har arbejdet på internatet i 21 år.

Se de søde katte i galleriet ovenover!

Læs hele reportagen fra Dansk Dyreværn i Aarhus i Ude og Hjemme nr. 29, der udkommer onsdag den 20. juli

Sponsoreret indhold