Livsstil

En læser fortæller: Jeg fik søde breve fra en svindler

16. oktober 2020 Fortalt til Dorte Roholte. Modelfoto: Panthermedia
Modelfoto: Panthermedia
Først da han bad om penge, fattede jeg mistanke.

En flot mand

Jeg havde været single i godt fire år, da jeg i 2019 besluttede at give kærligheden en chance til og oprettede en profil på en datingside.

Hurtigt blev jeg kontaktet af en mand, der kaldte sig Carsten. Aldersmæssigt passede vi fint sammen, for jeg var 58, og han var et par år yngre. Ud fra billederne at dømme var han en flot mand, og alt, hvad han skrev, tiltalte mig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi blev enige om at fortsætte med at kommunikere via vores mail, og jeg slettede min datingprofil.

Carsten fortalte, at han var major og gennem de sidste fire år havde været udstationeret af FN i en krigszone. Hvor måtte han ikke afsløre, for det var en militær hemmelighed. Det kunne jeg sagtens acceptere.

Han var barnløs og havde ingen familie, så på sigt ville han gerne flytte til min egn. Det glædede mig.

Læs også: Amanda fandt sin drømmemand: Lykken varede 100 dage

Dog studsede jeg over, at Carsten tit byttede om på ordene eller udelod nogle. Jeg tænkte på, at han måske var ordblind, men jeg ville jo ikke såre ham, så jeg spurgte ikke til det.

Da vi begyndte at skrive sammen, havde Carsten kun få måneder tilbage, før han skulle rejse hjem og gå på pension. Til den tid kunne vi mødes ansigt til ansigt og planlægge vores fremtid.

Han virkede bange

Som månederne gik, blev hans mails mere og mere kærlige og varme. Han skrev også, at vores kontakt virkelig hjalp ham til at udholde at være udstationeret i et af verdens brændpunkter. Der kunne godt gå nogle dage imellem, at jeg hørte fra ham, men det var selvfølgelig, fordi han var ude på en opgave.

En dag modtog jeg en anderledes mail fra Carsten. Han virkede bange, og han fortalte, at oprørerne havde angrebet, og at seks soldater fra hans kompagni var omkommet.

Jeg blev bekymret for hans sikkerhed og glædede mig meget til, at han skulle komme hjem. Desuden prøvede jeg at google mig frem til, hvor der netop havde været sådan en episode, men forgæves.

Da der kun var 29 dage tilbage af Carstens udstationering, betroede han mig, at FN havde udbetalt hans løn i kontanter. Alle hans penge og nogle vigtige dokumenter lå i en pakke hos et sikkerhedsfirma. Han måtte dog ikke have de mange penge hos sig på basen, så kunne han sende pakken til mig? Det svarede jeg ja til, for vi ville jo bygge en fælles fremtid op.

Carsten virkede taknemlig, og han satte mig i forbindelse med en diplomat, som skulle rejse til Danmark og overdrage pakken til mig. Diplomaten skrev til mig, at hans rejse var nødt til at gå over flere forskellige lande, indtil han kunne flyve direkte til Danmark fra et afrikansk land.

Han havde bestilt flybilletten, men havde nu fået det problem, at tolden på pakken var på hele 33.000 danske kroner, og han havde kun 9.000 tilbage af det beløb, Carsten havde givet ham til rejseomkostninger.

Temmelig urolig skrev jeg til Carsten om den knibe, diplomaten var i. Carsten svarede, at han ikke havde mulighed for at sende penge fra basen til det afrikanske land, men måske kunne jeg træde til og lægge ud for ham?

Nu ringede mine alarmklokker højt og tydeligt. Jeg skrev til Carsten, at jeg desværre ikke havde 24.000, og jeg begyndte også at spekulere på, om udsendte FN-soldater virkelig fik deres løn i kontanter.

Og skyldtes Carstens lidt specielle sprogbrug, at han ikke var dansker, men fik oversat sine søde mails af et program på nettet?

Læs også: Forelskede sig i en svindler

En af mine gode venner rådede mig til hverken at kontakte Carsten eller diplomaten igen, og samme dag kom en ny mail fra Carsten. Kortfattet og ukærligt bad han mig oplyse, præcis hvor meget jeg kunne hjælpe ham med.

Jeg svarede ikke, men til gengæld gik jeg til politiet. Her fik jeg at vide, at den slags havde de tit hørt.

En kynisk bedrager

Nu er der gået nogle måneder, siden jeg sidst hørte fra Carsten eller fra diplomaten, og Carstens profil på datingsiden er lukket ned.

Jeg er stadig lidt rystet over at være blevet kontaktet af en kynisk bedrager som ham, og jeg vil advare alle om at skynde sig at stoppe korrespondancen, hvis de bliver bedt om penge.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold