Livsstil

Emma frygtede konfirmationen: Mors druk kunne ødelægge alt

3. marts 2015 Morten Nøhr Mortensen
Da Emma skulle holde sin konfirmation sidste år, havde hun bange anelser mange måneder før festen. Hendes mor Gitte er nemlig alkoholiker og bare en enkelt eller to øl kan få hende til at drikke rigtig meget. Så meget, at skænderier og fuldskab ville ødelægge festen. Derfor indførte nu 15-årige Emma Holm en særlig regel.

- Der skulle ikke drikkes øl til min konfirmation overhovedet. Mine gæster måtte godt få et glas vin, for min mor er øldrikker. Hun har altid kun drukket øl, fortæller Emma, der også overvejede at løse problemet ved slet ikke at invitere sin mor.

Men festen var hun med til. Men uden alkohol. Og det blev en fin dag for Emma.

Svigtede Emma og Tobias

Men Emmas konfirmation er blot en af mange tankevækkende ting, Emma har oplevet i sin opvækst. Hun har været barn af en mor, der drak og som svigtede særligt hende og lillebroren Tobias. Emma har nu fortalt sin rystende historie til Ude og Hjemme, som kan læses det nye blad. Her kan man også læse en artikel med Emmas mor, Gitte, der endte med at få frataget Emma og Tobias pga sin druk. I dag har hun ikke set hverken Emma og Tobias i et halvt år. Emma ved ikke, hvor hun bor. Kun at hun er et sted i Randers.  

- Hun er nok på et af værtshusene, lyder det fra Emma.

Og det var da også sådan, at Ude og Hjemme fandt hende. Vi besøgte værtshusene i Randers. Og pludselig var der bid. Emmas mor kontaktede os og har nu besluttet at fortælle sin del af historien. Den er også fuld af smerte - og et lille håb om en bedre fremtid.

- Jeg vil gerne være en god mor. Jeg vil gerne holde op med at drikke, lyder det fra hende.

Læs hele historien om Emma og hendes mor Gitte i denne uges Ude og Hjemme. 

 

Sponsoreret indhold