Dyr

Kom med på tur i skolebussen for hunde

10. november Af Helle Hartz. Foto: Stringer og Nilton Santos Junior/Ritzau Scanpix
Andre Bressan ejer en skolebus for hunde. Hver dag kører han de firbenede venner hjem til sin dagpleje, hvor han træner dem. Og når dagen er omme, bliver de kørt hjem igen.
Hundebus

Hvis man er glad for dyr, vil man nok være lidt misundelig på Andre Bressan. Han er nemlig privatchauffør for hunde.

Brasilianske Andre Bressan er uddannet kæledyrspædagog og hundetræner og han tilbyder travle hundeejere at hente deres hunde hver morgen i sin dertil indrettede ”skolebus”, som han kalder den.

Og der er ikke sparet på noget ombord på bussen, bare fordi det er hunde, der skal transporteres i den. Her er både aircondition og musik på anlægget. Og selvfølgelig er alle sæder udstyret med hundeseler, så hundene kan sidde fastspændt og sikkert under turen.

Nogle af hundene er mere trygge i deres hundebure, og så får de selvfølgelig lov til at være i dem i stedet - men der er også plads til dem bagerst i bussen, hvor de bliver fastgjort.

Det er, i sagens natur, ikke det mest stille job, da mange af hundene er glade og spændte, når de bliver hentet og derfor gør og bjæffer i ren ophidselse. Men når chaufføren tænder for musikken, beroliger det de urolige dyr, der så falder til ro.

Ofte hopper en af hundene op på forsædet for nysgerrigt at følge med gennem forruden, og det får de lov til - dem kalder han sin ”co-pilot” på turen.

Chaufføren kan alle hundenes navne og kender alle deres små særheder, som f.eks. den hvide og sorte pommeraner, som han kærligt kalder ”de små terrorister”, da det tit er dem, der laver ballade i bussen.

Men Andre kan meget andet end bare være chauffør; Når alle hunde er blevet hentet og har sat sig til rette, kører han dem til byen Icara, hvor han bor og har sin egen hundedagpleje.

Her bruger han dagen med hundene, hvor han træner dem og i det hele taget sørger for, at de har det som blommen i et æg, mens deres ”mor” og ”far” er på arbejde.

Når klokken har ringet ud efter sidste time, kravler alle de firbenede ombord i skolebussen igen, og bliver kørt lige til døren til deres respektive hjem.

For alle hundeejere må dette være verdens bedste mulighed. Og for alle hundeelskere må dette være verdens bedste job.

Læg Ude og Hjemme under juletræet
6 nr. for kun 249 kr. - Abonnementet udløber automatisk

Sponsoreret indhold