Dyr

Se vores store kat

19. juli 2013 af Mikkel Milsgaard / Foto: Polfoto
Familien Schoeman har adopteret to gepardunger. For børnene er det nøjagtig som at have en kat eller en hund.
Det er ikke en bamse - men en rigitg gepard
Det er ikke en bamse - men en rigitg gepard

Se de skønne billeder med familien og geparderne i bunden af artiklen

Nej, det er ikke en forvokset kat, familien Schoeman har som kæledyr. Det er derimod en gepard, som børnene Malan og Kayla her sidder med på billedet. Sammen med sin søster blev geparden moderløs, da den var en lille unge. Snart skal de sættes fri i naturen, hvor de hører hjemme.

Deler legetøj med gepard

Kæledyr er efterhånden blevet et vidt begreb. Det kan treårige Malan Schoeman og hans lillesøster Kayla skrive under på. For dem er det helt normalt at tumle rundt derhjemme i stuen sammen med en gepard. De er nemlig vokset op sådan. For Malan og Kayla er det nøjagtig som at have en kat eller en hund, og de har intet imod at dele deres legetøj med verdens hurtigste landdyr.

LÆS OGSÅ: Danmarks sjoveste kat

Hvor de fleste nok ville træde et skridt tilbage ved synet af et rovdyr med knivskarpe tænder, træder Malan og Kayla i stedet et skridt frem, og et smil breder sig på deres ansigter. De er ganske frygtløse og kysser og krammer deres kæledyr.

Adopterede to gepardunger

Selv om tagfat måske ikke ligefrem er den mest oplagte leg, har de ingen problemer med at finde på aktiviteter sammen med geparderne. For eksempel ynder de at køre en tur sammen i familiens lille jeep.

Børnenes far, 29-årige Hein Schoeman, er "park ranger" i Garden Route Game Lodge i sydafrikanske Western Cape. Sammen med børnenes mor, Kim, adopterede han sidste år de to gepardunger.

LÆS OGSÅ: Hundehvalp og killing er de bedste venner

Skubber far ud af sengen

Pludselig stod Kim i køkkenet og varmede mælk til både Kayla og geparderne.

- De søgte tryghed hos os, fordi de ikke havde en mor. De er blevet så meget en del af familien nu, at det jo nok ender med, at børnene og geparderne skubber mig ud ad sengen til sidst. Børnene ser dem som noget helt normalt, fortæller Hein Schoeman.

Instinkterne er i dem

På trods af det nære venskab til børnene bliver geparderne alligevel oplært i at jage, for det er planen, at de en dag skal slippes fri i den vilde natur.

- Derfor har vi også lært børnene ikke at løbe i nærheden af geparderne, så de bliver forvekslet med et bytte. Og de må ikke vende ryggen til dem. De skal altid have øjenkontakt. Geparder er vilde dyr, og instinkterne er i dem, siger 29-årige Kim Schoeman.

Hvornår de to geparder slippes fri, er endnu ikke fastlagt.

LÆS OGSÅ: Annel bor med en hvid hanløve

Sponsoreret indhold