Dyr

Prins Henriks hund bed soldat

4. juni 2009 af Anders Olsen. Arkivfoto: PolFoto
En af prins Henriks gravhunde sendte en soldat på sygehuset med bidemærker. Men den royale gravhund står over loven og kan ikke aflives.

En soldat i Livgarden fik spoleret pinsen, efter at han kom i nærkontakt med en af prins Henriks gravhunde, 11-årige Evita.

Ifølge Ekstra Bladet løb hunden og legede i slotsparken, da den pludselig - helt umotiveret - satte tænderne i garderen.

Med blodet silende fra et bidsår i benet blev soldaten bagefter kørt til Hillerød Sygehus for at få en stivkrampevaccination.

Det er ikke første gang, at en af de kongelige hunde bider en soldat. I maj i fjor fortalte den dengang 20-årige Nikolaj Fogh, hvordan han under en vagt på Amalienborg var blevet bidt så slemt, at han måtte sygemeldes i tre uger.


Flere politikere er oprørte over episoderne og mener, at dyret skal aflives - kongelig hund eller ej.

- Selv prins Henriks hund må opføre sig ordentligt. Der er ikke forskel på at være en kongelig og en almindelig hund, siger Bjarne Laustsen, dyrevelfærdsordfører for Socialdemokraterne.

Hundeloven siger, at politiet i samråd med en hundesagkyndig kan beordre en hund aflivet, men det gælder ikke nødvendigvis for gravhunden Evita.

- Vi kan ikke bare drøne ud og afhøre Prins Henrik eller for den sags skyld retsforfølge ham. Men får vi en anmeldelse, kigger vi selvfølgelig på den, siger Helle Just, politiadvokat til B.T.dk. Forklaringen er, at kongehuset har strafimmunitet.

Sponsoreret indhold