Livsstil

En læser fortæller: Jeg følte mig svigtet af min veninde

13. april 2018 af: Nina Ebbesen
Modelfoto: Panthermedia/All Over Press.
Annika og jeg sås en gang om året, og det glædede jeg mig altid til. Men ikke sidste år, for Annika ville have en veninde med...
En kvinde får en ny veninde

Vores veninde-weekend

Dengang timesharebølgen skyllede hen over landet for over 20 år siden, lod min far sig friste til at købe en timesharelejlighed i en lille havneby. Selv om den havde vandudsigt, var den billig, men han kunne også kun råde over den to uger i vintersæsonen.

Efter et par år blev han træt af den, men måtte erkende, at det var noget nær umuligt at komme ud af aftalen. Jeg var endnu ikke flyttet hjemmefra på det tidspunkt, men når jeg besøgte lejligheden med min kæreste, hyggede vi os i den og forestillede os, at det var vores.

En læser fortæller: Nu driller jeg ikke Martin mere

Min far har stadig lejligheden, men i de sidste mange år er den mest blevet brugt som mødested for mig og min nære veninde fra efterskolen, Annika. Vi bor i hver sin ende af landet, og lejligheden ligger næsten præcis imellem os, så det har været en god løsning.

En gang om året har vi hevet en weekend ud af kalenderen og efterladt mænd og børn derhjemme, og så har vi ellers fået snakket igennem, gået lange ture ved vandet, lavet dejlig mad til hinanden og drukket en masse rødvin.

Jeg følte mig vred og svigtet

Selv om jeg også har andre veninder, har de weekender betydet meget for mig, og derfor blev jeg skuffet, da Annika sidste år skrev, om det var i orden med mig, hvis hun inviterede en ny kollega med. Hun hed Marie, og eftersom hun lige havde været igennem et svært brud med kæresten, trængte hun til luftforandring.

Jeg havde ellers set frem til at snakke fortroligt med Annika, for det gik ikke for godt med mit eget ægteskab, og jeg overvejede skilsmisse. Mest af alt havde jeg lyst til at svare nej til, at hun kunne invitere ukendte Marie med, men det kunne jeg alligevel ikke få mig selv til, så jeg svarede ja.

Bagefter fortrød jeg, og i ugerne op til weekenden var jeg lidt vred indeni og følte mig svigtet af Annika. Hun vidste godt, hvordan det gik hjemme hos mig. Desuden havde jeg været der for hende, da hun måtte igennem en hård omgang med sygdom og utroskab fra hendes mands side, og det var jo min fars timesharelejlighed, vi skulle være i.

En læser fortæller: Min datters kæreste var voldelig

Da jeg tog af sted den fredag formiddag i februar sidste år, glædede jeg mig overhovedet ikke, og jeg var overbevist om, at jeg ville komme til at føle mig som tredje hjul til en vogn. Undervejs tænkte jeg også på, om det her var en tradition, der var ved at være slut.

Efter ankomsten gjorde jeg lejligheden lidt hyggelig med blomster og levende lys, og Annika og Maria dukkede op sidst på eftermiddagen. I første omgang virkede Marie meget stille og nærmest lidt kedelig på mig, men i løbet af aftenen kom vi utrolig godt ind på hinanden. Da jeg krøb til køjs, glædede jeg mig virkelig til resten af weekenden.

En ny veninde

Til min store overraskelse blev det nok den mest vellykkede weekend i lejligheden nogensinde. Blot endte jeg med at have lidt dårlig samvittighed over for Annika, for det var mig og Marie, der talte sammen næsten hele tiden. Det tog Annika dog meget pænt. Jeg fortalte åbent om mine ægteskabelige problemer, og især Marie lyttede og gav mig nogle svar, som fik mig til at se tingene fra en ny vinkel.

En læser fortæller: Jeg vil beholde vores barn

Da vi tog afsked søndag eftermiddag, var jeg helt sikker på, at Marie var en ny veninde, og sådan er det blevet. Vi taler i telefon eller skriver sammen mindst én gang om ugen, hvilket er mere kontakt, end Annika og jeg har haft de sidste år, og jeg sætter stor pris på hendes venskab. Vi ser ens på det meste og har mange fælles holdninger, men er alligevel samtidig så forskellige, at vi kan inspirere hinanden.

Mit ægteskab stod ikke til at redde, men jeg giver Marie lidt af æren for, at jeg og min familie kom igennem bruddet på en ordentlig måde. Hun var selvfølgelig med på weekend i min fars lejlighed igen i år sammen med Annika, og nu er jeg overbevist om, at vi vil fortsætte med det i mange år fremover.

Sponsoreret indhold