Dyr

Når folk bare smider deres killinger ud

8. januar 2014 af Tina Engberg, kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse
I 2013 hjalp Dyrenes Beskyttelse mange dyr, der bare var blevet dumpet af ejerne - efterladt et sted til en uvis skæbne. Tina Engberg fra Dyrenes Beskyttelse håber, at organisationen vil opleve færre af den slags sager i det nye år, skriver hun her i sin klumme.

Min januar måned går arbejdsmæssigt med at se tilbage på det forgangne år.
Og 2013 var desværre et år, hvor rigtig mange hunde og katte havde det skidt.
Året begyndte med et par rigtig store dyreværnssager. Den ene drejede sig om en hundeavler, hvor økonomi og sygdom førte til, at dyrene gik under mildest talt forfærdelige forhold.
Dyrenes Beskyttelse endte med at overtage 54 hunde.

Kærlige familier
En del af dem var desværre så medtaget, at det bedste var at befri dem for deres smerte. De øvrige kom i dyrlægebehandling og pleje på vores internater. De hunde kom efterfølgende ud i kærlige familier, der kunne give dem den omsorg, som de ikke havde fået hos avleren.

Bliver efterladt
I 2013 havde vi også haft rigtig mange sager om dumpede dyr - altså dyr, der bare bliver efterladt eller smidt ud et sted, fordi ejeren ikke magter eller gider tage sig af dem.
Vi har endnu ikke opgjort antallet, men det drejer sig nok om i omegnen af 1.000 dyr. Især killinger.

Tager ikke ansvar
Min bekymring er, at det formentlig er helt almindelige mennesker, der vælger at komme af med deres kæledyr ved bare at dumpe dem. Helt almindelige mennesker, der ikke har taget ansvar for eksempelvis deres kat ved at få den steriliseret.
Og en hunkat, der går ude - den bliver gravid, hvis man har sparet besøget hos dyrlægen med sterilisation.

Afhængig af gode venner
En dyreværnsorganisation som Dyrenes Beskyttelse er helt afhængig af, at gode dyrevenner støtter vores arbejde økonomisk. Så jeg håber for 2014, at flere vil passe ordentlig på deres dyr, og flere vil give et bidrag, så vi kan hjælpe de svigtede dyr.

Kærlig hilsen

Tina Engberg, kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse
De sødeste dyrevenner

Hunde og katte kan sagtens være venner. Se bare de skønne billeder af kattekillingen Kitty og hundehvalpen Buttons, der mødtes på et dyreinternat. Nu er de uadskillelige.

Sponsoreret indhold