Dyr

Lise kan redde dit alvorligt syge kæledyr

1. oktober 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: Gregers Kirdorf
Lise Bang Hansen er dyrlæge og homøopat. Hun har specialiseret sig i at helbrede kæledyr med kroniske sygdomme. Sådan en patient var Kalle. Han led af såkaldte hot spots, men det fik en lille hvid pille dog kureret.

Der er nyt håb for dit kæledyr, hvis det lider af en kronisk sygdom. Syge katte og hunde, hvor den "almindelige" dyrlæge har givet op, fordi den gængse behandlingsform ikke har vist nogen effekt, og hvor dyret ofte må leve et helt liv med sygdommen. I værste fald må det aflives, fordi pinslerne bliver for store.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

5.000 slags medicin

Lise Bang Hansen fra Viby J i Aarhus er også dyrlæge. Derudover har hun uddannet sig til homøopat i England, hvor hun gennem en årrække har arbejdet. Hos Byens Dyreklinik på Rosenvangs Allé har hun specialiseret sig i at behandle kæledyr med kroniske sygdomme.

- Hvor dyrlægen kun har få behandlingsmuligheder med f.eks. binyrebarkhormon og antibiotika, har jeg vel omkring 5.000 forskellige slags medicin på hylden, fortæller Lise.

LÆS OGSÅ: Hund reddet fra sultedøden

Kalle led af hot spots

Patienterne kommer fra hele landet og lider af alle slags sygdomme. Herunder alvorlige tilfælde af allergi, gigt, kræft og mave-/tarm-sygdomme. Sådan en patient var den 4-årige Berner Sennenhund Kalle. Han led af såkaldte "hot spots". En betændelsestilstand i det yderste lag af huden forårsaget af stafylokokbakterier. I slemme tilfælde opstår der store hårløse områder med blødende sår. Ofte begynder det som en lille rift og breder sig hurtigt til et større område.

Alternativ løsning

Kalle var ramt af hot spots i baghoved og nakke samt ved haleroden. Hen over en nat kunne det pludseligt bryde ud, og hans ejer, 60-årige Tenna Ernst, kunne se, at han led voldsomt. Hun husker, at det første hot spot-tilfælde kom, da Kalle var præcis ét år og én måned gammel. Siden vendte det tilbage igen og igen, og i løbet af en periode på halvandet år var Kalle hos dyrlægen flere gange, men almindelig medicin kunne tilsyneladende ikke hjælpe ham. Tenna opsøgte i stedet Lise for at finde en alternativ løsning på problemet.

LÆS OGSÅ: Tusindvis af hunde skal aflives

Behandlet med Sulfur

- Vi snakkede en hel time, hvor hun spurgte ind til hele hans liv. Det var en behagelig oplevelse, fortæller Tenna.

- Jeg går ikke efter sygdommen, men tager udgangspunkt i individet. Hvad har hunden ellers fejlet? Hvilke adfærdsmæssige vaner har den? Hvad spiser den? Kan den lide kulde eller varme? Osv. Ud fra alle disse oplysninger matcher jeg individet med medicinen. Det betyder, at der ikke findes to ens behandlingstilfælde, fortæller Lise Bang Hansen.

Hvis den første behandling ikke har den ønskede effekt, kan hun løbende finjustere. I tilfældet med Kalle fandt hun ud af, at Sulfur (fortyndet svovl, red.) var det rigtige.

LÆS OGSÅ: Gnaven bulldog adopterer killing

85 procent bliver helbredt

Homøopatisk medicin er kraftige fortyndinger af naturmedicin, som kan købes i en helt almindelig helsekostbutik. Det kan f.eks. være udtræk af planter eller mineraler og findes i pulver-, pille- og flydende form. Ifølge Lise er succesraten høj. 85 procent bliver helbredt eller opnår en markant forbedret livskvalitet efter behandlingen.

Småskavankerne forsvandt

- Som udgangspunkt bør konventionel og homøopatisk behandling altid gå hånd i hånd, siger Lise.

I Kalles tilfælde bestod behandlingen i en lille pille, som Tenna lagde op under hans læbe to gange dagligt. Det er nu to år siden, og effekten er ikke til at tage fejl af. Hans hot spots forsvandt og er aldrig vendt tilbage - og medicinen tog tilsyneladende alle småskavankerne med i købet. Bl.a. haltede Kalle tidligere efter en operation for albuedysplasi, men dette er nu fortid.

Dyrlæge Lise Bang Hansen har netop udgivet bogen "Giv din hund og kat et sundt liv". Med afsæt i egne erfaringer og den nyeste internationale forskning giver hun et moderne bud på dyresundhed og sygdomsforståelse.

Sponsoreret indhold