Dyr

Lam får hundemor

21. april 2017 Louise Soegaard
Når fåremor har svigtet, tager hundemor over. Disse seks smukke Golden Retrievere er med til at flaske familiens små moderløse lam op. Og bare rolig. Lammene skal ikke spises til påske. De bor på en gård i Austalien, og de skal løbe frit rundt med deres fåreflok, når de bliver større, så de kan give masser af uld i stedet.

Hundemor får lam

Der er næsten ikke noget, disse seks golden retrievere ikke kan. De giver gårdens små nyfødte lam flaske, rydder op efter sig selv i huset og hjælper deres ejer med næsten alt. 

Se hverdens mindste hund

Hundenes menneskemor Kath Outerson og hendes mand, Poul, flyttede fra Skotland til Australien med blot en golden retriever, Buddy, for mange år siden.

Buddy var meget lærenem, og han var skyld i, at Kath begyndte at interessere sig for at træne hunde. Han døde af alderdom, men siden har Kath og Poul anskaffet sig seks golden retrievere og trænet dem som hjælpere på deres lille landsted.  

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kath blev afhængig af sine hunde

Da Kath for flere år siden blev ramt af lammelser i ansigtet, var det oplagt at lære hundene endnu mere, så de kunne være til nytte. De har nu lært at tømme vaskemaskinen, rydde deres legetøj op selv og sætte deres tomme madskåle ved vasken, når de har spist. Det hjælper Kath, at hun slipper for at bukke sig.

Jane redder hunde, ingen vil have

Men hendes sygdom blev desværre værre. Hun miste-de gradvist synet og evnen til at tale, og hun fik smerter i hele kroppen.

 – Jeg blev meget deprimeret. Det føltes, som om hele mit liv var taget fra mig. Jeg kunne ikke gøre noget som helst af det, jeg var vant til. Men en dag kiggede jeg på mine hunde, og de kiggede på mig, og det gik op for mig, at de slet ikke dømte mig. Den dag vendte mit liv. Jeg begyndte at interessere mig for hundeadfærd, fortæller Kath.

Hundene lærer børn at læse

Hun har siden fået et diplom som hundeadfærdsbehandler fra British College of Canine Studies, og hundenes opgaver er for længst gået fra hushjælp til langt mere avancerede ting. De har lært at støvsuge bilen, de giver lammene flaske, og de lærer børn at læse på den lokale skole. Når hundene ligger ved siden af børnene og lytter, er det lettere for børnene at koncentrere sig og gøre sig umage

Sponsoreret indhold