Dyr

Mine hunde er min familie

4. oktober 2019 Foto: Nicolai Brix
Gadehunden Tom lå påkørt og ude af stand til at bevæge sig i en sanddynge i Egypten. I dag hopper han glad og tilfreds rundt på tre ben hjemme hos 26-årige Birgitte Brogaard.

Dyrlægen var rent faktisk parat til at aflive gadehunden Tom og stod næsten klar med sprøjten, da Birgitte var forbi for at få undersøgt sin nye hund, som hun blot tre dage forinden havde hentet i Egypten. Flyveturen havde været lang og kold for den kun seks måneder gamle hvalp, og nu lå den sløj på undersøgelsesbordet. Men Birgitte havde ikke i sinde at tage afsked med den egyptiske Baladi allerede.

- Jeg ville ikke bare give op så hurtigt på Tom. Jeg var sikker på, at han nok skulle klare den, fortæller 26-årige Birgitte Brogaard, der aftalte med dyrlægen, at hun skulle komme igen efter en uge, hvis ikke Tom fik det bedre.

Læs også: Hunde forstår hvad du siger

Lå i en sanddynge

For Tom skulle selvfølgelig ikke have smerter og lide, men Birgitte ville give ham en chance. Det fortjente han efter den barske start på livet, han havde fået. Og hun fik heldigvis ret, for allerede to dage senere var Tom livet op og i bedring.

- Dyrlægen sagde bagefter, at jeg havde taget den rigtige beslutning. Tom var ikke parat til at dø, fastslår Birgitte.

I Egypten var Tom blevet fundet af Inges Shelter, en organisation, der hjælper de mange gadehunde i landet. Han var blevet påkørt og lå ude af stand til at bevæge sig i en sanddynge, og få dage efter havde man været nødt til at amputere hans ene bagben. Nu haltede han rundt på tre ben, hvilket ikke afskrækkede Birgitte, der i forvejen har Lucy, der også kun har tre ben.

Læs også: Uffe har brugt 100.000 kr. på sin hunds kræftsygdom

Bedre liv i Danmark

Lucy forelskede Birgitte sig i, da hun så et billede af hende på samme hundeorganisations Instagram for et år siden. Tre dage senere var hun på vej ned efter Lucy, da hun ikke kunne vente i hel måned på at få sin nye hund hjem til Danmark. I den forbindelse lovede hun sin hjælp på internatet på et senere tidspunkt. Det blev i april i år, hvor hun tog afsted til Egypten i 11 dage for at hjælpe med at passe gadehundene. Hun blev indlogeret i et hus på tredje sal, hvor der levede 9 hunde. En af dem var Tom, som med kun tre ben, var ude af stand til at hoppe ned af trapperne og ud i gården.

Det var mere end Birgitte kunne bære, og hun vidste, at hun ville være i stand til at give Tom et bedre liv hjemme i Danmark. Så hun spurgte, om hun måtte adoptere ham, og hun var ellevild, da det blev et stort ja.

Læs også: Din hunds sovestilling afslører dens personlighed

Min familie

- Helt fantastisk, griner Birgitte og fortsætter:

- Jeg vidste, hvad jeg gik ind til, fordi jeg har Lucy. Og selv om de kun har tre ben, er der jo ikke mindre kærlighed. Jeg skal måske lige løfte dem ud af bilen og sådan noget. Men ellers er der ikke nogen forskel. De giver mig så meget kærlighed, og de betyder alt for mig. De er min familie, fortæller hun.

Birgitte har nu fire hunde. Mille, der er en Samojedhund og Merle, der er en Cavalier King Charles Spaniel – begge med fire poter. Og så er der de to gadehunde Lucy og Tom fra Egypten – begge med kun tre poter.

- Merle og Mille har været helt fantastiske over for Lucy og Tom. Der har slet ikke været noget. Kun i begyndelsen skulle Lucy lige markere sig over for de andre hunde, fordi hun har været vant til at kæmpe for sin mad, men nu er de bedste venner alle sammen, siger Birgitte.

Sponsoreret indhold