Dyr

Sådan forstår du din hund bedre

6. september 2013 af Mikkel Milsgaard Foto: Polfoto
Overvejer du at anskaffe dig en hund? Eller du har måske allerede en? Så får du her 10 gode råd, som kan hjælpe dig til at forstå din hund bedre.

1. Samarbejd med hunden

I gamle dage troede vi, at mennesket skulle være chef over for hunden i enhver sammenhæng. Nu ved vi, at det er meget bedre at samarbejde. Det bliver hunden både lydigere og lykkeligere af, eftersom det lønner sig at være sammen med os. Det er desuden hyggeligere for os at have en ven, end det er at have en undersåt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

2. Leg!

Brug meget tid på at udvikle effektive belønninger, som hunden virkelig vil have - både godbidder og forskellige legesager. Det er enklest at lære hunden at lege, mens den er ung - men det er aldrig for sent. At lege styrker enhver relation, og desuden er det sjovt for både mennesker og dyr. Pas dog på, at det ikke bliver for meget "stressleg" - for eksempel, at hunden kun løber efter pind eller bold.

LÆS OGSÅ: Yoga for hunde

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

3. Aktiver hunden

Hunde trænger til at bruge både krop og hjerne hver eneste dag. Lær dig måder at gøre det på. En tur i snor kan være ganske kedelig, og det gør ingen skade at indlægge nogle balanceøvelser på ruten. Eller hvad med nogle små, sjove søgeøvelser.

4. Lær hunden at sladre

Mange hunde bjæffer ad andre hunde, ad biler, ad mennesker uden for vinduet eller ad dyr i skoven. Hunden gør det for at holde vagt og sige fra. Men den skal kunne sladre til dig i stedet, så du kan sige "Tusind tak for, at du sagde fra. Nu overtager jeg situationen herfra". Dette kan trænes med godbidder og øvelser. F.eks. på en hundeskole.

5. Brug hundens lugtesans

Hunde er født med en overlegen lugtesans, og alle hunde kan lære at bruge den - uanset om det er i professionelt øjemed eller for hyggens skyld. Hvad med f.eks. at lære din hund at søge efter kantareller?

6. Tag hunden på fersk gerning... når den gør noget rigtigt!

Det er meget enklere at træne og fremelske de gode sider i hunden end at fralære den de dårlige. Husk derfor at belønne den, når den gør noget godt. Når den kommer, når vi kalder. Når den forstår en kommando etc.

LÆS OGSÅ: Sådan lærer hunden tricks

7. Læs og lær om hundetræning

Der findes mange gode bøger samt materiale på nettet i dag sammenlignet med for bare 15 år siden. Det er nemt at sætte sig ind i hundetræning og finde inspiration til dagligdagen, hvis man vil.

8. Find hundevenner

Find nogle faste hundevenner til din firbenede ven. Det kan være stressende at møde nye individer, og ofte resulterer dette i, at hunden bliver usikker og siger fra på en måde, som de andre hunde måske finder uhøflig. Med faste legekammerater undgår du, at hunden stresser og reagerer på en uhensigtsmæssig måde.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du hunden slank

9. Ikke for meget alene hjemme

Lad ikke hunden være alene hjemme mere end højest nødvendigt. Det er ikke godt for den at være for meget alene. Hvis hunden skal være alene hjemme i mange af dagtimerne, er det vigtigt, at du aktiverer den og træner effektivt både før og efter alenetiden.

10. Sørg for at hunden er i god fysisk form

Hunden kan ikke sige fra, hvis den har ondt, så det er dit ansvar jævnligt at tjekke efter eventuelle fysiske forandringer. Sæt nogle minutter af hver uge til pleje, negleklipning og tjek af tænder og ører. Daglig massage er en fantastisk måde at forebygge skader på, og det giver dig en god indikation af hundens aktuelle fysiske form.

Kilde: Allers Hundespesial, Norge.

Se Dansk Kennel Klubs film: SKAL DU HAVE HUND? (37 min.):

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De sødeste dyrevenner

Hunde og katte kan sagtens være venner. Se bare de skønne billeder af kattekillingen Kitty og hundehvalpen Buttons, der mødtes på et dyreinternat. Nu er de uadskillelige.

Sponsoreret indhold