Dyr

Vanrøgtede hunde søger kærlige hjem: Hvem vil have mig?

29. november 2016 Sofie Twisttmann
25 hunde blev i starten af november fundet indespærret i et sommerhus i Nordsjælland. De var udsultede og afmagrede, og flere af dem var døden nær. De bor nu i Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, hvor personalet kæmper for at redde dem. Familier står allerede i kø for at give de vanrøgtede hunde et nyt og kærligt hjem.

- Det er meget hårdt at se på, og jeg forstår simpelthen ikke, hvordan nogen kan gøre det her mod dyr, fortæller dyrepasser Mie Munck, mens hun aer tæven Nova, der vejer under det halve af, hvad hun burde.

Mie får stadig kuldegysninger, når hun stryger hænderne over hundens kraftigt udstående ribben.

Du kan også læse om hunden Sara, der blev smidt ud som skrald

På gulvet foran dem tumler Nike og Nilson, der er Novas to ud af fire hvalpe.

De er lyspunktet midt i en hård dyreværnssag, fortæller Mie. De har en almindelig adfærd, de løber mod en, når man kommer, de er frække, og de stikker af. De er sunde, raske og buttede.  

- Novas børn er små tykke bamser, mens hun bare er et skelet. Det stort at opleve sådan en hund som hende, som bare gør alt for sine unger, siger hun.     

Levende skeletter

- Bare lugten, da bildøren blev åbnet fik alle mine alarmklokker til at ringe, siger Mie om d. 10. november, hvor Roskilde Internat modtog i alt 25 vanrøgtede labradorer, der havde været indespærret i tre rum i et lille sommerhus i Nordsjælland.

Hundene lignede levende skeletter. De havde alt for store hoveder til deres små, udmagrede kroppe med stikkende ribben og glansløs pels, der kunne pilles af i store totter.

- Det er jo ikke normalt, at man kan plukke pelsen af en hund, så det var jo et tydeligt tegn på mangel på fodring og næring, siger Mie og fortæller, at hundene formentlig har levet af afføring igennem det sidste stykke tid.  

Det perfekte match

Fire hunde måtte desværre aflives, da deres tilstand var for dårlig. Men på internatet tror de på, at de resterende 21 hunde nok skal få en ny chance i livet.

Internatet har allerede fået over tusind henvendelser fra folk, der gerne vil give hundene et nyt og kærligt hjem. På internatet er de glade for den store interesse, men de er også meget kritiske, når det kommer til at udvælge de helt rigtige familier.

Du kan også læse om Judy, der blev reddet af sine to hunde

- Det skal være familier, som kan rumme de problemer, som der kommer til at være med de her hunde. De er slet ikke vant til at være rigtige hunde. Vi har mange krav, for hundene er kommet her af en grund, og de skal ikke have flere hjem, så det er vores største opgave at finde det rigtige hjem og match, siger Mie, mens hun knuger Nelson og Nike ind til sig og giver dem et lille kys. 

I Ude og Hjemme, som er på gaden den 30. nov.-6. dec. 2016, kan du læse mere om hundenes tilstand, da de blev fundet - og se, hvordan det går med dem nu.

Her kan du se billeder af hundene en uge efter, at de blev reddet:

Labradorsagen

Sponsoreret indhold